18-04-2024 22:27

Bu lezzetler sizi uçuracak: Monte Air Cafe Restaurant

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/04/2022
İlimizin ‘havacılık’ konseptli ilk ve tek kafesi olan Monte Air Cafe’nin iki şubesinde de Türk ve dünya mutfağının seçkin lezzetlerini bir arada bulabileceksiniz
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: SERPİL ÇOLAK

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Monte Air Cafe, adından da anlaşılacağı üzere ilimizin ‘havacılık’ konseptli ilk ve tek kafesi. 2016 yılında İzmit merkezde ‘çarşı şubesi’ ile hizmet vermeye başlayan Monte Air Cafe, 2018 yılında Sekapark şubesini açarak, hizmet ağını genişletti. Her iki şubede de havacılık temalı çok sayıda figüre rastlamanız mümkün. Kafelerde yer alan TV ekranlarında havacılıkla ilgili sürekli yayınlar yapılıyor, her iki mekanın tasarımı da dünyadan esintiler taşıyor. ‘Gençlere havacılığı sevdirmek’ gibi bir misyon üstlenen Monte Air Cafe’nin iki şubesinin menüsünde de Türk ve dünya mutfağının seçkin lezzetleri yer alıyor. İtalyanların meşhur pizzasından tutun da Kolombiya’nın enfes kahvelerine kadar…

HAVACILIĞA GÖNÜL VERMİŞ BİR İSİM

Peki, ‘Neden havacılık?’ diye soracak olursanız, yanıtı basit. Monte Air Cafe’nin kurucusu Murat Akyılmaz, havacılığa gönül vermiş bir isim. Bir havayolu şirketinde kaptan olarak görev yapan Akyılmaz, çocukluk hayali olan ve tutkuyla bağlı olduğu mesleğine karada da katkı sunmak istemiş. Mesleği gereği dünyanın dört bir yanını gezse de yatırım için doğup büyüdüğü şehri seçmiş. Aslen İzmitli olan Murat Akyılmaz, üç ablasını kanatlarının altına alarak, şehrimize yeni bir marka kazandırmış. Tam bir aile işletmesi olan Monte Air Cafe’de dört kardeş el ele vererek, müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için çalışıyor, bunu yaparken kendilerini sürekli yenilemeyi de ihmal etmiyor.

DÜNYADAN ESİNTİLER TAŞIYOR

Murat Akyılmaz, Monte Air Cafe’nin menüsünün 6 yılda şekillendiğini söylüyor. Mesleği gereği 60’ın üzerinde ülke gezen, gittiği her yerde gerek yemeklerin gerekse içeceklerin tadına bakan Murat Akyılmaz, en beğendiği lezzetleri ilimize getirerek, Monte Air Cafe’nin menüsünü oluşturmuş. Monte Air Cafe’nin tasarımı kadar menüsü de dünyadan esintiler taşıyor. Murat Akyılmaz, her iki şubenin de işletmesini ablası Emel Özdemir’e emanet etmiş. Emel Hanım günün bir kısmını çarşı şubede bir kısmını da Sekapark şubesinde geçiriyor, her iki mekanla da A’dan Z’ye ilgileniyor. Emel Hanım’a çarşı şubesinde İTÜ mezunu olan oğlu Sefa Soner Özdemir de yardım ediyor.

KALİTELİ, GÜNLÜK, TAZE

Her iki mekanın mutfağı ise Murat Akyılmaz’ın bir diğer ablası Gönül Sümer’e emanet. Murat Bey’in yönlendirmesiyle oluşturulan menüde tüm reçeteleri hazırlayan Gönül Hanım işini öylesine büyük bir aşkla yapıyor ki ne kaliteden ne doğallıktan ne de hijyenden ödün veriyor. Her iki mekanda da dondurulmuş ve paketli ürün kullanmayan Gönül Hanım, alışverişi dahi kendisinin yaptığını söylüyor. Etleri bizzat  seçip işlediğini, tatlılarda kullandığı sütü köyden aldığını, sebze ve meyveyi günlük olarak getirttiğini belirten Gönül Hanım, “Kendi evimde yemek yaparken nasıl malzeme kullanıyorsam burada da öyle. Kendi çocuğuma yedirmediğim şeyi müşterilerime ikram etmem” diyor.

TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞI

Türk ve dünya mutfağının en seçkin lezzetlerini bulabileceğiniz Monte Air Cafe’de hazır hiçbir ürün yok. Hamburger köfteleri de el yapımı, sosları da. Özellikle pizza ve hamburgerde iddialı olduklarını söyleyen Gönül Hanım, “Murat Bey’in, İtalya’da yediği pizzanın lezzetini yakalayabilmek için çok uğraştık, sonunda başardık. Pizzanın da makarnanın da sosunu bizzat yapıyorum, kesinlikle hazır sos kullanmıyorum. Pizzalarımız ince hamur ve bol malzemeli, inanılmaz lezzetli, mutlaka deneyin. Tatlıları da burada kendimiz yapıyoruz. Müşterilerimize ikram ettiğimiz sütlaç, katmer, magnolya, waffle ve burma baklava kendi imalatımız. Şunu da söylemek isterim, et yemeklerinde gramajdan asla ödün vermeyiz” diyor.

DENİZİN ÜZERİNDE NEFİS KAHVALTI

Murat Akyılmaz’ın bir diğer ablası Emine Günaydın ise her iki şubenin de halkla ilişkilerini yürütüyor. Emine Hanım, kardeşlerine destek vermenin yanı sıra müşterilerle de birebir ilgileniyor, sorunlara anında çözüm üretiyor, “Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli” diyor. Monte Air Cafe’nin bir özelliği de kahvaltısı. Özellikle Sekapark şubesinde, denizin kenarında değil resmen üzerinde, ‘rıhtım’ olarak anılan mekanda yapacağınız kahvaltının tadına doyamayacaksınız. Kahvaltıda size martılar eşlik edecek, çocuklarınız bir yandan karınlarını doyururken bir yandan da balıkları besleyecek. İzmit Körfezi’nin muhteşem manzarasına karşı yapacağınız kahvaltının tadı damağınızda kalacak.

RAMAZAN MENÜSÜ HAZIR

Monte Air Cafe’nin Sekapark şubesinde Ramazan hazırlıkları da tamamlandı. Denizin üzerinde, sıcacık bir ortamda, ailesi ya da sevdikleriyle huzurlu bir Ramazan akşamı geçirmek isteyenler için Monte Air Cafe’nin iftar menüsü hazır. Monte Air Cafe, Ramazan boyunca iftarda misafirlerine üç ayrı seçenek sunacak. Beğendi üzerinde tavuk ızgara, köfte ya da beğendi üzerinde bonfile menüsünden birini seçebilirsiniz. Her bir menüye mercimek çorbası, salata ve tatlı da eşlik edecek. Zengin iftariyelik tabağı da unutulmadı. İftariyelik tabağında iki çeşit peynir, zeytin, kayısı, ceviz, hurma ve zeytinyağlı yaprak sarması yer alacak. Monte Air Cafe’nin Sekapark şubesi iç mekanı, bahçesi ve rıhtımıyla aynı anda 350-400 kişiyi ağırlayabilecek kapasitede.

ORGANİZASYONLAR İÇİN

Monte Air Cafe’nin Sekapark şubesi her türlü organizasyona da açık. Kafenin gerek iç mekanı gerekse yanında bulunan bahçesi; nikah, nişan, düğün, sünnet düğünü ve toplu yemekler için ideal bir ortam sunuyor. Hem deniz kenarında hem de ağaçların gölgesinde, yeşillikler içinde bir organizasyon hayal ediyorsanız, Monte Air Cafe ile irtibata geçmeden program yapmayın! Monte Air Cafe’de özel toplantılar için VIP oda da bulunuyor. Teknik donanıma sahip VIP odada şirket toplantılarını yapabilir, sunumlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Kafede, çocuklar için ayrı bir oyun alanının bulunduğunu da unutmayın!

 

İLETİŞİM

Monte Air Cafe Çarşı Şubesi

Adres: Karabaş Mah. Şahabettin Bilgisu Cad. No:24, İzmit/ KOCAELİ

Telefon: 0 262 332 00 10

Monte Air Cafe Sekapark Şubesi

Adres: Sekapark Sahil

Telefon: 0533 153 65 00

NASIL ARANDI: #monteaircaferestaurant #muratakyılmaz #iftarmenüsü #kahvaltımenüsü #havacılıkkonsepti #türkmutfağı #dünyamutfağı #sekapark #izmitmerkez

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.