25-04-2024 08:20

Cotton Butik: Bu mağazayı çok seveceksiniz!

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/01/2023
Deneyimli mağazacı Hatice Alemdar tarafından İzmit’e kazandırılan Cotton Butik; günün trendlerini yansıtan şık ürünleri, özel tasarım aksesuarları ve sımsıcak atmosferiyle adını kısa sürede duyurdu
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Zeynep AKAR Fotoğraflar: İsmail Hakkı TİMUÇİN

Mağazacılık sektörünün deneyimli ismi Hatice Alemdar, İzmit’teki ilk mağazası Cotton Butik ile çarşıya yepyeni bir soluk getirdi. Kapılarını yaklaşık 1,5 sene önce açan Cotton Butik, günün trendlerini yansıtan giyim ürünleri, özel tasarım aksesuarları, küçük hediyelikleri ve sımsıcak ortamıyla müşterilerinden tam not aldı. Hatice Alemdar’ın yıllara dayanan tecrübesiyle kurguladığı Cotton Butik; mağaza konsepti, düzeni, hijyeni, reyon yerleşimi ve atmosferiyle insanı adeta içeriye davet ediyor. Keyifli bir alışveriş için tüm detayların titizlikle düşünüldüğü Cotton Butik’i sizler için ziyaret ettik; mağazanın konsepti ve sezonun trendleriyle ilgili merak ettiklerimizi Hatice Alemdar’dan öğrendik. Elbette, önümüzdeki yaz vitrinlerde neler göreceğimize dair tüyolar almayı da ihmal etmedik…

Hatice Hanım, kaç yıldır giyim sektöründesiniz?

Giyim sektörüne ilk girişim, 1997 yılında Kadıköy’deki İpekyol mağazası ile oldu. Ardından yine İstanbul’da çeşitli markaların mağazalarında satış danışmanı olarak görev yaptım. Sektörde yeterince tecrübe edindikten sonra da memleketim olan Sakarya Karasu’da ilk mağazamı açtım. Cotton Butik markası 7 yıl önce Karasu’da kuruldu, yaklaşık bir yıl önce de mağazamı Kocaeli’ye taşıdım.

Cotton Butik’in konsepti nedir? Mağazada ne tür ürünlerin satışını yapıyorsunuz?

Kadın giyimine yönelik sezonun trendlerini yansıtan tüm ürünler mağazamızda mevcut. Ağırlıklı olarak günlük giyim üzerine çalışıyoruz ancak abiyeler için de küçük bir reyonumuz var. Ayrıca kombinlerimizi tamamlayacak çok şık takılardan oluşan geniş bir aksesuar standımız da mevcut.

Hatice Hanım, Cotton Butik’e ürün seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Uzun yıllardır bu sektörde olan birisi olarak en çok önem verdiğim nokta, kumaş ve dikiş kalitesi. Cotton Butik’te belli markalarla çalışıyorum ama bu markaların ürünleri içinde de elediğim çok model oluyor. Müşterime saygım var. İçime sinmeyen, beğenmediğim, kendimin de giymeyeceği hiçbir parçayı müşterilerime sunmuyorum. Kalitesiz ürünü, sırf fiyatı uygun diye raflarıma koymuyorum.

SEZONUN TRENDLERİ

O zaman sohbetimize, bu kışın moda akımlarından bahsederek devam edelim…

Pandeminin etkisiyle uzun süredir hayatımızda olan eşofman pantolanlardan bu yıl biraz uzaklaştık. Deri, yeni sezonda altın çağını yaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda birkaç modelde rastladığımız deri pantolonlar, bu kış karşımıza tayttan bol paçaya, havuç kesimden İspanyol paçaya kadar her modelde çıktı. Ayrıca tüvid kumaşlar da yükselişini sürdürdü. Rengarenk tüvid ceketler, etekler, pantolonlar çok sevildi. Özellikle ekose modeller hem iş yaşamında hem de günlük hayatta kurtarıcı parçalar oldu. Geçen yıl olduğu gibi diz altında biten saten etekler, bu eteklerle kombinlenen sweatshirtler, hacimli kazaklar ve payetli tasarımlar da popülaritesini koruyor.

