17-04-2024 00:03

Bir gün yaşanır her gün konuşulur: Şehrazat Organizasyon

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/06/2021
Belma Çavuşoğlu’nun kurduğu Şehrazat Organizasyon yeni sezona iddialı giriyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: TİLBE GÜN

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

 

‘Bir gün yaşanır, her gün konuşulur’ sloganıyla yola çıkan, 15 metrekarelik dükkandan bugünlere gelen Şehrazat Organizasyon’un sahibi Belma Çavuşoğlu, yeni sezonda düğün, kına, söz, nişan, evlenme teklifi, lansman, açılış, sünnet töreni gibi her türlü organizasyonda adından söz ettireceğe benziyor. Masalsı düğünleriyle gelinlerin hayallerini gerçekleştirmeye hazırlanan Çavuşoğlu, sevgiyle büyüttüğü Şehrazat Organizasyon’u, Kocaeli Life’a anlattı…

 

Belma Hanım, sizi tanıyabilir miyiz?

 

İsmim Belma Çavuşoğlu. Şehrazat Organizasyon’un kurucusuyum. 1994 yılında liseden mezun olduktan sonra çalışma hayatına atıldım ancak masa başı işlerin bana göre olmadığını kısa sürede anladım. Benim yapacağım işte heyecan, adrenalin ve eğlence olmalıydı. 

 

Organizasyon şirketi kurmaya nasıl karar verdiniz? Süreç nasıl ilerledi?

 

2013 yılında sadece parti malzemeleri satmak amacıyla 15 metrekarelik bir dükkan açmıştım. Müşterilerimin talepleri doğrultusunda büyüdük, organizasyon şirketine dönüştük ve kurumsallaştık. Taleplere göre ilerledik, onlar hayal etti, biz gerçekleştirdik. Bizim işimizde ‘yok’ diye bir kavram yoktur. Kim, ne talep ediyorsa temin eder, müşterilerimizi memnun etmeye çalışırız. Tabii, eşim Metin Çavuşoğlu’nun desteklerini de göz ardı edemem. Arkamda bir dağ gibi durmasa bu günlere gelemezdim.

 

İlk yaptığınız organizasyonu hatırlıyor musunuz? Unutulmaz olmalı…

 

İlk kınamı ücretsiz yapmıştım. Piyasada isminizi duyurabilmeniz için bazı fedakarlıklarda bulunmanız gerekiyor. Sadece taht kurulumu istenmişti fakat ben nedimelerimi de götürmüştüm. O kınadan çok güzel geri dönüşler aldık, ardından en az 10 kına talebi geldi. İşinizi iyi yaparsanız, memnun kalan müşterileriniz sizi başkalarına da önerir. Yaptığımız iş, bizim vitrinimizdir.

 

Daha çok hangi organizasyonları yapıyorsunuz?

 

Babyshower, doğum günü, bekarlığa veda, açılış, kokteyl, düğün, sünnet, kına, nişan, şirket organizasyonları, AVM süslemeleri yapıyoruz ancak talep doğrultusunda başka etkinlikler de gerçekleştirebiliriz.

 

 

DETAYLAR ÖNEMLİ

 

Şehrazat Organizasyon’u diğerlerinden farklı kılan nedir?

 

Çok detaycıyız. Yaptığım iş ne olursa olsun ufacık detaylarla bile bizzat ilgilenmeyi seviyorum. Bütün gelinlerime söylediğim gibi kız kardeşimin kınasını yapıyormuşçasına hevesle her organizasyonun altına imzamı atıyorum. Herkesin en özel gününe şahidiz ve en güzel şekilde geçmesi için uğraşıyoruz. Karşıma bir görselle gelen gelinlerime de her zaman kendi farklarını ortaya koymaları gerektiğini söylüyorum. Mutlaka fark yaratacak bir dokunuşları olmalı. Kocaeli’de en fazla nişan organizasyonu konseptine sahip firma olduğumuzu da söylemeliyim.

 

Organizasyon dışında malzeme tedariği de yapıyorsunuz sanırım.

 

Evet, perakende satışımız da var. Zaten Kocaeli’de bulunan diğer organizasyonculardan farkımız da bu. Biz tedarikçi olduğumuzdan kişiye özel konseptleri kurmamız daha rahat oluyor.

 

 

Neden Şehrazat Organizasyon? Adınız nereden geliyor?

 

Şehrazat ismini seçerken Binbir Gece Masalları’ndan esinlendim. Azeri kökenli bir aileden geliyorum. Azerbaycan’da da Şehrazat çok bilinen bir isimdir. Ben de kendime çok yakıştırıyorum bu ismi. Düğün konseptine yakıştığını, masalsı bir düğünü çağrıştırdığını düşünüyorum. İsim hakkı bize ait, patentliyiz.

 

Sloganınız ilgi çekici.

 

Bizim sloganımız; “Bir gün yaşanır, her gün konuşulur.” Organizasyonumuza şahit olan herkes bizi mutlaka tavsiye etmiştir, yeni kapılar açılmasına vesile olmuştur.

 

Kaş kişilik bir ekibiniz var?

 

Kemik kadromuz 10 kişi fakat sezonda 50 kişiyi bulduğu da oluyor. Profesyonel kadromuzla anahtar teslim iş yapıyoruz. Müşterilerimiz kendi organizasyonlarına misafir gibi gelerek, anın tadını çıkarıyor.

 

Sünnet düğünlerinde iddialı olduğunuzdan bahsettiniz.

 

Sünnet düğünleri için kadrolu yeniçeri, semazen ve ilahi gruplarımız var. İşimizi şansa bırakmadık, sünnet düğünlerinin olmazsa olmazı gösteri ekiplerini kadromuza aldık.

 

 

Bundan sonraki hedefiniz nedir?

 

Hafızalarda kaliteli işler yapan bir firma olarak iz bırakmak. İnsanlar büyürken kalitesini kaybedebiliyor. Benim hedefim aynı çizgide şirketimi büyütebilmek.

 

 

 

İLETİŞİM

Adres: Mimar Sinan Mah, Menderes Cad. No:50/D, Körfez/Kocaeli

Tel: 0535 324 21 48

Instagram: sehrazatorganizasyn

NASIL ARANDI: #şehrazatorganizsyon #belmaçavuşoğlu #metinçavuşoğlu #düğün #kına #konsept #organizasyon #işletmecilik #perakende #açılış #tören #sünnet #kına

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.