27-07-2024 07:37

Altın ve pırlantada güvenin adı: Engin Kuyumculuk

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/06/2021
25 seneyi aşkın tecrübesi, güven odaklı hizmet anlayışı ve trend ürünleriyle sektörünün öncü markası Engin Kuyumculuk, yoluna emin adımlarla devam ediyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

1995 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana sektöründe adı her zaman güvenle anılan Engin Kuyumculuk, yoluna sağlam adımlarla devam ediyor. 2014 yılında, yenilikçi bir anlayışla yerini aldığı e-ticaret alanında da başarıyla ilerleyen Engin Kuyumculuk, ürünlerinin kalitesi ve tasarımıyla her dönemde adından övgüyle söz ettiriyor. Engin Döviz ve Kuyumculuk’un dününü, bugününü ve başarısının sırlarını markanın ikinci kuşak temsilcisi, Engin Kuyumculuk Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Zatreh’ten dinledik.

 

Tuğba Hanım, bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

 

1978, İstanbul doğumluyum. Anadolu Üniversitesi’nin İngilizce öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra eğitimime Kanada’da devam ettim. Esnaf bir ailenin kızı olarak büyüdüğüm için ticarete, özellikle de kuyumculuk mesleğine büyük ilgim vardı. Kanada’dan döndükten sonra hemen aile işletmemiz olan Engin Kuyumculuk’ta çalışmaya başladım, hala da devam ediyorum.

 

Engin Döviz ve Kuyumculuk ne zaman kuruldu?

 

İzmit’in ilk ve en köklü döviz firması olan Engin Döviz A.Ş., 1995 yılında kuruldu. Yönetim kurulu başkanımız Sayın Ahmet Tabanlı liderliğinde hizmet veren firmamız 1999 yılında Mualla Tabanlı’nın firmamıza katılımıyla Engin Kuyumculuk Ltd. Şti.’yi hayata geçirdi. Şubeleşme ve kurumsallaşma yolunda hızla ilerleyen Engin Kuyumculuk, kuruluşundan bugüne dek güven ve yenilik odaklı hizmet anlayışıyla yol alıyor.

 

 

Engin Kuyumculuk, kuruluşundan itibaren sektöre ne gibi yenilikler ve farklılıklar getirdi?

 

Engin Döviz ve Kuyumculuk, kurulduğu ilk günden beri günün trendlerini takip eden, müşteri memnuniyeti ve güven odaklı hizmet anlayışıyla sektöründe fark yaratmayı başarmıştı. Bununla beraber, 2014 yılından itibaren ailenin genç ve yenilikçi üyeleri de aramıza katılınca, Engin Kuyumculuk satış ve pazarlama alanında çok ciddi bir ilerleme kaydetti. Online sektörle bu tarihte tanıştık, kısa zamanda e-ticarette büyük başarılara ulaştık. Ayrıca, bölgemizde düzenlediğimiz altın ve pırlanta çadır günleri ile Kocaeli halkını her bütçeye uygun, şık tasarımlarla buluşturarak bir ilke imza attık.

 

Uzun yıllardır kemikleşmiş bir müşteri kitleniz var. Müşterileri için Engin Kuyumculuk’u vazgeçilmez yapan nedir?

 

Köklü bir geçmişe sahip olan firmamızı bugünlere taşıyan en önemli kriterin, güven duygusu olduğunu düşünüyorum. Müşterilerimizle aramızda hep uzun soluklu bir bağ olmuştur. Ayrıca Engin Kuyumculuk, kurulduğu günden bugüne kadar vitrinlerinde hep kaliteli ve özgün tasarımlara yer vermiştir. Altın ve pırlanta konusunda her bütçeye ve her ihtiyaca cevap veren bir ürün yelpazesine sahibiz. Bu da akla ilk gelen markalardan biri olmamızın en büyük sebeplerinden biri.

