27-07-2024 04:09

‘Busıness Casual’ tarzıyla Nilgün İrteni Yılmaz

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/01/2022
Üçgen OSGB’nin kurucusu ve Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin kurucu başkanı Nilgün İrteni Yılmaz, ‘business casual’ tarzıyla iş yaşamında şıklığından ödün vermiyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Hem iş hayatındaki başarılı çalışmaları hem de Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER) çatısı altında hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren Üçgen OSGB’nin kurucusu Nilgün İrteni Yılmaz, bulunduğu her ortamda şıklığıyla göz alıyor. İş yaşamında tercih ettiği ‘business casual’ tarzında parçalarla ofis şıklığından asla ödün vermeyen Yılmaz, hafta sonlarında ise seçimini daha rahat ve spor kıyafetler arasından yapıyor. Nilgün İrteni Yılmaz, gardırobunun kapılarını Kocaeli Life okurları için araladı.

Nilgün Hanım, sizi tanıyabilir miyiz?

İzmit doğumluyum, mühendis bir girişimciyim. Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin (KOİDER) yönetim kurulu başkanıyım. Evliyim, Beren adında çok tatlı bir kızın annesiyim.

Nerede yaşıyorsunuz?

Aile olarak hayatımızı çok kolaylaştıran; işimize ve kızımızın okuluna  çok yakın bir noktada olan Myra Sitesi’nde oturuyoruz.

Evinizi seçerken dikkat ettiğiniz kriterler?

Bizim için zaman yönetimi çok önemli. Bu nedenle yaşayacağımız yeri seçerken öncelikle işimize yakın olmasına dikkat ettik. Çocuğumuz için bir sosyal yaşam alanı da olmasını istediğimiz için bahçeli, çekirdek ailemize uygun bir yer aramıştık; Myra Sitesi’ni seçmekle çok da iyi yaptığımızı düşünüyoruz.

Evinizin en rahat köşesi?

Mutfakla bir olan salonumuz, aile olarak çok keyif aldığımız bir alan. Bir de yazın, komşularımızla birlikte evden çok bahçede yaşıyoruz diyebilirim.

Evinizdeki en sevdiğiniz eşya?

Her şey… Hepsi bizim emeğimizle alınmış eşyalar olduğu için olduğu için her şeyi keyifle kullanıyoruz. Ayrıca alırken de kullanışlı ve uzun vadeli kullanabileceğimiz ürünleri tercih ediyoruz.

Çalışıyor musunuz, boş vakitlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çalışıyorum… İş sağlığı ve güvenliği hizmeti veren Üçgen OSGB adında bir şirketim var. Ayrıca KOİDER’in kurucu başkanı olarak, kendimi sosyal girişimci olarak da tanımlıyorum. Aile, iş ve dernek üçgeninde boş vaktim olmuyor açıkçası ve bundan dolayı çok mutluyum. Üretiyor olmak, insanı çok şifalandıran bir şey.

Hafta sonlarını nasıl geçiriyorsunuz?

Çok seviyorum hafta sonlarını. Ailemle geçirdiğim pazar sabahları en sevdiğim zaman. Ben hafta sonu da erken uyananlardanım. Kızım ve eşim için kahvaltı hazırlayıp, onları uyandırmak, benim için çok keyifli. Birlikte kahvaltı ederken ve onlarla birlikte vakit geçirirken kendimi çoğu zaman şükrederken buluyorum. Çok şükür...

Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor musunuz?

Evet, kullanıyorum. Hayatlarımızın dijital dünyadaki izdüşümleri sosyal medya. O sebeple doğru ve aktif kullanmaya özen gösteriyorum. Yoğun olarak Instagram ve Twitter hesaplarımı kullanıyorum.

En son izlediğiniz film?

Eşim, film izlemeyi çok seviyor. Hafta içi, akşamları film izlemek benim için çok zor oluyor çünkü 15’inci dakikada uyuyakalıyorum. Hafta sonu, eşim benim hoşlanacağım bir film veya dizi bulur, birlikte izleriz. En son, Jude Law‘ın müthiş bir oyunculuk sergilediği The Young Pope isimli 10 bölümlük mini diziyi iki haftada bitirdik.

En sık dinlediğiniz albüm?

Youtube’da ‘Wonder Women’ play list’im var. O listenin başında Adele var. Adele, benim en sevdiğim şarkıcı. Müthiş bir ses bence. Onu dinlerken içimden ‘keşke onun gibi şarkı söyleyebilsem’ diye geçiriyorum. Bir de bu ara sıklıkla Selin Geçit’i dinliyorum, çok başarılı buluyorum bu genç kadını.

En sevdiğiniz yazar?

Malcolm Gladwell ‘Outliers’ (Çizginin Dışındakiler) çok enteresan bir kitap, çok severek okumuştum. Okumadıysanız mutlaka tavsiye ederim. Kişisel gelişim kitaplarını seviyorum. Sevgili Rana Kaplan’ın Koçluk Kitabı’n isimli kitabı, konuya ilgi duyanlar için iyi bir rehber.

GİYİM

Nasıl bir giyim tarzınız var?

Hafta içi toplantılar çok yoğun olduğundan, bussiness casual olmak gerekiyor ve bu tarzı severek giyiyorum. Hafta sonu daha rahat kıyafetler tercih ediyorum.

Alışverişi en çok nereden yapıyorsunuz?

