20-04-2024 06:00

Anneler bu fikre bayılacak! Nar Ağacı Bebek Gıda

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/11/2021
Nar Ağacı Bebek Gıda tarafından, tamamen doğal sebze, meyve ve tahıl tozlarından üretilen bebek ek gıdaları, annelerin yüzünü güldürdü
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Nar Ağacı Shop’un kurucusu, girişimci iş kadını Sinem Yelboğa ile gıda mühendisi Gamze Kır Sapancı, bilgi ve tecrübesini bebekler için birleştirdi; ortaya anneleri çok mutlu edecek bir ürün çıktı. Yelboğa ve Sapancı, Nar Ağacı Shop tarafından mevsiminde kurutularak toz haline getirilen doğal sebze ve meyveleri, bebek beslenmesine uygun şekilde reçetelendirerek bir araya getirdi. Bebeklerinin ek gıdaya geçiş sürecinde mutfakta saatler geçiren annelere pratik bir çözüm olması amacıyla üretilen, bebek beslenmesine uygun hazır çorba, muhallebi, kek, kurabiye, puding, mücver karışımları hem sağlıklı ve doğal hem de hazırlaması çok kolay. Bu harika ürünün fikir annesi Sinem Yelboğa ve ek gıdaları bir anne titizliğiyle reçetelendiren Gamze Kır Sapancı ile Nar Ağacı Bebek Gıda’nın hikayesini konuştuk…

Sinem Hanım, bu kez karşımıza anneleri çok mutlu eden bir ürünle çıktınız… Bebekler için ek gıda üretme fikri nasıl doğdu?

Evet, gerçekten bizi çok heyecanlandıran yepyeni ürünlerimiz var. Bildiğiniz gibi Nar Ağacı Shop olarak meyve ve sebze kuruları üzerine çalışıyoruz. Ürün gamımıza yeni lezzetler eklemek için yaptığımız çalışmalar sürerken, aklımıza bebeği ek gıdaya geçen annelerin işini kolaylaştıracak, pratik ürünler de imal etmek geldi. Zaten kuruttuğumuz sebze ve meyvelerin toz halini satışa sunuyorduk. Bu tozları özel reçetelerle bir araya getirerek bebekler için hazır çorbalar; muhallebi, kek, kurabiye ve mücver karışımları elde ettik.

Böyle bir fikir ancak bir anneden çıkabilirdi…

Evet, ben her şeyden önce bir anneyim ve çocuklarımın ek gıdaya geçtiği dönemde, kurumsal hayatın içinde çok yoğun bir tempoda çalışıyordum. Eve geldiğimde ise onlara doğal, sağlıklı, besleyici öğünler hazırlamak için vaktimin çoğunu mutfakta geçiriyordum. Şu anda satışa sunduğumuz ürünler, annelerin mutfakta geçireceği zamanı azaltarak bebeklerine daha fazla vakit ayırmalarına destek olmak için düşünüldü. Sebze çorbası hazırlamak ya da muhallebi pişirmek için harcanacak zamanı en aza indirmek istedik.

KATKI MADDESİ YOK

Ürünler hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi alabilir miyiz?

Ürünlerimiz, öğütülmüş kuru meyve-sebzeler, ruşeyn, tam buğday unu, pirinç unu ve tam yulaf unundan; ek gıda dönemine ve bebeğin ayına uygun olarak hazırlanmış toz karışımlardan oluşuyor. Hiçbirinin içinde katkı maddesi, renklendirici, topak önleyici, tuz ve şeker yok. Ayrıca, süt ya da yumurta gibi alerjen gıdalar da içermiyor. Anneler gönül rahatlığıyla çorba, muhallebi, mücver, kek, kurabiye ve puding karışımlarından herhangi birini seçip, bebeğinin öğününü dakikalar içerisinde hazırlayabiliyor.

Bu karışımlar nasıl kullanılıyor?

Her ürünün nasıl hazırlanacağı, kavanozun üzerindeki QR kodlarda açıklanıyor. Karışımlar su ya da sütle pişirilerek kolayca hazırlanabiliyor. Örneğin anneler, çorba tozunu zeytinyağında hafifçe kavurup suyunu ilave ederek, çok kısa sürede pişirebilecek. Bir sebze çorbasının yapımını düşünün… Bütün o sebzeler temin edilecek, tek tek yıkanacak, ayıklanacak, haşlanacak, süzülecek ve çorba haline gelecek. Oysa bu ürünlerle, en doğal haliyle hazırlanmış sebze çorbası karışımını dakikalar içinde pişirmek mümkün. Amacımız, vakti az olan annelere, mutfak yerine çocuklarıyla geçirecekleri bir zaman dilimi kazandırmak.

Peki, sizce bebekler bu lezzetleri beğenecek mi?

Bildiğiniz gibi ek gıdaya geçişte, ‘3 gün kuralı’ diye bir süreç var. Yeni bir gıdayla tanışacak olan bebeğinizi, diğer gıdalarla tanıştırmadan önce 3 gün beklemelisiniz. Bu süreç, hem çocuğun o lezzete alışması hem de ürüne alerjisi olup olmadığını anlamak açısından önemli. Biz de bu sürece uygun olarak, ürün içeriğindeki sebze çeşitlerini, ayrı ayrı tadımlık olarak da ambalajlarımıza ekleyeceğiz. Bu sayede bebekler, karışımı tüketmeden önce içindekileri tek tek deneyimlemiş olacak.

