20-04-2024 02:42

Dilek Erdoğan: ‘İmkansız’ diye bir şey yoktur

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
Rimini Optik’in sahibi, başarılı girişimci Dilek Erdoğan için imkansız diye bir şey yok, az emek ve az çaba var
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Üniversitede ‘optisyenlik’ bölümünü okuyan, meslek hayatına öğrencilik yıllarında Şişli Optik firmasında part time çalışarak başlayan, profesyonel iş yaşamına ise Detay Optik ve Aktüel Grup Optik’te genel müdür olarak devam eden, 19 yılın sonunda görevinden ayrılarak Rimini Optik firmasını kuran Dilek Erdoğan; 41 Burda AVM, Symbol AVM, Fethiye Ölüdeniz ve Bursa Mudanya mağazalarının yanı sıra yurt dışına da yatırım yapmış başarılı bir iş kadını. Aynı zamanda Eye Center adlı göz hastanesini kuran Dilek Erdoğan, gözlükte kendi markasını oluşturma çalışmalarına da başladı. Erdoğan, Rimini Optik firmasında genel müdür, Eye Center’da iş geliştirme uzmanı olarak çalışmalarına devam ediyor.

Başarı sizin için neyi ifade ediyor?

Başarı benim için koyduğum hedefe doğru yürümektir. Bu doğrultuda harekete geçmek ve etik değerler dahilinde savaşmaktır. Kazanmak veya kazanmamak başarının bir ölçüsü değildir. Benim başarı ölçüm, azmim ve mücadelemdir.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

İş bilir düzeyde olabilmek için işimle ilgili eğitimi ve alaylı öğrenimimi hiç bırakmadım. Fark yaratacak tüm bilgileri almaya çalıştım ama en büyük farkım cesaretim. Benim için imkansız diye bir şey yoktur, az emek ve az çaba vardır.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

Hiç pişmanlığım yok, kaybederek kazanmayı öğrendim. Her biri beni oluşturdu ve muhteşem deneyimlerdi.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

Hiç bilmediğim ve deneyim sahibi olmadığım halde bir sırt çantasıyla operasyon yönetimi yapmak için genç yaşımda yurt dışına gitmekti. Gerçi bu karar o dönemki işverenim için daha büyük bir riskti. Benim için de başarma zorunluluğunu hissettiğim tek seçenekli bir karardı.

İşler yolunda gitmediğinde, kendinizi nasıl motive edersiniz?

İşler yolunda gitmediğinde ben çok soğukkanlı olurum. Bu dünyanın faniliğine çok inanırım, fani zorlukların baki olmadığını kendime hatırlatır, ilahi sistemin çözümüne ve yardımına sığınır, mücadeleme devam ederim.

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

Çalışma hayatım boyunca bir kadın olarak hep dikkatli, özenli olmak zorunda kaldım. Hiçbir şeyin kariyerimin önüne geçmesine izin vermedim. Ne yazık ki bu tüm dünyada kadın olmanın bir zorluğu.

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa, bu kişi kim olurdu? Neden?

Thomas Carlyle Ford olurdu. Tom Ford nasıl oluştu, tüm hikayesini kendisinden dinlemek isterdim. Markanın tarzını ve başarısını çok beğeniyorum.

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

Üstün bir yeteneğe bağlı olmamak kaydıyla bir kişi bir işi yapabildiyse, başkası da yapabilir. Sadece biraz zaman alır.

Çocuğunuz, sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Cesaret; satın alınamaz ve taklit edilemez bir beceridir. Eğitim; bilmediğiniz bir yolda ilerlerken, yolu kaybettiğinizde başvuracağınız bir anahtardır. İstikrar ise yaşamın her noktasında vardır. Neye inanırsanız inanın, istikrar ve disiplin olmazsa olmaz. Sistemin yürümesi ve geçerliliği için yasadır. Eğitim, istikrar ve cesaret nasihat ederim.

NASIL ARANDI: #dilekerdoğan #riminioptik #başarılıgirişimci #imkansızyok #emekvar #çabavar #kocaeli #başarılıkadın #güçlükadın

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.