 

 

ÖZGÜN TASARIMLAR

 

Engin Kuyumculuk’ta hangi markalara ait, ne tarz ürünlerin satışı yapılıyor?

 

Altınbaş, Assos, Cetaş, Tekin Seyrekoğlu, Koçak ve daha bir çok dünya markasının seçkin ortağı olmaktan onur duyuyoruz. Bu markaların hem en özel hem de her bütçeye ve zevke uygun tasarımlarını mağazamızda bulmak mümkün. Engin Kuyumculuk, geniş ürün yelpazesi sayesinde ister klasik ister modern her tarzda özgün tasarımlara kolayca ulaşabileceğiniz; kendinizi ve sevdiklerinizi mutlu etme şansı yakalayabileceğiniz bir mağaza.

 

Altın ve pırlanta takılarda 2021 yılının trendleri nelerdir?

 

2021 takı trendlerinde, maksimalist tarzlar daha çok ön plana çıkıyor. Sadelik, küçük takılar, düz formlar bir süreliğine rafa kalkmış gibi görünüyor. Üst üste kullanılan kolyeler, büyük sallantılı küpeler ve yine üst üste çok sayıda takılan bileklikler genel tarzı desteklemek için kullanılıyor. Küpelerin de popülaritesi, boylarıyla doğru orantılı olarak artıyor. Yeni sezonda küpe tercihi büyük ve gösterişli parçalara yöneliyor.

 

 

DÜĞÜN TAKISI SEÇERKEN

 

Tuğba Hanım, düğün sezonu yaklaşırken, mağazanın ürün yelpazesine yeni eklenen ürün grupları var mı?

 

Bu yıl da 2020’de olduğu gibi tektaş ve beştaş yüzükler yeni evlenecek çiftlerimizin vazgeçilmezleri arasında olacak. Baget kesim ise pırlantanın en şık ve modern türlerinden biri haline geldi ve tektaş ile beştaşa alternatif olarak; evlilik tekliflerinde, nişan, düğün ve doğum günlerinde tercih edilen armağanların başında geliyor. Altın set modelleri ise her geçen gün değişiklik gösterse de yine alıcıların vazgeçilmezleri arasındaki yerini koruyor.

 

Düğün için takı alışverişi yapacak ailelere ve gelin adaylarına nelere dikkat etmelerini önerirsiniz?

 

Düğün, kapsamlı bir tören olduğu için yapılan harcamanın oranı da büyüktür. Bu nedenle düğün takıları belirlenirken bütçeye uygun olacak alyans, kolyeler ve yüzükler seçilebilir. Düğün sırasında tercih edilecek takılar seçilirken, bunların düğün sonrasında da kullanılabilir olması göz önünde bulundurulmalıdır. Tüm gelin adaylarının bildiği gibi düğün takıları, gelinliği tamamlayan ve küçük dokunuşlarla sizi kusursuzlaştıran önemli detaylardır. Bu yüzden mücevher ve altın seçerken yaşam tarzınızı, vücut tipinizi hatta ten renginizi dikkate almalısınız. Tüm bunlarla uyum sağlayan bir düğün takısını, düğünden sonra da rahatlıkla kullanabilirsiniz.  

 

Tuğba Hanım, son olarak altın seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini sormak istiyorum.

 

Altın yeryüzündeki en değerli metallerin başında geliyor. Bu ürünlerin seçim süreci, tıpkı diğer sektörlerde olduğu gibi titizlikle takip edilmeli. Fiziki altın alımlarında marka, ayar ve patent bilgisi mutlaka kontrol edilmeli, güvenilir kurumlardan işlem yapılmalıdır.

 

 

İLETİŞİM

Ömerağa Mah. İstiklal Cad.

Soydan İş Merkezi 109/A İzmit

Telefon: (0262) 325 38 25

www.enginkuyumculuk.com

 

NASIL ARANDI: #enginkuyumculuk #tuğba zahret #altın #pırlanta #engindöviz #trend #takı #mücevher #güven #kolye #takım #küpe

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.