Baharın hatırlattıkları…

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 18/03/2021
Yazan: Esin Alçıoğlu
.stripslashes($urun->baslik).

Baharın müjdecisi mart ayından herkese merhaba…  Bu yıl kara, kışa doyduk boşalan barajlarımız da doldu. Bence içimizi ısıtan, güzel güneşli günleri hak ettik. Bununla beraber bilirsiniz ki mart kararsızdır hatta deyimi bile vardır: “Mart havası gibi davranma” denir kararsız, huysuz insanlara. Bu yüzden ara sıra üşüyebileceğimiz, bazen baharın güzel havalarına kapılacağımız ama çokça huzurlu, en önemlisi de sağlıklı bir mart ayında sizlere eşlik etmek isteriz.

Ülkemiz için bambaşka bir anlamı daha vardır mart ayının. Çanakkale zaferinin yıldönümünü kutlarız bu ay. Türk tarihine destan olarak geçen bu zaferi, gururla kutluyor ve çocuklarımıza anlatmayı bir borç biliyoruz. 

İşte tam da bu nedenle, harika bir kaynak kitapla geldik. Evde kalmaya devam ettiğimiz şu günlerde ‘Çanakkale Destanı’ adlı bu kitabı çocuklarınızla birlikte okuyabilir, onlara şanlı tarihimizi anlatabilirsiniz. Yine ailece vakit geçirebileceğiniz çok keyifli bir oyun önerisini de sayfalarımızda bulacaksınız.

‘Minik Gurme’ köşemizde, evdeki kimsenin ‘hayır’ diyemeyeceği harika bir tarif bekliyor sizleri: Ev yapımı soğan halkaları, hazır olanları aratmayacak kadar lezzetli.

‘Çocuğum ve Ben’ köşemizde, bu ay fedakar bir sağlık çalışanı olan hemşire Zühal Kaynak ve 5.5 yaşındaki yakışıklı oğlu Yağız Efe’yi ağırladık. Zühal Hanım ile çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Bu ayın en tarz sahibi miniği ise dünyalar tatlısı Yaprak Darcan oldu. İlimizde geniş bir kesim tarafından tanınan, Yaprak Emlak’ın sahibi Gökhan Darcan ve zarif eşi Aysu Hanım’ın güzel kızları Yaprak, objektifimize poz verirken profesyonel modelleri aratmadı.

Bol sevgi, öneri ve lezzet içeren Minik Kalpler sayfalarımızı keyifle okumanız dileğiyle… 

 

 

CİNGÖZ NİNE

Kurabiye için kendini riske atacak mısın yoksa Cingöz Nine’yi uyandıracak mısın? Cingöz Nine kurabiyelere bayılıyor ve tümünü kendisine saklamak istiyor! Cingöz Nine uyuyakaldığında kurabiyeleri toplamaya başla. Şiştt sessiz ol, sakın Cingöz Nine'yi uyandırma. İşte size ailece oynayabileceğiniz çok heyecanlı bir oyun… Şöyle oynanıyor: Tüm oyuncular sırayla bisküvi çarkını çevirerek oyuna başlar. Çarktaki renklere göre sepetten kurabiye alınır, geri bırakılır, pas geçilir veya diğer oyunculardan birinin kurabiyesi alınır. Çarktaki sayılar ise Cingöz Nine’nin koltuğuna kaç kere basılması gerektiğini gösterir. Ninenin, kaçıncı kez basıldığında uyanacağı ise hiç belli olmaz. Amaç, nineyi uyandırmadan 4 farklı kurabiyeyi toplayan ilk kişi olmak.

 

ÇANAKKALE DESTANI BİLGİN ADALI

Özel olarak çocuklar düşünülerek hazırlanmış hikayeleriyle bu kitap, çocuklara Çanakkale Savaşı’nın ne olduğunu anlatan en ideal eserlerden biri. Çanakkale Destanı, diğer birçok kitabın aksine savaşın insani yönüne biraz daha ağırlık veriyor. Birçok farklı kaynaktan alınan notlar neticesinde oluşturan eser, bu müthiş destanı anlatabilmek için en yalın haliyle minik okuyucularını bekliyor.

NASIL ARANDI: #esin alçıoğlu # köşe yazısı # yazar # çocuk # kitap # oyun # bahar

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.