Hangi renkler daha çok kullanılıyor?

Yazın görmeye alışık olduğumuz fuşya, oranj, yeşil gibi canlı renkler bu yıl kış kombinlerimizde de var. Biraz önce de bahsettiğim gibi özellikle renkli ekose ceketler ve takımlar çok sevildi. Bir de uzun süredir pek çalışılmayan kahverengiyi bu kış daha sık görüyoruz.

Peki, 2023 ilkbahar-yaz sezonunda vitrinlerde neler göreceğiz?

Canlı renklerin hakimiyeti önümüzdeki yaz da devam edecek. Kumaş olarak ise 2023 yazının trendi yüzde yüz pamuk, müslin kumaşlar ve Şile bezinden üretilmiş tiril tiril elbiseler. Cotton Butik olarak yaz sezonu için çok iddialıyız. Yazlık ürünlerde, bahsettiğim kumaşlarla tasarım ve üretim yapan çok özel markalarla çalışıyorum. Daha çok Ege ve Akdeniz’de görmeye alışık olduğumuz bu tasarımlar, geçen yaz müşterilerimin çok ilgisini çekmişti. Yaz sezonu için şimdiden heyecanlıyım.

KOMBİN TAMAMLAYAN TASARIM TAKILAR

Aksesuar bölümündeki takılar hakkında da bilgi alabilir miyim?

Satışa sunduğumuz aksesuarların tamamı çelik ve doğal taşlarla tasarlanmış takılardan oluşuyor. Çelik ürünlerimiz, kesinlikle kararma yapmadığı ve altın aksesuarlara oranla çok daha uygun fiyatlı olduğu için müşterilerimiz tarafından büyük ilgi görüyor. Doğal taşlardan oluşan takılarımız ve bez çantalarımız da var. Ayrıca bir de özel tasarım yapan bir üreticiden temin ettiğim zamak aksesuarlarımız var. Çinko, alüminyum, magnezyum ve bakır bileşiminden oluşan bu aksesuarlar hem gece hem de gündüz kombinlerine çok farklı bir hava katıyor.

Hatice Hanım, Cotton Butik’in aksesuar bölümünde başka bir mağazada rastlamadığım tarzda ürünler de gördüm. Bu takıların özelliği nedir?

Mağazamızdaki doğal taşlı takılarla bez çantaların tasarımı ve uygulaması, bana ve kız kardeşime ait. Dolayısıyla aynılarını başka yerde görmüş olmamanız çok normal. Cotton Butik’te satışa sunduğumuz giyim ürünlerini tamamlayan renk ve modellerde takılar üretiyor, böylece müşterilerimizin kombinlerini eksiksiz ve kusursuz hale getiriyoruz. Bu arada, giyim dışında satışını yaptığım her bir ürünü yerinden getiriyorum. Şöyle ifade edeyim: Takılarda kullandığımız Süryani nazar boncuklarını Mardin’den, hediyelik kutularımızın içinde değerlendirdiğimiz havluları Denizli’den bizzat aldım. Her şeyin orijinalini kullanmayı çok seviyorum.

Cotton Butik’in insanı adeta içeriye davet eden çok sıcak bir ortamı var… Bunu nasıl sağladınız?

Mağazamda uyuma ve hijyene çok önem veriyorum. Reyonların yerleşiminde, aksesuar standında, renk uyumunda, aydınlatma konusunda gözümü rahatsız eden hiçbir detay olmasın isterim. Kısacası, işimde çok titizim. Sanırım bu da mağazanın enerjisine yansıyor, müşterilerimizden sık sık bu konuda olumlu geri dönüşler alıyorum.

İLETİŞİM:

Tepecik Mah. Feridun Özbay Cad. 7/C  İzmit/Kocaeli

Telefon: 0546.517 95 47

@cotton.butik

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.