25-04-2024 07:55

Baby College artık Kocaeli’de

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/07/2021
Bölgemizin yenilikçi kadın girişimcisi, Minik Ayaklar Kreşi kurucusu Elif Tokkal pandemi sürecinin getirdiği tüm zorluklara rağmen bölgemizdeki ebeveynlere ve bebeklerine 600 metrekare arazi üzerine kurulu 580 metrekarelik kapalı alana eğitim kurumunda yenilikler sunmaya devam ediyor
.stripslashes($urun->baslik).

Bebeğinizin ilk 3 yılını gerçekten değerli bir öğrenme ve duyusal keşif zamanı haline getirmek mümkün. Uluslararası erken çocukluk dönemi eğitimi EYFS ile tam uyumlu, 0-36 aylık bebek ve ebeveynlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen, makaton (işaret dili) yöntemini içeren ödüllü ebeveyn-çocuk eğitimi ve aktivite programı BabyCollege® İstanbul’dan sonra artık Kocaeli’de. Pandemi sürecindebebekleri ile evde kalmak zorunda kalan ebeveynlere, 300 metrekarelik bahçesinde gelişim odaklı, haftalık olarak değişen içeriklerle zenginleştirilmiş İngiltere merkezli BabyCollege® programı ile oyun grubu hizmeti sunuyor.

DÜNYACA ÜNLÜ EĞİTİM PROGRAMI

İngiltere Oxford’da 2000 yılında kurulan BabyCollege®, çocuk gelişimi uzmanları, psikologlar, ebeveynler ve öğretmenler tarafından geliştirilip tasarlanan ve bugün dünyanın pek çok ülkesinde başarıyla uygulanan ödüllü bir ebeveyn-çocuk eğitimi ve aktivite programı. Doğumdan 36 aya kadar öğrenme ve duyusal gelişim için eksiksiz bir yaklaşım sunan gelişim programı BabyCollege® ile bebeğinizin ilk 3 yılını gerçekten değerli bir öğrenme ve duyusal keşif zamanı haline getirmek mümkün. Türkiye ofisi, Sosyolog ve eğitimci Filiz Kantekin tarafından 25 Şubat 2020’de açılan dünyaca ünlü bu eğitim programı; 1 Temmuz’dan itibaren yüz yüze programlar ile Kocaeli’deki bebeklerle buluştu.

MODERN TEKNİKLER

BabyCollege®, doğumdan üç yaşına kadar olan dönemi kapsayan, ebeveyn ve bebeğin birlikte katıldığı 132 saatlik etkinlikten programı boyunca; ebeveynleri bebeklerinin vestibüler (denge) ve proprioseptif (vücut farkındalığı) duyularıyla tanıştırıyor; bebeklerin hız, yön, yer çekimi, hareket duyarlılığı ve postural denge algılarına ebeveynlerin rehberlik edebilmeleri için modern teknikleri deneyimleyebilmelerine ve oyunlarla geliştirmelerine olanak sağlıyor. Erken öğrenme ve gelişim standartlarıyla desteklenen çocuklar, bağımsızlık, yaratıcılık, inisiyatif alma, kendine ve çevresine karşı sorumluluk, tolerans, dayanışma, çeşitliliğe, topluma saygı gibi temel değerleri erken yaşta edinmeye başlıyor.

DUYULARI HAREKETE GEÇİRİYOR

BabyCollege® kurucularından Nöro Gelişim Uzmanı Alison Lawson, iki oğlunun dispraksi ve disleksi rahatsızlıklarıyla başa çıkmaya çalışırken erken çocukluk gelişim dönemi araştırmalarıyla başlamış ve nörolojik gelişimsel gecikmelerin öğrenme ile ilgili sorunlara yol açabileceği bilgisinden hareketle araştırmalarını derinleştirerek İngiltere’nin Chester şehrindeki Nöro-Fizyolojik Psikoloji Enstitüsü’nden Sally Goddard Blythe ile birlikte çalışarak eğitim programını yapılandırmıştır. BabyCollege®, sınıflarını etkili yapan, her aktivitenin bebeğinizin tüm duyularını harekete geçirmek, potansiyelini en üste taşımak için özenle tasarlanmış ve farklı disiplinlerin profesyonelleri tarafından onaylanmış olmasıdır.

ÖNCÜ KURUM

Minik Ayaklar’ın  kurucusu Elif Tokkal kurum hakkında şunları söyledi: “2014 yılında sakin, şirin ve güvenli bir binada okul öncesi eğitim alanında yüksek kalite ve standartta anaokulu eğitimi verebilmek için yola çıktık. Önceliğimiz çocuklarımızın mutlu olup güvende hissetmesi, sevgiyle büyütülmesi ve ailelerin okula duyulan güven. 2016 yılında yeni bir anaokulu konsepti olarak hazırlattığımız bina projemizi inşa ettik ve kendi binamıza taşındık. Bugün yurt içi ve yurt dışı programlarını inceleyen, kültürümüze uygun olan ve milli eğitim programlarıyla örtüşen programları da eğitim sistemimize eklettik.  Minik Ayaklar en iyi eğitimcilerle çalışan öncü bir kurumdur.” 

 

İLETİŞİM

Adres: Fatih Mah., Şenlik Sokak, No:18 Tütünçiftlik/Körfez

Tel: 0262 527 00 05

Tel: 0532 056 60 70

Instagram: minik_ayaklar_kres

NASIL ARANDI: #minikayaklar #kreş #körfez #babycollage #eliftokkal #kocaeli #eğitim #çocuk #bebek

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.