19-04-2024 23:46

Hem güzelleştiriyor hem eğitim veriyor: Burcu Aktı

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/04/2022
BRC Estelife ve Burcu Aktı Güzellik Akademisi’nin kurucusu Burcu Aktı, salonundaki başarılı uygulamaların yanı sıra, yetiştirdiği uzmanlarla da markasını her geçen gün biraz daha güçlendiriyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Yeteneğini, aldığı eğitimler ve yıllar boyunca edindiği tecrübeyle harmanlayan başarılı güzellik uzmanı Burcu Aktı, kurucusu olduğu BRC Estelife’ta her gün onlarca kadının güzelliğine güzellik katıyor. Sektöründe, işine gösterdiği özen ve hassasiyetiyle tanınan Aktı, 8 yıldır hizmet verdiği BRC Estelife’tan sonra, şimdi de eğitimci kişiliğiyle gündemde. Geçtiğimiz günlerde, Yenişehir Mahallesi’nde açtığı Burcu Aktı Güzellik Akademisi’nde geleceğin başarılı güzellik uzmanlarını yetiştiren Burcu Aktı, sektöründe yapılan hataların ve yanlış uygulamaların ancak iyi yetişmiş uzmanlarla son bulacağına inanıyor. Verdiği eğitimlerin yanı sıra öğrencilerine tecrübe kazanmaları noktasında da destek olan başarılı güzellik uzmanı, onlara kendi merkezinde staj imkanı sağlayarak, sektöre tam donanımlı uzmanlar yetiştiriyor.

Burcu Aktı ile akademide verdiği eğitimler, merkezindeki uygulamalar, sektörde sıkça yapılan hatalar ve bu hataların önüne geçmek için yapılması gerekenler hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Burcu Hanım, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Merhabalar, ben Burcu Aktı. Aslen Vanlıyım ancak Düzce’de doğdum. Gazi Üniversitesi Cilt Bakımı ve Güzellik bölümü mezunuyum. Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra İzmit’e geldim, yaklaşık 17 yıldır buradayım. Uzun süre özel sektörde çalıştım. VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nin kozmetoloji bölümünde cilt bakımı uzmanı olarak işe başladım; ardından 4,5 yıl kadar iki plastik cerrah arkadaşımla ortak olarak çalışmalarıma devam ettim. Ortaklık yapımız sonlanınca da artık kendi kanatlarımla uçmanın zamanı geldiğini düşünerek, 8 yıl önce kendi güzellik merkezimi açtım. Bunun yanı sıra kısa bir süre önce Burcu Aktı Güzellik Akademisi’ni kurarak, mesleğimle ilgili eğitimler vermeye başladım.

Akademide hangi eğitimleri veriyorsunuz?

Akademimizde 19 yaşını doldurmuş, en az ilköğretim mezunu olan ve bizim sektörümüzde hizmet vermek isteyen herkese Soprano Buz Lazer, soğuk lipoliz, radyofrekans, kavitasyon, çatlak onarımı, iğneli epilasyon, kirpik lifting, ipek kirpik, kalıcı makyaj ve protez tırnak gibi konularda uzmanlık eğitimleri veriyoruz. Güzellik uzmanlığı alanında 6 ay, kalıcı makyajda 15 gün, protez tırnakta 10 gün, ipek kirpikte 4 gün, lazer epilasyonda ise 2,5 ay eğitim gören arkadaşlarımız, daha sonra MEB’in hazırladığı sınavlara katılarak sertifikalarını alıyor. MEB onaylı bu sertifikayla güzellik salonlarda çalışabiliyor ya da kendi iş yerlerini açabiliyorlar.

STAJ İMKANI TANIYORUM

Bu eğitimde edinilen tecrübe, bir merkez açmak için yeterli oluyor mu?

