19-04-2024 16:28

Bebeklere SPA mucizesi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 07/06/2021
.stripslashes($urun->baslik).

Bebek SPA, 3 ay ila 3 yaş arası bebeklerde pozitif stimülasyon sağlamak için tasarlanmış bir yöntemdir. Bebek SPA genellikle iki seansta geçekleştirilir. İlk seansta bebeğiniz, içi hava dolu bir boyunlukla jakuziye konulur ve burada yıkanır. Bu seans, bebeğinizin suya ilk girdiği anda verdiği reaksiyona bağlı olarak 10-15 dakika sürer. Bu süre 30 dakikaya kadar çıkabilir. Daha sonraki aşamada ise bebek masaj eğitimi almış bir uzmanın yönlendirmesiyle anne veya babası tarafından bebeğe masaj yapılır. Bebek masajı yaklaşık 15 dakika sürer.

 

Yapılan araştırmalar, bebek SPA ve masajın bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimi için çok faydalı olduğunu ortaya çıkarmıştır. İşte bebek SPA’nın başlıca faydaları;

 

• Motor gelişimini ve vücut koordinasyonunu destekler; sudaki bebek tekme atmayı, vücudunu sallamayı ve ellerini daha serbestçe hareket ettirmeyi hızlıca öğrenir.

• Bebeğin kas ve kemiklerinin kuvvetini, daha büyük basıncı olan sudaki hareketlerle arttırır.

• Sıcak bir havuzda bekletmek bebeği rahatlatır ve sakinleştirir. Bebek masajı, özellikle geceleri uyurken bebeğin endişesini ve ağlamasını da azaltacaktır.

• Duyusal stimülasyon yoluyla beyin gelişimini destekler. Beyin, bebeğin havuzda hareket ettiği her seferde yeni hücreler üretecek, sinirleri de birçok yeni bağlantı oluşturacaktır.

• Kendisiyle birlikte jakuzide bulunan diğer bebeklerle sosyalleşmeyi öğrenir.

• Sindirime destek olur ve kolik, gaz ve kabızlığın hafifletilmesine yardımcı olur.

 

Biraz da bebek masajından bahsetmek istiyorum. Bebek masajı, bebeğinizin vücudunun nazik, ritmik bir şekilde okşanmasıdır. Masaj yaparken bebeğinizin ayak bileklerini, el bileklerini ve parmaklarını nazikçe hareket ettirebilirsiniz. Bebeğinizde sakinlik ve güven duygusu yaratmak için masaj yaparken yumuşakça konuşabilir, mırıldanabilir veya ona şarkı söyleyebilirsiniz.

 

Bebek masajının faydaları nelerdir?

 

Bebek masajı, yoğun bakım ünitelerinde prematüre bebeklerin gelişimini desteklemek için yaklaşık 30 yıl önce yenidoğan servislerinde tanıtıldı. 2004 yılında yapılan bir araştırma, yoğun bakım ünitelerinde masaj yapılan bebeklerin hastanede daha az kaldığını, gelişim testlerinde biraz daha iyi sonuçlar aldığını ve doğum sonrası komplikasyonlara daha az sahip olduğunu gösterdi.

Günümüzde, bebek masajının annenin bebeğinin ihtiyaçları konusundaki farkındalığını artırıp erken bağlarını destekleyebileceğine, ayrıca doğum sonrası depresyon veya diğer psikolojik sorunlarından muzdarip olması durumunda, rahatlama duygusunu geliştirebileceğine dair yaygın bir inanç var. Kanıtlar bu noktalarda kesin değil ancak ebeveynler bebek masajında bebekleriyle güzel bir bağ kurduklarını söylüyorlar.

 

 

Birçok ebeveyn de aşağıdaki avantajlardan bahsediyor:

• Çocuklarını idare etme konusunda daha emin olmak ve ihtiyaçlarını daha iyi anlamak.

• Bebekleriyle daha iyi ve olumlu etkileşim.

• Eşler, aile üyeleri ve bakıcıların bebekle bağ kurması için harika bir yol.

• Bebekler için daha iyi uyku.

• Bağışıklık sisteminin gelişmesi.

• Cilt dokusunun iyileşmesi.

• Burun tıkanıklığı ve diş çıkarma ağrısının azalması.

 

Bebek masajına ne zaman başlayabilirim?

 

Bebek masajına ne zaman başlanacağına dair yaşla ilgili belirlenmiş kurallar yoktur. Doğuştan itibaren yapılabilmesine rağmen bazı bebekler çok erken haftalarda masajı çok uyarıcı bulabilir, tepki verebilir. Bebeğinizin altı haftalık kontrolünden sonra masaja başlamak yararlı olabilir, böylece kalça displazisi gibi gelişimle ilgili herhangi bir sorun da tespit edilebilir.

 

 

Bebek masajına nasıl hazırlanmalıyım?

 

• Bebeğinizin yorgun veya aç olmadığı, mutlu ve çevresinde olup bitenlerle ilgilendiği bir zaman seçin. Bu, sizinle etkileşime geçmesini kolaylaştırır.

• Bebeğiniz önünüzde bir havlu üzerinde, güvenle yerde, yatakta veya kanepede oturmayı deneyin.

• Baş üstü ışıkların olmadığı ve bebeğinizle iyi bir göz teması sağlayan bir pozisyon bulun.

• Çocuğunuzun bezsiz olup olmaması size kalmış, ancak en azından karnına masaj yaparken bezini gevşetmek masaja yardımcı olabilir.

• Banyodan sonra ve yatmadan önce gevşemenin bir parçası olarak masaj uygulamak iyi bir fikir olabilir.

 

Bebek masajı için hangi ürünleri kullanmalıyım?

 

Yağ kullanmak, masajı ebeveynler için daha kolay ve bebekler için daha rahatlatıcı hale getirirken, bebek masajı için hangi yağın kullanılmasının en iyi olduğuna dair sınırlı kanıt vardır. Burada en önemli kriter yağın ‘yenebilir’ olmasıdır. Ancak bu da tek başına yeterli değildir. Ayrıca ebeveynlerin, bebekleri bir aylık olana kadar herhangi bir yağ veya losyon kullanmamaları tavsiye edilmektedir. Bunun nedeni doğumda bebeğin cildinin en üst tabakasının çok ince olması ve kolayca zarar görmesidir. İlk ay içinde (veya prematüre bebeklerde daha uzun süre), bir bebeğin cildi olgunlaşır ve kendi doğal koruyucu bariyerini geliştirir.

 

İLETİŞİM

Adres: Alikahya Merkez Sakıp Sabancı

Bulvarı No: 14 İzmit

Tel: 0545.282 27 43

Web: www.suakademiturkiye.com.tr

Instagram: @suakademitr - @superisiebrugucin

NASIL ARANDI: #ebru gücin #su akademi #su perisi #sağlık #bebek sağlığı #yüzme #diyet #sağlıklı beslenme #sağlık havuzu

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.