28-03-2024 22:35

Çiğdem Gökmen Yavuz: Çok çalıştım

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
Yataş bayisi Çiğdem Gökmen Yavuz, bugün sahip olduğu başarıyı elde etmek için titizlikle ve çok çalıştığını söylüyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: AYŞEGÜL MİNTAŞ

 

Üniversiteyi bitirip, İngiltere’de ‘business administration’ eğitimi alan; 23 yaşında bir bankacı olarak iş hayatına atılan ve 12 yıl bankacılık yapan; sonrasında kendi şirketini kuran Çiğdem Gökmen Yavuz, farklı sektörlerde birçok marka ile görüşmeler yaptıktan sonra kendisine en yakın bulduğu, yapabileceğine inandığı, aynı zamanda beğenerek kullandığı bir marka olan Yataş Yatak ve Yorgan A.Ş.’nin bayisi oldu. 20 yıldır Yataş bayisi olarak hizmet veren Çiğdem Gökmen Yavuz, işinin her kademesiyle en ince ayrıntısına kadar kendisinin ilgilendiğini söylüyor. Bu çok yorucu olsa da Çiğdem Hanım iş hayatındaki başarısını işine olan hakimiyetine bağlıyor.

‘Başarı’ sizin için ne ifade ediyor?

Başarı benim için hedeflerime ulaşmak ve bunun sürdürülebilir olmasıdır. Hepsinden önemlisi; başarının, mutluluk ve huzurla beraber gelmesi.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Neyi farklı yaptığımı bilmiyorum fakat her zaman titizlikle ve çok çalıştım. İşimin her kademesiyle, en ince ayrıntısına kadar kendim ilgilendim. Ülkemizde ve global dünyada gelişen tüm krizlere karşı sağlam durmaya çalıştım. Her zaman uyumlu olabileceğim çok özel insanlarla beraber çalışmayı tercih ettim.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

İş hayatına bugün başlıyor olsaydım, biraz daha az duygusal olmayı ve profesyonel düşünmeyi isterdim.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

İşleri oturtana kadar geçen birkaç yılda, yaşadığımız bazı olumsuzluklardan dolayı bırakmayı düşündüğüm süreçler oldu ama pes etmedim, riskleri göze aldım, sonunda başaracağıma inandım.

Krizleri çok iyi yönetip avantaja dönüştürebilen bir markayla çalışıyorum. Bu benim için çok büyük avantaj. İşler yolunda gitmediğinde asla demoralize olmam ve düzeltebilmek için işime her zamankinden daha fazla sarılırım. Çalışmak beni her zaman motive eder.

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

Çok yoğun bir iş hayatı sürdürürken, evime ve çocuklarıma aynı şekilde yetmeye çalışmak karşılaştığım en büyük zorluk. Fakat bunu da eşimin desteğiyle aşmaya çalıştım. Bunun yanında işimle ilgili karşılaştığım zorlukları da işini severek yapan, her biri alanında profesyonel, işinin ehli çalışanlarla aştım.

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa, bu kişi kim olurdu? Neden?

İşimle ilgili sohbet etmek istediğim kişi patronumuzdur. Kendisi her zaman soğukkanlı ve doğru kararlar alarak markamızı en iyi şekilde bu günlere getiren kişidir.

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

Bizim firma olarak mottomuz müşteri memnuniyetidir.

Çocuğunuz, sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Ben yıllardır AVM’de çalışıyorum. Bu da her gün, sabah 10.00’dan akşam 22.00’ye kadar günde 12 saat çalışmak demek. Her zaman başında olmasanız bile aklınız işinizde oluyor. Belki bu konuda özverili olması ya da benim gibi tüm işleri kendi yapmaya çalışmayıp, bazı işleri yapabilecek çalışanlara aktarması gerektiği konusunda nasihat edebilirdim.

 

 

NASIL ARANDI: #çiğdemgökmenyavuz #yataşbayii #arastapark #başarı #çokçalıştım #titizçalışma #başarılıkadın

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.