Öğrencilerimiz, eğitimlerde teknik bilgileri alıyor ve eğitim süresi içinde denemeler yapıyor ancak tabii ki bu kadar tecrübenin yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Bu nedenle ben, öğrencilerime kendi merkezim olan BRC Estelife’ta staj hakkı tanıyorum. Bu sayede yanımdan ayrıldıklarında, yaptıkları işe tamamen hâkim oluyorlar. Türkiye’de başka hiçbir kurumun öğrencilerine böyle bir imkân tanıdığını da sanmıyorum. Şunu da ilave edeyim; öğrenciler eğitim sonunda MEB’in düzenlediği sınavlara katılıyor ancak ben emin olmadığım öğrencilerimi sınava sokmamayı tercih ediyorum. Amacım, sadece belge vermek değil, işini hakkıyla yapan uzmanlar yetiştirmek.

Burcu Aktı Güzellik Akademi’sinde lazer cihazlarının kullanımıyla ilgili eğitimler de var…

Evet, tüm lazer epilasyon cihazlarının eğitimlerini verebiliyoruz. Lazer, çok önemli ve kişilerin bilinçli olması gereken bir konu. Lazer epilasyon ancak doğru kıl ve cilt tipine, uygun cihazla, işinin uzmanı kişiler tarafından yapılırsa istenilen sonuçlara ulaşılabilir. Aksi halde çok büyük sorunlarla karşılaşmanız kaçınılmazdır.

MUTLAKA ARAŞTIRILMALI

Yanlış lazer uygulamaları ne gibi olumsuz sonuçlara yol açabilir?

Hangi cihazı, hangi bölgeye uyguladığınız çok önemli. Örneğin çene bölgesindeki tüylerden kurtulmak isterken, yanlış bir uygulamayla bütün yüz kıllanabilir. Ya da kişinin ten ve kıl yapısına uygun planlanmamış bir lazer uygulaması, iyileşmesi çok zor yanıklara yol açabilir. Salonuma gelen müşterilerimden biliyorum ki pek çok kişi bu konuda tatsız deneyimler yaşamış. Yıllarca lazere gidip doğru sonuç alamamışlar. Bunun sebebi de yine doğru cihazın kullanılmaması. Uzman, kıla ve tene göre hangi cihazla, hangi işlemi uygulayacağını bilmeli. Bu nedenle lazer epilasyonun bu işin uzmanları tarafından uygulanması çok önemlidir.

Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için nelere dikkat edilmesi gerekir?

Öncelikle, kişi uygulama yapılacak olan cihazı bilmeli. Lazer konusunda, en büyük yanılgı IPL adı verilen cihazlar konusunda yaşanıyor. IPL, kılları iki yıl boyunca uyutan, sonra da daha fazla çıkmasına neden olan bir cihazdır. Sadece kozmetik amaçlı kullanılabilir, bu cihazla hiç kimse kalıcı sonuçlar elde edemez. Bu nedenle lazer epilasyon yaptıracak kişiler, önce kullanılacak cihazın IPL olup olmadığını sorgulamalı. Lazer konusunda dünyada patentli olan 5 lazer cihazı markası var: Soprano Ice, Cheveux, Alexandrite, Diode ve Ruby. Bu cihazların her birinin kullanım alanı ve işlevi farklı. Lazer epilasyon hizmeti alacak herkesin, gittikleri salonda kullanılan cihazlar hakkında ayrıntılı bilgi almasını ve araştırma yapmasını öneririm.

KİŞİYE ÖZEL UYGULAMA

Cihazlar kadar, uygulamayı yapan uzmanın tecrübesi de önemli öyle değil mi?

Kesinlikle, öyle… Lazerde uzman gerçekten çok önemli. Lazer epilasyon uygulaması yapacak kişi, kılların çıkış evrelerini bilmeli ve işlemi uygun evrede gerçekleştirmeli. Aksi takdirde epilasyondan sonuç almanız neredeyse imkansız. Ayrıca, hangi cilt tipinde hangi cihazı, hangi parametrede kullanacağını bilmeyen kişiler, cilt yanıklarına sebep olabilir. İşlem yaptıracak kişi, lazer cihazını kullanacak kişilerin uzman olup olmadığını mutlaka sorgulamalı, belgelerini görmeli.

Akademide incelmeye yönelik cihazlarla ilgili eğitimler de var. Bu yöntemlerden biraz bahseder misiniz?

