26-04-2024 18:05

Ayşegül Özdemir: Severek pişir severek doyur!

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/03/2022
İlimizin ilk ve tek şef restoranı Carbone Kitchen & Lounge’ın ortağı Ayşegül Özdemir’in mottosu; severek pişir, severek doyur!
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Aktif iş hayatına Çırağan Palace Kempinski İstanbul Otel’de lise stajıyla başlayan, staj bitiminde komi olarak çalışmaya devam eden Ayşegül Özdemir; mutfağa 20 yılını veren, elinin değdiği her şeyi güzelleştirirken gastronomi dünyasında başarılı bir hikaye yazan şeflerden biri. Geçtiğimiz yıl genç girişimci Doğukan Asım Kurt ile birlikte Yahya Kaptan Mahallesi’nde Carbone Kitchen & Lounge’ı açan şef Ayşegül Özdemir, hazırladığı birbirinden lezzetli yemekleri kendi restoranında misafirlerine ikram ediyor. İlimizin ilk ve tek şef restoranı, aynı zamanda füzyon mutfağının da öncülerinden Carbone Kitchen & Lounge’ın ortağı Ayşegül Özdemir, başarıyı ‘dolu yolladığım tabağın boş halini görmek’ olarak açıklıyor.

‘Başarı’ sizin için ne ifade ediyor?

Başarı benim için yaptığım yemeği yiyen insanların yüzündeki gülümsemeyi mutfaktan izlemektir. Dolu yolladığım tabağın boş halini görmek, başarının açıklaması bence.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Hem akademik kariyere sahip hem de ‘alaylı’ diye tabir ettiğimiz şeflerle uzun yıllar çalışma fırsatı buldum. İkisini harmanlamak, sektör içerisinde farklı bir denge kurmama neden oldu ve beni geliştirdi.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

Asla bir mutfakta uzun süre çalışmaz, farklı mutfaklarda tecrübe edinirdim. 

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

Yurt dışında tecrübe edinmek için Türkiye’de başarılı giden kariyerimi bırakmak benim için büyük bir riskti ama çok da keyifliydi.

İşler yolunda gitmediğinde, kendinizi nasıl motive edersiniz?

Bir fincan kahve veya bir kadeh şarapla mutfakta tek başıma vakit geçirmek, zor zamanlarda beni en iyi motive eden şey.

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

Erkek egemen bir sektörde, fiziksel olarak zorlanmak, limitleri aşmak büyük bir efor gerektiriyor. Erkek rakiplerimden daha çok çalışarak, fiziksel zorlukları eksiden artıya çevirerek aşma yolunu seçtim.

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa, bu kişi kim olurdu? Neden?

Dünya gastronomisini, Türk gastronomisiyle harmanlayarak bizlere ileten rahmetli Prof. Dr. Arman Kırım ile sohbet etmek isterdim. Yemeğe bakışı, genç şefleri yerelliğe yönlendiren yazıları ile ‘Hayatın Tarif Kitabı’ adlı eseri hala başucu kitabımdır.

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

Severek pişir, severek doyur! 

Çocuğunuz, sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Çok çalışıp, çok okuyup, çok deneme yapması en büyük nasihatim olurdu. Gezmesi ve çok sofrada yemek yemesi için elimden geleni yapar, fazlasıyla destek verirdim.

NASIL ARANDI: #ayşegülözdemir #carbonekitchenlounge #şefrestoranı #ayşegülchef #chefayşegül #başarılıkadın #güçlükadın #yemek #ilkşefrestoranı #yenişehir #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.