16-04-2024 13:53

Beşinci albümüyle yine gündemde: Şenay Lambaoğlu

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 12/07/2021
Pandemi döneminde ‘Müzik İyileştirir’ diyen Şenay Lambaoğlu beşinci albümü ‘Hayat Defteri’ ile dinleyicilerini bir kez daha selamlıyor
.stripslashes($urun->baslik).

HAZIRLAYAN: ENSAR GERÇEK

 

Doğup, büyüdüğüm bu şehirde, iki güzel kadının hazırladığı, İzmit’in pişmaniyesi kadar meşhur dergisi Kocaeli Life’ta ben de yerimi aldım. Bundan sonra müzik kariyerine yeni başlayanlar, popüler olanlar, yeni nesil müzisyenler ve kendine müzisyenler ile yaptığım çok özel röportajları bu sayfalarda sizlerle paylaşıyor olacağım.

İlk konuğum; şarkıcı, besteci ve söz yazarı Şenay Lambaoğlu. Sevgili Şenay; müziğin birleştirici ve iyileştirici gücünü geçen sene haziran ayında çıkardığı ‘Müzik İyileştirir’ single’ı ile gözler önüne serdi, pandemi döneminde dinleyicisinin umudu oldu. Şenay Lambaoğlu beşinci albümü ‘Hayat Defteri’ ile dinleyicilerini bir kez daha selamlıyor.

Ada Müzik etiketiyle yayınlanacak albümün tamamı Şenay Lambaoğlu’na ait sekiz parçadan oluşuyor. Herhangi bir janr arayışındansa progresif bir bakış açısıyla hem kendisini hem de müziğini yenilemeyi seçen sanatçı birlikte çalıştığı müzisyenler sayesinde daha cesur, özgür ve açık bir sound yakalamış.

Kendisine bol konserli bir sezon diliyorum. ‘Yeni albümünün dinleyicisi ve alkışlayanı hiç durmadan çoğalsın’ diyerek sorularıma başlıyorum.

‘Müzik İyileştirir’ single’ından ve yaptığımız röportajdan nasıl geri dönüşler aldın merak ettim, bahseder misin?

‘Müzik Iyileştirir’ salgın döneminde ortaya koyduğum ilk çalışma oldu. Pandemide herkes gibi eve kapandığım günlerde, hayatımı sorgulamaya başladığımda, beni mutlu eden şeyleri düşündüm. Müzik her daim tüm kara bulutları dağıtmıştır üzerimden ve sarıldığım, şifa bulduğum en önemli yaşam kaynağım olmuştur.

Tüm bu duygular ‘Müzik İyileştirir’ şarkısını ortaya çıkardı. Yaptığımız röportaj da sanırım herkesin daha çok evde vakit geçirdiği döneme denk geldi. Şarkının enerjisi röportaja da pozitif olarak yansıdı.

Yeni albümün ‘Hayat Defteri’ pandemi döneminde oluşan bir albüm. Albümde kimlerle çalıştın? Dinleyenlerine neler anlattın?

‘Hayat Defteri’ pandemi ile birlikte yaşadığım tüm duygusal sürecin bir yansıması. Şarkılarımı yazarken içimde biriken öfke, kaygı, özlem ve isyanı anlatırken bile hiç azalmayan umudu var etmeye çalıştım. Albümün düzenlemelerini yapan sevgili Hakan Kurşun’la salgın sürecinin başında ‘Müzik İyileştirir’ şarkımla başlayan müzikal işbirliğimiz; bu senenin başında bir albüm yapma fikrine kadar getirdi beni.

Dinleyenlerimde de bu yönde ciddi bir beklenti oluşmuştu. 8 şarkıdan oluşan ‘Hayat Defteri’nde, Eylem Pelit (bas gitar) ve Volkan Öktem (davul) gibi çok değerli müzisyenler yer aldı. Pandemi nedeniyle bir araya gelemesek de albümün duygusuna baktığımızda çok samimi ve gerçek bir buluşma oldu bizler için.

Albüm çıkarmak delilik bu zamanda, genelde single single ilerleniyor. Neden albüm?

Bir albümü tekli çalışmalardan ayıran en önemli özellik bir hikayeden oluşan bütünün parçaları olmaları. Single hızlıca tüketilen bir yapıya sahipken, albümün dinledikçe insanı içine çeken, sizinle bağ kuran bir tarafı var.

Yeni albümünde nasıl bir sound ortaya çıktı? Şenay Lambaoğlu değişen dünyada kendi tarzında neler değişip değişmediğini nasıl anlatır bizlere?

Tek bildiğim hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı. Zor zamanlarda sanat ve yaratıcılık öne çıkıyor. Tarihte bunun çok örneği var. Ve fakat bunu yaparken kullandığımız üslup daha sertleşiyor ister istemez.

HEPSİ ÇOK KIYMETLİ

Albümde ‘Günlerin Değeri’ benim favorilerim arasında, hikayesini senden dinleyebilir miyiz? Bir de senin favorini öğrenmek isterim hikayesiyle mümkünse.

Tüm şarkılarım çocuğum gibi kıymetli. Ayıramam birbirinden. ‘Günlerin Değeri’ adlı şarkımın enteresan bir hikayesi var aslında. Çok sevdiğim müzisyen dostum Kubat benden bir şarkı istedi. ‘İçinde türkü, toprak, sevda gibi öğeler olsun’ diye de ekledi. Ben de hayatımda ilk kez istek üzerine bir şarkı hazırladım. Fakat tarzına uymadı sanırım. Ben de öyle sevdim ki bu şarkıyı ‘iyi ki albüme koymuşum’ diyorum. Kim bilir belki ilerde denk getiririz başka bir şeyleri.

Albümün adı ‘Hayat Defteri’, bu deftere sonrasında neler yazılacak? Buradan sürpriz bir şeyler varsa duyuralım isterim. Ne dersin?

Sürprizi kaçar. Ben olmadan bir şeyleri konuşmayı hiç sevmiyorum.

‘Hayat Defteri’ndeki notlar bir kitap projesine dönüşür mü? Kitap yazmayı düşündün mü?

Yazmasına yazılır da:) Herkes bildiği işi yapsın.

KIRILGAN ZAMANLAR

Şenay Lambaoğlu güne nasıl başlar? Pandemide nasıl vakit geçirdi, kimleri dinler?

Güne köpeğim Pera’yı gezdirerek başlıyorum. Pandemi sürecinde şarkı yazarak, spor yaparak ve uzun telefon konuşmalarıyla geçti günlerim. Klasik müzik dinlerim ve gerçek hayattan esinlenilmiş filmler izlemeyi severim.

Ne olacak müzisyenlerin hali?

Müzik ve sahne sanatları en zayıf halka maalesef. Çok kırılgan zamanlar yaşıyoruz. İsteklerimizi daha güçlü bir sesle dile getirmeliyiz. Bu süreçte çok kayıp verdik. Dostluğun, dayanışmanın, birlik ve beraberlik içinde olmanın değerini anladık.

Konserleri özledik! Müzisyenler daha da özledi. Ne zaman canlı performanslar başlar? Yeni konserlerde ne gibi düzenlemeler bizleri bekliyor?

Geçtiğimiz günlerde Zorlu PSM’de konserim oldu, 1,5 yıl aradan sonra. Ve heyecandan dizlerim titredi. Şu an gözüken ilk konser eylülde, İstanbul Caz Festivali kapsamındaki konserimiz.

NASIL ARANDI: #şenaylambaoğlu #müzik #köşeyazısı #ensargerçek #müzikköşesi #müzikkonusu #röportaj #konser #zorlupsm #kocaeli #izmit

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.