20-04-2024 08:03

Buse Kavşut: "Asla vazgeçmemeliyiz"

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2023
2019 yılında kurduğu, kendi adını taşıyan markasıyla ev ve iş yerlerinin iç mekan tasarımlarını yapan, aynı zamanda geniş bir aksesuar koleksiyonunun sahibi olan Buse Kavşut, iş çevresinde zevkli seçimleri ve mükemmeliyetçi tutumuyla tanınıyor. Dünyanın en prestijli aksesuar markalarını tek çatı altında toplayan Kavşut, aksesuarından hareketli mobilyasına kadar her konuda çözüm sunan başarılı projelerin altına imza atıyor. Kavşut, kadınların iş hayatında her zaman aktif olması gerektiğini savunuyor ve “Asla vazgeçmeden, sesimiz alçaltmadan, her zorluğun üstesinden gelebileceğimiz bilmeli ve her zaman güçlü olmalıyız” diyor.
.stripslashes($urun->baslik).

-Kendinizden ve kariyer yolculuğunuzda kısaca bahseder misiniz?

2017 yılında Okan Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünden mezun oldum. Bununla beraber, içimde her zaman ev dekorasyonu ve sofra sanatı alanlarına karşı bir ilgi vardı. Kendimi bu konuda zevkli buluyor ve akımları takip ederek kendimi geliştiriyordum. Bu alandaki zevkimi ve birikimimi 2019 yılında açtığım dükkanla profesyonel hayata taşıdım. Ürünlerim ve yaptığım çalışmalarla iş dünyasında adımı kısa sürede duyurdum. 2021 yılında annelik duygusunu tatmış olmanın verdiği heyecanla hayatımda yepyeni, şahane bir sayfa açılmış oldu.

 

-Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız? Bu yolda aldığınız en büyük risk neydi?

Yaptığım her işi en iyi şekilde yapmaya çalışmak ve hedeflerimden asla vazgeçmemek, benim prensibim. Mükemmeliyetçi bir insanım. Çalışma hayatının bir parçası olmak beni her zaman daha güçlü hissettirmiştir.

 

-Kariyerinizde bir dönüm noktası var mı?

Elbette… Aldığım ilk projeyi hayata geçirirken duyduğum haz ve ortaya çıkan güzel işin verdiği mutluluk, bana bir kez daha doğru yolda olduğumu hissettirmişti.

-Sizce güçlü kadın kimdir? Siz gücünüzü nerden alıyorsunuz?

Özgürlüğünü ve karar verme yetisini elinde tutan, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan kadın, güçlü kadındır. Biraz klişe olacak ama gücümü ailemden alıyorum. Onların her daim yanımda olduğunu bilmek bana güç veriyor.

 

-İşinizle ilgili kendinizi en güçlü hissettiğiniz an hangisiydi?

Farklı ülkelerden, farklı şehirlerden ve bir çok tanınmış kişi tarafından tercih edilmek, talep görmek beni en iyi hissettiren anlar olmuştur.

 

-Kendinizi güçsüz hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bu duygunun üstesinden nasıl geldiniz?

Her insan gibi zaman zaman kötü hissettiğim anlar olmuştur ancak ben kendime inanarak, bu yolda önüme ne çıkarsa çıksın üstesinden gelebileceğime inandım, asla pes etmeyi düşünmedim.  

 

-Yeniden başlama şansınız olsa geri dönüp neyi değiştirmek isterdiniz?

Hiç geriye dönmeyi düşünmedim. Yaşadıklarımızın her zaman bize bir şeyler kattığına inanırım. Belki de biraz kaderciyimdir. 

 

-Yarının güçlü ve başarılı kadınlarına nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Kadınların iş gücünün bir parçası olması, günümüzde en desteklediğim konudur. Gün geçtikçe kadınların kendi gücünü fark edip iş hayatına girmeleri beni çok mutlu ediyor. Kadınlarımıza toplumda yüksek konumlara gelebilme şansı verilmelidir. Asla vazgeçmeden, sesimiz alçaltmadan, her zorluğun üstesinden gelebileceğimiz bilmeli ve her zaman güçlü olmalıyız.

 

NASIL ARANDI: #8 mart dünya kadınlar günü # kocaeli life # buse kavşut # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.