Soğuk lipoliz, radyofrekans, kavitasyon ve G-5 cihazlarının eğitimini veriyoruz. Bu cihazlar uzman bir kişinin kontrolünde kullanılır ve kişi gerekli şartlara uyarsa, harika sonuçlar alınabilir. Bu nedenle işlemlerin ve kullanılan cihazların, kişinin ihtiyacına özel şekilde kombinlenerek kullanılması gerekir. Örneğin, soğuk lipolize giren kişinin incelebilmesi için günde 3,5 - 4 saat yürüyüş yapması gerekir. Yoğun tempoda çalışan birisi için de bu pek mümkün değil. Kişilerin yattığı yerden zayıflayabilmesi için cihazların etkilerini birleştirecek kombinasyonlar yapmak en iyisi. Örneğin G-5, radyofrekans ve kavitasyon ile eş zamanlı çalışılırsa, yürüyüşe gerek kalmadan incelme sağlanabilir. Bölgesel zayıflamada bu cihazlarla 10-15 santimetre arasında incelme mümkündür, bununla beraber diyet de yapılırsa sonuç mükemmel olur.

Cihazlardan da bahsedelim isterim… Hangisi, ne amaçla kullanılıyor?

Soğuk lipoliz, senede bir kez, tek seans yapılan bir uygulama. Etkisi 3 ay boyunca devam ediyor. Bu işlemde cihaz yardımıyla vücuttaki fazla yağları kırıyoruz. Cihazın etki etmesini 3 ay beklememek adına, soğuk lipolizin arkasından radyofrekans ve kavitasyon ile lenfler açılabilir; kırılan yağlar bol su içilerek idrar, dışkı ve ter yoluyla vücuttan atılabilir. Kombin olarak da G-5 cihazıyla çalışıyoruz ki kan dolaşımını hızlandırıp parçalanan yağların tamamen vücuttan atılmasını kolaylaştıralım. G-5 cihazı ayrıca, selülitlerde de yüzde 90 oranında çok güzel sonuç veriyor. Radyofrekans işlemi ise sıkılaşmaya çok yardımcı oluyor.

BOYA KALİTESİ ÖNEMLİ

Burcu Hanım, son yılların en popüler uygulamalarının başında kalıcı makyaj geliyor. BRC Estelife’ta bu alanda hangi işlemler yapılıyor?

Salonumuzda microblading, pudralama, dudak renklendirme, deepliner gibi kalıcı makyaj işlemlerinin hepsi uygulanıyor. Kalıcı makyaj uzmanımız Birsel Hanım, bu konuda çok başarılı bir isim. Kendisi İzmit’teki tek P-Brows ve Angel uzmanı. Zaten kullandığımız boyalar da P-Brows ve Angel. Bu boyalar ciltte kızarma ve grileşme yapmaz. Diğerlerine göre daha pahalı boya markalarıdır ama sonuçları her zaman memnuniyet getiriyor.

Kalıcı makyaj yaptıracak kişiler, nelere dikkat etmeli?

Öncelikle, gittikleri merkezde hangi boyanın kullanıldığını mutlaka öğrensinler ve işlemi yapacak uzmanın tecrübesinden emin olsunlar.  Kısa sürede alınan microblading eğitimleri, kişiye tekniği öğretir ama tecrübe kazandırmaz. Maalesef biz burada çok fazla kaş silme işlemi yapıyoruz. Çoğu işlem dövme boyasıyla yapılmış, kızıllaşmış, grileşmiş ve çok yüksek düzeyde kimyasal boyalar kullanılmış. Kaş yaptırmak kolay ama sildirmek çok zordur. Örneğin, ben deepliner yaptırılmasını öneriyorum ama kalıcı eyeliner uygulamasını hiç tercih etmiyorum çünkü bu bölgedeki kılcal damarlardan dolayı boya tamamen göz kapağına yayılabiliyor. En iyi boya kullanılsa da zamanla boyada lacivertleşme ve renk kaybı oluşabiliyor.

