26-04-2024 21:45

Uzm. Dt. Büşra Tirmik: “Hayatın uzaktan kumandası yoktur!”

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2023
Başiskele’de hizmet veren Ritadent’in kurucusu, ilimizin başarılı diş hekimlerinden ortodonti uzmanı Büşra Tirmik, mesleğindeki başarısını işini çok sevmesine ve hayatı boyunca hedefleri doğrultusunda çalışmasına bağlıyor. İş hayatında belirlediği hedefe ulaşmak için kararlılık ve istikrarla ilerlediğini ifade eden Tirmik, geleceğin başarılı ve güçlü kadınlarına da “Hayatın uzaktan kumandası yoktur, değiştirmek için ayağa kalkmak gerekir. Kendinize bir hedef koyun ve buna ulaşmak için konfor alanınızdan çıkın, üşenmeyin, ertelemeyin” diye sesleniyor.
.stripslashes($urun->baslik).

Kendinizden ve kariyer yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz?

1992 yılında, ilimizin Körfez ilçesinde dünyaya geldim. Liseyi Körfez Fen Lisesi’nde tamamladım. 2010 yılında girdiğim üniversite sınavlarında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne yerleştim ve 2015 yılında buradan mezun oldum. 2016 yılında ise dişte uzmanlık sınavına girerek ortodonti alanında uzmanlık eğitimi almaya başladım. 2021 yılında uzmanlığımı almaya hak kazandım. Şimdilerde Başiskele ilçesinde kendi açtığım Ritadent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde hastalarıma hizmet vermekteyim.

 

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız? Bu yolda aldığınız en büyük risk neydi?

Bu bir fark mıdır bilemiyorum ama beni başarıya götüren şey tamamen hedefe odaklanmış olmamdı diyebilirim. Kilitlendiğim hedef uğruna her şeyi yapabilecek bir kapasitem var sanırım bu da başarıyı getiriyor. İstikrar ve irade de diyebiliriz. Uzmanlık eğitimimi almak için hiç bilmediğim, haritada yerini göstermekte zorlanacağım bir şehre gitmem gerekti mesela… Burası Uşaktı ve 4.5 yıl yaşadım. Nasıl bir yer olduğunu, neler yaşayacağımı bilmediğim bir şehirde uzun süre yaşamayı seçmek hayatımın en büyük risklerinden biriydi diyebilirim.

 

Kariyerinizin bir ‘dönüm noktası’ var mı?

Kariyerimin dönüm noktası, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazanmamdı diyebilirim. Fakülteye girmeden önce bu işi bu kadar severek yapacağımı tahmin etmiyordum. Zaman geçtikçe anladım ki aslında diş hekimi olmak için doğmuşum. Diş hekimliğini o kadar sevdim ki gerisi çorap söküğü gibi geldi. Zor bir bölüm olmasına rağmen çok severek okudum. Ardından 4,5 yıllık ortodonti uzmanlık eğitimini tamamladım, derken şimdilerde kendi kliniğimde hastalarımı tedavi etmeye, onlara istedikleri gülüşleri kazandırmaya devam ediyorum.

 

Sizce ‘güçlü kadın’ kimdir? Siz, gücünüzü nereden alıyorsunuz?

Bence güçlü kadın; her ne yapıyorsa elinden gelenin en iyisini yapan, zorluklar karşısında hemen pes etmeyen kadındır. Ben gücümü ailemden, sevdiklerimden ve kendi iç dünyamdan alıyorum.

İşinizle ilgili kendinizi en güçlü hissettiğiniz an hangisiydi?

Bir hastamın bana “Eskiden aynalara bakamıyordum artık sayenize gülümseyerek bakabiliyorum, hocam” dediği andı. O an bu cümlenin hissettirdiği duygu ve mutluluğu tarif edemem. Gücümü biraz da hastalarımdan alıyorum sanırım.

 

Kendinizi güçsüz hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bu duygunun üstesinden nasıl geldiniz?

Kendimi güçsüz hissettiğim zamanlar da oldu tabii... Uzmanlık eğitimi almak için gittiğim Uşak güzel, sakin bir şehirdi ama sevdiğim insanlardan uzak kaldığım için güçsüz hissettiğim zamanlar oldu. Bu durumun geçici bir süre için olduğunu kendime hatırlatarak bu duygunun üstesinden geldim. Nitekim de öyle oldu çok şükür artık sevdiğim insanlarla, en sevdiğim şehirdeyim.

 

Yeniden başlama şansınız olsa geri dönüp neyi değiştirmek isterdiniz?

Hayatımda geri dönüp baktığımda değiştirmek istediğim major bir durum yok fakat eskiden sosyal medyaya daha çok zaman ayırıyordum. Bunu değiştirmek isterdim sanırım çünkü fark ettirmeden insanın çok fazla zamanını alıyor. Şimdilerde çok daha az zaman ayırıyorum, gerçek hayata daha fazla odaklanıyorum.

 

Yarının güçlü ve başarılı kadınlarına nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Küçük ya da büyük fark etmez; bir hedef koyun ve buna ulaşmak için konfor alanınızdan çıkın, üşenmeyin, ertelemeyin. Çok sevdiğim bir sözdür ‘Hayatın uzaktan kumandası yoktur, değiştirmek için ayağa kalkmak gerekir’:)

NASIL ARANDI: #8 mart dünya kadınlar günü # kocaeli life # büşra tirmik # kocaeli # ritadent

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.