25-04-2024 23:52

Çocuk gelişimi ve eğitimcisi Özlem Bora Aksu

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2023
Özlem Aksu Bora, kendisini adeta çocuklara adamış bir isim. Okul öncesi öğretmeni ve çocuk gelişimi ve eğitimcisi olan, özel eğitim alanında destek eğitim uzmanlığı bulunan Özlem Aksu Bora, minik kalplere dokunmayı çok seviyor. Yaklaşık bir yıl önce açtığı Yeni Nesil Çocuk Gelişimi ve Ergoterapi Danışmanlık Merkezi’nde her çocuğa özgü hazırladığı programlarla eğitim veren Özlem Aksu Bora, çocukların hayatına dokunmaktan, onları topluma kazandırarak bir birey haline getirmekten mutluluk duyduğunu söylüyor.
.stripslashes($urun->baslik).

Kendinizden ve kariyer yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz?

İstanbul doğumluyum, Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği (Lisans) ve İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi (Lisans) mezunuyum. Aynı zamanda özel eğitim alanında destek eğitim uzmanıyım. 13 yıllık bir özel eğitim deneyimim var. Ağırlıklı olarak otizm, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, disleksi alanlarında eğitim vermekle birlikte prematüre doğum, çocuk gelişimi ve takibi, CP, davranış problemleri, kromozomal bozukluklar, oyun terapisi alanlarında da eğitimler veriyorum. Bunların dışında dikkat ve gelişim testleri de uyguluyorum. Bugüne kadar belki 1000’e yakın çocuk görme fırsatım oldu. Çalışmalarıma gerek yurt içi gerek yurt dışı destekli müdahale ve eğitim programlarını da katarak çocuklar üzerinde daha olumlu sonuçlar aldım. Canım ebeveynlerimin yorumları ve çocuklarımın başarıları bunu destekler nitelikte. Yaklaşık bir yıl önce ‘ilk göz ağrım’ dediğim Yeni Nesil Çocuk Gelişimi Danışmanlık Merkezi’ni kurdum. Kendi merkezimde her çocuğa özgü şekilde hazırladığım programlarla eğitimlerime devam ediyorum. Yakın zamanda buna benzer yeni sürprizlerim de olacak.

Çocukların hayatına dokunmak onları topluma kazandırarak bir birey haline getirmek dünyada eşi benzeri olmayan bir mutluluk. Bu ilke beni mesleğime sıkı sıkıya bağlıyor. Daha da önemlisi mesleğimi ve küçük kalpleri çok seviyorum. Daha çok minik kalbe dokunmak dileğiyle...

 

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız? Bu yolda aldığınız en önemli risk neydi?

Çok çalıştım... Haftanın 7 günü 09.00-21.00 saatleri arasında devam eden bir yoğunluk içindeyim. Bu benim rutunim haline geldi artık. Velilerim çoğu zaman ‘Yemek yemeyi unutmuş olabilirsiniz hocam ’ diyerek bana uyarı veriyor. Kendimi çocuklarıma öyle bağlı hissediyorum ki 20 dakikalık ders aralarımı onları sevmekle geçiriyorum.

Aldığım risk ise Yeni Nesil Çocuk Gelişimi ve Danışmanlık Merkezi’nin açılışı ile düğünümüzü neredeyse aynı döneme denk getirmem oldu. İkisi de benim için en anlamlı ve en özel dönüm noktaları... İyi ki aynı dönemde oldu hiç pişman değilim.

Kariyerinizin bir dönüm noktası var mı?

Hayalimi ertelememeyi öğrendiğim gün, işte o gün benim hayatımın dönüm noktası oldu.

 

Güçlü kadın kimdir? Siz gücünüzü nereden alıyorsunuz?

Her kadın ‘güçlüdür’ yeter ki kendimizin ve yapabileceklerimizin farkında olalım. Güçlü kadın olmayı annemden öğrendim. Belki çoğu zaman bunu dile getirmeden sadece onu izledim ama ben gücümü anneme benzeyerek ondan aldığıma inanıyorum.

 

İşinizle ilgili kendinizi en güçlü hissettiğiniz an hangisiydi?

Velilerimle aile gibi oluyorum, bunu çok seviyorum. Uzun zamandır çocuğunun eğitimi için çabalayan ve şu anda da eğitime birlikte devam ettiğimiz bir anne-bana ilk geldiğinde ‘Bu yolda çok çaba sarfettim fakat istediğim sonucu alamadım, adınızı çok duydum, sizinle bir yol haritası çizmek istiyorum’ dedi. Birkaç seans sonra anne ‘Sihirli değneğiniz olduğunu düşünüyorum’ dedi. İşte o an çok özel ve çok güçlü hissettim.

 

Kendinizi güçsüz hissettiğiniz zaman oldu mu? Bu duygunun üstesinden nasıl geldiniz?

Bazen zamanla yarışıyorum. Yapmak istediğim, değiştirmek istediğim, eksik gördüğüm noktalar oluyor ama yoğun çalıştığım için diğer ulaşmak istediğim noktalara ulaşamıyorum. O zamanlar kendimi güçsüz hissedebiliyorum. Her zaman olduğu gibi bu konuda da eşim hep yanımda. İyi ki var...

 

Yeniden başlama şansınız olsa geri dönüp neyi değiştirmek isterdiniz?

Çocuklar arasındaki eşitsizliği… Beni hem insan olarak hem de eğitimci olarak çok yoğun şekilde rahatsız eden bir duygu. Kesinlikle bu durumu değiştirmek isterdim.

 

Yarının güçlü ve başarılı kadınlarına nasıl bir mesaj vermek isterdiniz?

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Şuna inanmak lazımdır ki dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözü benim için ilke niteliğindedir. Tüm kadınlarımızın da bu sözü unutmayarak güçlerinin farkında olmalarını diliyorum. Hepimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Sevgilerimle...

NASIL ARANDI: #8 mart dünya kadınlar günü # kocaeli life # özlem bora aksu # kocaeli # yeni nesil danışmanlık

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.