20-04-2024 00:12

11’inci Sahnesiz Oyunlar Festivali Başlıyor

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/01/2022
Kentimizin değerlerinden biri olan Kocaeli Bölge Tiyatrosu, 11’incisi düzenlenen Sahnesiz Oyunlar Festivali’nin tanıtımını, hazırladığı bir basın daveti ile gerçekleştirdi
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: TİLBE GÜN

 

Çocuklar ve gençler için 11’inci kez buluşacak ve “Yer, gök, çarşı, pazar, cadde, sokak tiyatro” diye bağırarak tiyatro oyunlarını seyirci ile buluşturmaya hazırlanan Kocaeli Bölge Tiyatrosu’nun ilk oyunu 8 Ocak Cumartesi Saat 14.00’de Dolphin AVM’de seyirci ile buluşacak. Sözün kullanılmadığı beden dili ve sembol aksesuarları konuşturulduğu bu festival izleyenlerden çok oynayanların kazanımlarını sağlayacak. Daha önceki yıllarda da sokaklarda, parklarda, bulvar ve caddelerde gerçekleştirilen festivalin tanıtımı, Dolphin Alışveriş Merkezi’nde bulunan Heff Kafe’de gerçekleşti.

İLGİYLE KARŞILANDI

Festivalin tanıtımının yapıldığı davete, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, Kocaeli Bölge Tiyatrosu yönetimi ve çok sayıda basın davetlisi katıldı.

SANATA YAKLAŞIN, İYİ GELİR…

Programda ilk olarak konuşan Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, “Yerel yönetimlerin şu andan itibaren artık kültür sanat etkinliklerini kursların dışında izleyici ve tüketicilerin de izleyebileceği şekilde üretimine başlaması gerekiyor. Kocaeli’de belediye tiyatrolarının kurulması acil ve zorunludur. Bu belediye tiyatroları halk tipi bir örgütlenme ile başarıya ulaşabilir. Kocaeli’nin 12 ilçesinde belediye tiyatroları göreve başlamalıdır. Sanata başlayın, o sizi iyileştirir. Çocuklar ve gençler “Yer, gök, çarşı, Pazar, cadde, sokak; tiyatro” diye bağırarak tiyatro oyunlarını seyircilerine gösterecekler” dedi.

SANATSEVER YETİŞTİRİYOR

Burhan Akçin’in ardından konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, “43 yıllık bir serüven. Şehrimizin bu konularda avantajlı bir şehir olduğunu düşünüyorum. İlimizde büyük bir tiyatro izleyicisi var. Sabancı Kültür Merkezi bakım onarımda olduğu için belli bir süredir kapalı. İnşallah orası da önümüzdeki süreçte tekrar faaliyete başlayacak. Sabancı Kültür Merkezi şehrimiz adına önemli bir yer. Burhan Bey’in yaptığı iş, sanatsever yetiştirmek. Şehrimizdeki çalışmalarını önemli buluyorum. Vaka sayıları da her geçen gün artıyor. Umarım tekrar kapanmayız. Sanatseverler için kapanma dönemi zor oluyor” dedi.

Sözsüz oyunlar festivalinin etkinlik programı ise şu şekilde:

 

08 Ocak Cumartesi Saat 14.00 Grup Melodi - Benimle Oynar misin?

 

15.30 Grup Armoni - Telefol

 

17.00 Grup Parodi- Mavi Istersen Mavi Olur

 

09 Ocak Pazar Saat 14.00 Grup Kabare - Sürdürülebilirlik

 

15.30 Grup Opera- Rodin

 

17.00 Grup Vodvil- Doremifasolladi

 

15 Ocak Cumartesi Saat 14.00 Grup Gözlem- Yol

 

15.30 Grup Pandomim- Hayat Dört Resimdir

 

17.00 Grup Absürt- Otoritelileştirildiklerizdenmisiniz

 

16 Ocak Pazar Saat 14.00 Grup Masal- Dolambaçlayan

 

15.30 Grup Müzikal- Ritmikleşemeyenler

 

17.00 Grup Rönesans- Hoş Geldin Hukuk

NASIL ARANDI: #kocaelibölgetiyatrosu #burhanakçin #genelsanatyönetmeni #ilkültürveturizmmüdürü #fatihtaşdelen #11.sahnesizoyunlarfestivali #tiyatro #sanat #çocuk #genç #bölgetiyatrosu #sanatsever #oyun #sahne #eğlence #sözsüzoyun #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.