26-04-2024 18:07

Burcu Gülener: Üretmeyi seviyorum

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
KVN Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Burcu Gülener, erkek egemen inşaat sektöründe tam 20 yıldır başarılarıyla konuşuluyor. Şantiyelerin yüksek ökçeli kraliçesi, başarısını üretmeyi sevmesine ve kendisini sürekli geliştirmesine borçlu olduğunu söylüyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Apayrı bir alanda eğitim almış olmasına rağmen tam 20 yıldır inşaat sektöründeki başarılarıyla göz dolduran ve çevresinde ‘şantiyelerin yüksek ökçeli kraliçesi’ olarak tanınan KVN Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Burcu Gülener, bugüne dek onlarca konut projesini omuzlamış, yönetmiş ve tamamlamış bir isim. Erkek egemen inşaat sektöründe; enerjik yapısı, azmi, cesareti ve tecrübesiyle her zorluğun üstesinden gelmeyi başaran Gülener, başarının sırrını üretmeyi sevmesi, kendisini sürekli geliştirmesi ve yorulmak bilmeden çalışması olarak açıklıyor.

Başarı sizin için neyi ifade ediyor?

Başarı, kendini geliştirebilmek ve gerçekleştirebilmektir. O nedenle başarıyı yüzeyde aramak mümkün değil. Başarı, süreklilik arz ederse başarı olur zira başarıyı aramak ve bulmak kendini geliştirme ve gerçekleştirebilme çabası gerektiriyor. Bu da hiç kolay bir yolculuk değil. Meşakkatlidir, cesaret, çaba ve sabır gerektirir.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Başarı süreklilik istediği için aynı teknolojik cihazlar gibi bizim de kendimizi mesleğimizle ilgili olarak sürekli güncellememiz gerekiyor. Yenilikleri takip etmek son derece önemli. Bir de tabii çok çalışmak… Cem Yılmaz’ın bir yazısını okumuştum. Biraz kaba bir tabir içerse de bence son derece doğru: “Başarılı insanların ortak özelliği, it gibi  çalışmalarıdır”. Sanırım ben de böyleyim.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

‘Asla yapmazdım’ dediğim bir şey olmadı ama iş hayatımda enerjimi daha efektif kullanabilmek ve enerjimi yüksek tutabilmek için kendime biraz daha fazla zaman ayırmam gerekliydi. İşin içerisine girdiğimde bu dengeyi çok koruyamıyorum. Bunu daha dengeli yapmak isterdim.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

İnşaat sektörü, çok dinamik bir sektör ve bu nedenle başlı başına risk teşkil ediyor. Sürekli takip ve kontrol istiyor. Ben işimi sürekli takip ederek, risk almadan ya da riskleri minimize ederek çalışmayı tercih ediyorum.

İşler yolunda gitmediğinde, kendinizi nasıl motive edersiniz?

Üzerinde çalıştığım bir iş yolunda gitmediğinde, o işi bir kenara bırakırım. Kendime bir kahve söyler, sevdiğim bir müzik açar, ajandamda yazılı başka bir işe eğilirim. Bu yöntem, zaman kaybını da önlüyor.

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

İnşaat sektörü, erkeklerin çoğunlukta olduğu bir sektör. Dolayısıyla zaman içerisinde onların bakış açısına da ulaşmanız gerekiyor ki bunun için zaman ve sabır gerekli. Hala olaylara yüzde yüz onların gözünden bakamasam da çok şükür, artık yaklaşabiliyorum.

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa bu kişi kim olurdu? Neden?

İşimle ilgili şirketimizin kurucusu, merhum Mecit Kavan Bey ile 1 saat dahi olsa sohbet etmeyi çok isterdim. Kendisi yıllar önce vefat etmiş lakin bizler bugün kendisinin bu sektörde bizlere bıraktığı mirasla büyüyoruz. Yıllar geçse de kendisiyle ilgili anlatılanlar inanılmaz etkileyici. Dürüstlüğü, çalışkanlığı ve hümanist yapısıyla muhteşem birisiymiş Mecit Bey. Onun için kendisiyle beraber mesai yapmayı çok isterdim.

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

İş hayatını seviyorum, üretmeyi seviyorum çünkü ‘her gün taze bir maceradır’.

Yolun henüz başındaki birisi sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Yeğenim yakında inşaat mühendisi oluyor. O da benim gibi hareketli birisi. Meslek seçimi yapacağı dönemde, kendisiyle sohbet ettiğimiz zamanlarda inşaat sektörünü hareketli ve dinamik bir sektör olması dolayısıyla kendisine çok önerdim. Bu meslek, insana üretmenin vermiş olduğu hazzı sonuna kadar yaşatıyor. Ona “Yıllar sonra yapmış olduğun bir projenin önünden geçerken, o yapı seni o yıllara seni götürür. Bu sektörde kelimeler yerine, yapılanlar ödüllendirilir” diyorum.

NASIL ARANDI: #burcugülener #kvnyapı #yönetimkurulubaşkanı #20yıllıktecrübe #inşaat #başarılıkadın #güçlükadın #emek

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.