KOİDER‘in üyesi çok başarılı butikler var. Örneğin, Hokka Atelier Designer kendi markasını yaratan, şehrimizin butiği. Yurt içi ve yurt dışında bir çok yere ürün gönderen, çok şık elbiseler bulabildiğim bir mağaza. Bu çekimde de Hokka’nın iki elbisesini keyifle kullandım. KOİDER’in 4. yıl kutlamasında giydiğim ve çok beğenilen gece elbisemi ise yine KOİDER üyesi olan Passion Butik’ten aldım. Bunun dışında Vakko, Beymen, Gusto ve İpekyol’un koleksiyonlarını ve indirimlerini takip ediyorum. Global markalardan ise Michael Kors, Emporio Armani, Armani Exchange, Ralph Lauren, Guess, Calvin Klein, Tommy Hilfiger’ı beğeniyorum.

Kot markası ?

Polo Ralph Lauren ve Calvin Klein, kesimlerinin rahatlığı sebebiyle tercih ettiğim markalar.

Spor ayakkabı ?

Hafta için neredeyse her gün stiletto kullandığım için hafta sonlarında bana göre dünyanın en rahat ayakkabıları olan Sketchers‘ın Memory Foam tabanlı modellerini tercih ediyorum.

Gece ayakkabısı ?

Gece veya hafta içi topuklu ayakkabı söz konusu olduğunda, genelde Nine West modellerini tercih ediyorum.

Gömlek ?

Gömlekten ziyade bluz tercih ediyorum. Beymen, Vakko ve Gusto mutlaka bir şeyler bulduğum markalar. 

Çanta

Armani, Love Moschino, Vakko, Calvin Klein

Gardırobunuzun vazgeçilmezi ?

Siyah pantolon ve ceket

Moda ikonu ?

Hiç bilmediğim yerden sormuşsunuz 

En son satın aldığınız şey ?

Hokka Atelier Designer’dan elbise

GÜZELLİK

Parfüm (günlük/gece) ?

Ben kokularla insanları, mekanları ve anları çok eşleştiriyorum. Bu sıralar çok sevgili Nihan Çakıcı’nın yurt dışından hediye getirdiği Yves Saint Laurent Mon Paris’i çok severek kullanıyorum. DKNY Stories de günlük kullandığım parfümüm. Dibinde azcık kalan ve sıkmaya kıyamadığım Elie Saab Le Parfum ve Armani Si de vazgeçemediğim kokulardan.

Şampuan ?

Davines, saçlarımın bakımı için kuaförümün tavsiyesi üzerine kullandığım marka.

Cilt bakım markası ?

Clinique, Yves Rocher…Cildim için dermo kozmetik ürünler tercih etmeye çalışıyorum.

Saçınızı nerede kestiriyorsunuz ?

Tabii ki yine bir KOİDER üye işyeri olan Makas İzmit’te kestiriyorum. Ben kuaförde çok uzun vakit geçiremiyorum, bir fön için en fazla 15 dakikam oluyor ve sağ olsunlar, Makas İzmit ekibi, çok pratik.

Estetik yaptırdınız mı? Karşı mısınız?

Yapay bir görünüm kazanılmadığı sürece karşı değilim, aşırılıktan hayatın her alanında kaçınmak lazım diye düşünüyorum.

Evde doğal olarak uyguladığınız güzellik sırlarınız var mı?

Özel bir sırrım yok, sadece cilt temizliğime özen gösteriyorum.

GEZİ

Yurt dışına ne sıklıkla çıkıyorsunuz?

Pandemi sebebiyle bu konuda çok cesaretli değiliz ama bir ay önce Kıbrıs Girişimci İş Kadınları Derneği’nin daveti sebebiyle ‘İş’te Kadın Kıbrıs Zirvesi’ne katıldım.

Hangi ülkeleri tercih ediyorsunuz?

Pandemi geçerse ve Türk Lirası’nın değeri artarsa, Barselona’dan, Milano’dan ve Malta’dan bekleniyorum. İnşallah bu sene Barselona’dan başlayabilirim.

Yurt içinde yaz-kış tercihiniz?

Yazın bayram tatilimizin birini mutlaka Ayvalık’taki evimizde büyüklerimizle birlikte geçiriyoruz. Onun dışında kızımız çok sevdiği için mutlaka çocuk dostu bir otelde de tatil yapıyoruz.

Hafta sonlarında kaçış noktalarınız?

Sapanca Gölü’nü ve göl kenarındaki mekanları çok seviyoruz. Sekapark’ta kızımızla birlikte yürüyüş ve park eğlencesi de bize inanılmaz iyi geliyor.

Şehir içinde kahvaltı ve yemek için nereleri tercih ediyorsunuz?

En sevdiğimiz yer, Carbone Kitchen&Lounge. Ayşegül Şef’in muhteşem lezzetlerini hala denemediyseniz, çok şey kaçırmışsınız demektir.

Eğlence için sürekli gittiğiniz yer mekan?

Eşimle birlikte Doubletree by Hilton’da gerçekleştirilen etkinlikleri seviyoruz. Bir de şehrimizin başarılı kadın sanatçısı Sevgili Gül Özgüner’i keyifle dinliyoruz.

NASIL ARANDI: #nilgünirteniyılmaz #tarzkadın #tarzgiyim #üçgenosgb #koiderbaşkanı #sporgiyim #gecehayatı #etkinlik #eğlence #cemiyethayatı #stilkadın #parfüm #estetik #mekan

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.