CİLT TİPİNE GÖRE KARAR VERİLMELİ

Peki sizce, microblading mi yaksa pudralama işlemi mi daha etkili?

Uygulamanın şekli kişiye göre seçilmeli. Çok yağlı cilt yapısına sahip müşterilerime microblading yerine, pudralama tekniğini öneriyorum. Bu ciltlerde kaş ya çok çabuk silinir ya da boya dağılarak pudralama gibi bir etki gösterir. Güzel bir pudralama yapıldığında ise işlem 3 yıl rahatlıkla kullanılabilir.

Biraz da dudak renklendirmeden bahsedelim…

Kadınların en çok tercih ettiği işlemlerden bir tanesi. Bu işlemde de boya çok önemli. Kaliteli bir boyayla yapılmış işlemi, 3 - 3,5 yıl kullanabilirsiniz. Konforlu bir işlem. İşlem yapılan bölgeye uyguladığımız solüsyonlarla acı da minimuma iniyor.

BRC Estelife’ta BB Glow uygulaması yapıyor musunuz?

Yapmıyorum ve asla tavsiye etmiyorum, salonuma dahi sokmadım. BB Glow, gözenekleri tamamen kapatan bir uygulama. Ayrıca, eğer BB Glow işlemi üzerine lazer uygulamaya gidilirse ve uzmana bu konuda bilgi verilmezse, yanıklar oluşabiliyor. Cilt tonunda oluşan farklılıklardan dolayı silme işlemi yaptığım o kadar çok müşterim oldu ki…

Özellikle son yıllarda tırnak uygulamaları adeta bir sanata dönüştü. Merkezinizde bu alanda hangi işlemlerle hizmet veriyorsunuz?

BRC Estelife’te protez tırnak, jel tırnak, tip tırnak, kuru manikür-pedikür ve kalıcı uygulamaları yapıyoruz. Uzmanımız Rus asıllı. Kendisi aslında ressam ama merkezimizde bu uygulamaları da yapıyor. Sizin de altını çizdiğiniz gibi son dönemde tırnak uygulamaları çok gelişti. Yapan kişinin bilgisi, tecrübesi ve el becerisinin yanı sıra bir görsel yeteneğe de sahip olması gerekiyor. Eğitimini Rusya’da almış olan uzmanımız, bu konuda istenilen modelleri ve desenleri kolaylıkla profesyonel bir şekilde uygulayabiliyor.

İpek kirpik uygulaması hakkında neler söyleyeceksiniz? Gerçekten kirpikleri döküyor mu?

Her konuda olduğu gibi bu konuda da bilinçli bir uzmanla çalışmak çok önemli. Eğer bir kirpiğin üzerine 5-6 adet kirpik yapıştırırsanız, kendi kirpiğiniz ipek kirpiği taşıyamaz ve dökülür. Kirpiğin kaldırabileceği şekilde kirpik takılırsa ve bakımları aksatılmadan yaptırılırsa; kişiler ipek kirpiği, uzun süre kullanabilir.

BRC Estelife’ta erkeklere de hizmet veriliyor mu?

Evet, 260 metrekarelik bir salonumuz var ve erkek müşterilerimizi de hizmet veriyoruz. Lazer epilasyon, cilt bakımı, zayıflama konularında çok sayıda erkek müşterimiz var.

 

İLETİŞİM

BRC ESTELIFE

 Karabaş Mah. Hürriyet Cad. Öztan Apt. No:169 Kat:1 Daire:1 (Yürüyüş Yolu, Tavuk Dünyası Üstü) İzmit/KOCAELİ

Telefon: 0530 161 03 65 - 0262 323 85 35

Web: www.brcestelife.com

Instagram: @brc_estelife

BURCU AKTI AKADEMİ

Yenişehir Mah. Alev Sok. No:39 (Konak Hastanesi Karşısı) İzmit/KOCAELİ

Telefon: 0543 182 41 41

Instagram: @brcguzellikakademisi

NASIL ARANDI: #burcuaktı #brcestelife #burcuaktıgüzellikakademisi #microblading #makyajeğitimcisi #ciltbakımı #mebonaylı

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.