Sinem Hanım, ürün içeriğinde bulunan sebze ve meyveleri de siz mi kurutuyorsunuz?

Evet, hepsini bizzat ben kurutuyorum çünkü bir anne olarak, yaptığım işin öneminin ve hassasiyetinin farkındayım. Tedarikçilerin hijyen şartlarından emin olamayacağım için ürünlerin her aşamasını takip ediyorum.

Şu anda kaç çeşit ürün var?

Şu anda 6-12 ay aralığındaki bebekler için hazırlanmış toplam 13 çeşidimiz mevcut ama elimizde 30’a yakın reçetemiz daha var. Bir yandan analizler devam ederken diğer yandan da tadım yapıyoruz. Şu anda hazırladığımız karışımlarda pırasa, ıspanak, brokoli, havuç, mor havuç, pancar, sarımsak, soğan, mandalina, keçiboynuzu, balkabağı ve elma tozu kullanıyoruz. Bu içerikler mevsimsel olarak değişiklik gösterecek.

TAM EK GIDAYA GEÇECEKKEN…

Peki, yolunuz Gamze Hanım ile nasıl kesişti?

Dediğim gibi çok hassas bir iş yapıyorum ve bu ürünün tüketicisi bebekler. Bu nedenle ürünlerin besin değerlerinin belirlenmesi noktasında bir profesyonelin bilgisine ve iş birliğine ihtiyacım vardı. Ürün içeriğinin temizliğinden ve kalitesinden emindim ama besin değerlerinin dengesi noktasında herhangi bir hataya düşmemek için bir gıda mühendisinin beni yönlendirmesi, en sağlıklı yöntemdi. Tam da bu esnada sevgili Gamze ile tanıştım.

Gamze Hanım, bundan sonrasını sizden dinleyebilir miyiz?

Nar Ağacı Shop, daha önceden de ürünlerini bildiğim, takip ettiğim bir markaydı. Aslına bakarsanız, ikimiz de çok şanslıydık çünkü Sinem Hanım bana ulaşıp projesini anlattığında, ben de tam kendi bebeğimin ek gıdaya geçiş sürecindeydim ve bu konuda  sürekli araştırmalar yapıyordum. Dolayısıyla, teklifi beni hem heyecanlandırdı hem de sevindirdi.

İşe nereden başladınız?

Burada bana düşen görev, akademik olarak literatür taramak ve besin değerlerini oluşturmaktı. Konu bebek ürünü olunca, gerçekten ciddi bir literatür taraması yaptım. Ardından, hangi ay için hangi ürünleri kullanabileceğimizi belirledik. Bebeklerin ay ay tüketebileceği sebze-meyveleri ayrıştırdık ve birlikte reçeteleri oluşturduk.

ÇOK İÇİME SİNDİ

Tam da ek gıdaya geçiş sürecinde bebeği olan bir anne olarak, ürünü nasıl değerlendirirsiniz?

Burada beni asıl heyecanlandıran şey ürünlerin tamamen doğal ve katkısız olması. İçeriğinde tuz ve şeker de yok. Bu anlamda prosesinin hem hijyen şartları, hem besin değerleri hem de üretim standartları açısından bebeklere uygun olduğunu bilmek çok güzel. Pratik, besin değeri yüksek, sağlıklı bir ürün grubu. Ayrıca annelere ciddi zaman kazandırıyor. Soğuk zincire ihtiyaç duymadığı için de her yere taşınabiliyor; beş dakikada hazırlanıp bebeğe verilebiliyor. Anne olarak da gıda mühendisi olarak da çok içime sinen bir süreç oldu.

Bu karışımlar, pişirmeden de kullanılabilir mi? Örneğin, anneler bu tozları salatalara serperek de kullanabilir mi?

Kurutulmuş olsalar da ürünlerin çiğ kullanımını önermiyoruz ama makarnalara, kreplerin ya da omletlerin içine rahatlıkla eklenebilir. Karışımların yanı sıra, sebze tozlarını ayrı ayrı kullanmak da mümkün. Sadece bebekler değil, evdeki herkes bu ürünleri tüketebilir. Böylece çocuğun sevmediği sebzeleri yemesi sağlanabilir.

İLETİŞİM

Adres: Barbaros Mah. Edanur Sok.

No: 5 Başiskele/Kocaeli

Telefon: 0533.278 47 79

Instagram: @naragacibebekgida

Web: www.naragacishop.com

NASIL ARANDI: #naragacishop #naragacıbebekgıda #katkısız #doğal #şekersiz #topakönleyiciyok #sinemyelboğan #gamzekırsapancı #gıdamühendisi #kurabiye #puding #sağlıklı #doğal #bebek #bebekbeslenmesi #bebekekgıda #ekgıdadönemi #kurutulmuşsebze #kurutulmuşmeyve #hazırçorba

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.