29-04-2024 03:48

Andulasyon terapisi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/08/2023
Herkese merhabalar, sevgili Kocae Life okuyucuları… Bu yazımı, heyecanla beklediğim ve artık kliniğimizde de var olan ‘andulasyon teknolojisi’ne ayırıyorum. Birçoğunuzun duyduğu, hakkında bilgi sahibi olduğu andulasyon terapisi ne demektir, faydaları nelerdir birlikte bakalım.
.stripslashes($urun->baslik).

ANDULASYON NEDİR?

Andulasyon, sözcük anlamı itibariyle  dalga yaratma, dalgalanım anlamına gelmektedir. Andulasyon terapisi; organizmanın korunma sistemlerini ve hücre gelişimini destekleyen, geniş bir frekans alanında dokularda biyolojik rezonans titreşimleri üreten, mekanik vibrasyon ile kızılötesi derin ısının kombinasyonundan oluşan yeni jenerasyon, biyofiziksel bir bütüncül terapi yöntemidir. Andulasyonun 5 biyofiziksel çalışma prensibi bulunmaktadır.

1. çalışma prensibi: Daha fazla enerji (ATP), daha fazla kolajen, daha sıkı bir cilt, daha sağlıklı bir doku, daha iyi bir metabolizma vb. için hücre aktivasyonunu sağlamak.

2. çalışma prensibi: Daha az ağrı, daha esnek bir beden, daha fazla aktif yaşam vb. için endorfin sinyalleri ile ağrı yönetimini iyileştirmek.

3. çalışma prensibi: Daha hızlı iyileşme, daha az kramp, daha az varis, daha az yorgunluk , daha iyi kan değerleri vb. için daha iyi bir kan dolaşımı sağlamak.

4. çalışma prensibi: Daha kolay uykuya dalmak, daha kaliteli uyku, daha az stres, daha az katılık hissi vb. için gevşeme mekanizmalarının aktivasyonunu sağlamak.

5. çalışma prensibi: Daha az selülit, daha efektif detoks, daha az ödem, daha fazla atık madde atılımı, daha sağlıklı hücre yapısı vb. için lenf akışının uyarılması sağlamak.

 

ANDULASYONUN ETKİLERİ

Andulasyon terapisi kan dolaşımını düzenler, kan akışını ve kanın viskozitesini iyileştirir. Damar duvarının sağlıklı ve esnek bir şekilde genişleyip daralmasını sağlayarak iltihaplanmaları önlerken, damarları daraltan ve kan akışını bozan plak oluşumunu da engeller ve kan basıncını düzenler. Kötü kolesterolün (LDL) azaltılmasını, iyi kolestrolün (HDL) artırılmasını sağlar. Hücrelerimizin sağlıklı çalışmasını sağlayan biyolojik enerji ATP üretimini uyaran elektriksel mikroakımlar üreterek hücre sağlığımızın korunmasına, bağırsaklarımızın çalışmasına, visseral/iç organsal yağın (karın bölgesisindeki tehlikeli yağ) azaltılmasına etki eder. Daha sağlıklı bir lenf akışı sağlayarak metabolik atıklar ve zararlı organizmalardan kurtulup bağışıklık sistemimizi destekler.

 

ANDULASYON ZAYIFLATIR MI?

Sevgili Kocaeli Life okuyucuları hepinizin en merakla beklediği kısmın ne olduğunu tahmin ediyorum: Peki, bu andulasyon bizi zayıflatır mı? Evet, andulasyon bir zayıflama cihazı değildir fakat sağlıklı beslenme programınızı uygularken andulasyon terapi seanslarına düzenli olarak katıldığınızda, zayıflamak mümkün. Lenfatik dolaşım sorunu olan kişiler; uzun süren diyetler ve yeterli fiziksel aktivite  yapmalarına rağmen kilo vermekte çok zorlanır. Verseler bile bu kiloyu koruyamazlar. Sıvı tutulumu, vücutta sıvı birikmesi yani ödem olarak bildiğimiz lenfatik dolaşım sistemi sorununa, andulasyon terapisi iyileştirici etki yarattığı için diyetimizi yaparak ve anadulasyon seasnlarının da olumlu etkisiyle istediğimiz sonucu alabiliriz.

Ayrıca, andulasyon terapi sistemiyle çağımızın problemi olan stres ve uykusuzlukla da baş edebiliyoruz. Andulasyon, sempatik sistemi yatıştırıp, parasempatik sistemi stimüle ederek otonom sinir sistemini de dengeye getirir. Bu kadar fayda sağlayan bir sistemi kliniğimize taşımak bizlere heyecan ve mutluluk verirken, sizlere nasıl daha faydalı olabiliriz arayışımız da her zaman devam ediyor.

Hepinize sevgiler.

 

Yavuz Sultan Selim Mah. Mevlana Cad. No: 234-1 Körfez/Kocaeli

Tel: 0535 089 08 54

www.uzmandiyetisyenecemsahin.com

@diyetisyenecemsahin

NASIL ARANDI: #ecem şahin # diyetisyen # uzman # körfez # kocaeli # andulasyon # sağlık

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.