26-04-2024 15:14

Akın Sapancı: Birlikte Kamp Kuracağız

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/06/2022
Doğayı, seyahat etmeyi ve yeni kültürleri tanımayı çok seven Akın Sapancı’nın en büyük hayali, biraz daha büyüdüğünde kızı Alinda Su ile birlikte doğada kamp kurmak
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAF: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Kurumsal bir firmada idari işler yöneticisi olan Akın Sapancı için henüz 1 yaşında olan güzeller güzeli kızı Alinda Su, mutluluğun en büyük sebebi ve hayatın odak noktası. Gerçek bir doğasever ve gezgin olan Akın Bey; kızının yürüyeceği, kendisini ifade edeceği ve hayata karşı daha da bilinçleneceği günler için sabırsızlandığını söylüyor ve ekliyor: “Eşimle birlikte gezip gördüğümüz ülkelere Alinda Su ile gideceğimiz günleri iple çekiyorum. Özellikle çok yakında onunla birlikte doğada kamp yapacak olma fikri beni çok heyecanlandırıyor.”

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1989, Gölcük doğumluyum. Kocaeli Üniversitesi Gıda bölümü mezunuyum. 10 yılı aşkın süredir, Kocaeli’deki kurumsal firmalarda yönetici olarak çalışıyorum. 2016 yılında, sevgili eşim Gamze Kır Sapancı ile evlendim; evliliğimizin 5’nci yılında baba oldum. Dünyalar tatlısı kızım Alinda Su şu an 14 aylık. Seyahat etmek, farklı kültürlere şahit olmak en büyük tutkularımdan.

Baba olacağınızı ilk duyduğunuz an hissettiğiniz duygunun adı neydi?

Ömrünüz boyunca alabileceğiniz en güzel birkaç haberden biri belki de birincisi... Bir insanın yaşayabileceği en coşkulu heyecan. Yoğun ve hareketli hayatımızda bambaşka bir dönemin başladığının ayak seslerini hissetmiştim.

Baba olmadan önce nasıl bir baba olacağınıza dair planlar yapmış mıydınız; düşündüğünüz gibi bir baba olabildiniz mi?

Baba olmanın hayalini kurmuş ve buna yönelik planlar yapmış olsam da Alinda Su’yun doğduğu o an aslında her şeyin hayalden de öte olduğunu fark ettim. Daha yolun başındayım, kızımla bir senedir babalığı tecrübe ediyorum. Şu ana kadar iyi gittiğimi söyleyebilirim:)

Babanızın, ’baba olunca anlarsın’ dediğinde ne demek istediğini, baba olunca anladınız mı? Bizimle de paylaşır mısınız?

Artık babasındır ve evladına karşı büyük bir sorumluluk altına girmişsindir. Onu düşünmeden bir an bile geçiremezsin. Babalık duygusunu yaşarken bir yandan da kendi babanı, çocukluğunu ve senin için ne zorluklarla mücadele ettiğini düşünüyorsun.

Kendinizi nasıl bir baba olarak tanımlarsınız?

Onu dinleyerek, oyun oynayarak, bana ihtiyaç duyduğunda hem duygusal hem de fiziksel olarak yanında olarak, gelişimine daha çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu sebeple baba olarak kızımı hayatımın merkez noktasında tutuyor, özveri gösteriyorum.

Sizce baba olmanın en keyifli yanı nedir?
Gerek evde gerek işte gerekse sosyal hayatta birçok konuda daha çözüm odaklı olunabildiğini ve stresle başa çıkma yöntemlerimin geliştiğini fark ettim. Benim için baba olmanın bir diğer kazanımı da kendi babamı gerçekten yaşayarak anlamak oldu.

Peki, en çok zorlayan yanı?

Sanırım baba olmanın en zor yanı, iş hayatından dolayı kızımla istediğim kadar vakit geçiremediğimi düşünmem. Hep onunla olma isteği hayat boyu devam edecek sanırım.

’Baba olursam asla yapmam’ deyip, baba olunca unuttuğunuz davranışlarınız hangileri?

‘Asla yapmam’ dediğim bir düşüncem olmadı, tam tersi ‘acaba bir şeyleri eksik yapıyor muyum ya da kendimde geliştirmem gereken neler var?’ diye düşünüyorum. Sadece baba olursam ‘çocuğumu şımartmayacağım’ düşüncesi aklımın hep bir köşesindeyken, şimdi bakıyorum da konu kızım olunca akan sular duruyor :)

Alinda Su ile ilişkinizde, kendi babanızdan örnek aldığınız davranışlar var mı?

Babam için ‘hayatımın en büyük değeri’ diyebilirim. Babamın hayata dair dersler veren yanını özellikle örnek alıyorum. Bununla birlikte; ailesine ve çevresine karşı iyi niyetli, yardımsever karakterini hep örnek almışımdır.

Büyüdüğünde, onunla birlikte yapmayı sabırsızlıkla beklediğiniz bir şey var mı?

Eşimle birlikte gezip gördüğümüz, bizim için yeri ayrı bazı ülke ve şehirler var... Buralara kızımla gideceğim günleri iple çekiyorum. Doğada vakit geçirmek, özellikle kamp yapmak vazgeçemediğimiz etkinliklerin başında geliyor. Yakında Alinda Su’yu da kamp hayatıyla tanıştıracak olmak beni heyecanlandırıyor. Sanırım en çok onunla seyahat etmek için sabırsızlanıyorum:)

Babalar Günü’nde, babanıza ne söylemek istersiniz?

Rahmetli olduğunda, yaşım 18’di. Çok gençtim... Sana doyamadım, seni sevdiğimi tam olarak hiç söyleyemedim, çok fazla sarılamadım. Vicdan sahibi olmanın nasıl bir şey olduğunu bana örnek olarak gösterdiğin için sana minnettarım. Senin yolundan gitmeyi hiç bırakmadım. Sen benim kahramanım oldun. Ben sahip olunabilecek en iyi babaya sahiptim. Seni çok özledim.

20 yıl sonra, bir baba olarak Alinda Su’dan hangi cümleyi duymak istersiniz?

Gelecekte çocuğundan ne göreceği ve duyacağı aslında ebeveynlerin elinde. ‘Beni sevgi ve şefkatle büyüttüğün için teşekkür ederim baba’ cümlesi, hayatta her şeye değer sanırım.

20 yıl sonra, çocuğunuz bu röportajı okuduğunda ona nasıl bir not iletmek istersiniz?

Sana sevgi dolu ve sımsıcak bir aile vermek için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Umarım karşılıklı oturup uzun uzun konuşabiliyor, beraber alışverişe çıkabiliyor, tüm dünyayı gezebiliyoruzdur. Umarım müzik zevkin güzeldir ve kitaplara aşıksındır. Umarım kalp kırmıyor, insanları mutlu etmeye çalışıyorsundur. Umarım kendini çok seviyor, kendin olmaktan korkmuyorsundur. Sevgili kızım, ben senin sırtını yaslayacağın bir dağ, yorulduğunda dinlendiğin liman olmak istiyorum. Altından tek başına kalkamadığın sorunların olmadığı sürece, benim görevim sadece düştüğünde seni elinden tutup kaldırmak, yaralarını sarıp kaldığın yerden yola devam etmeni sağlamak. Son olarak söylemek istediğim; âşık ol, çok oku, çok gez, çok dua et, çok sarıl, çok mutlu ol. Şimdi elindekini bırak, gel ve bize sarıl.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # babalargunu # akınsapancı # baba # cocuk # babalar # kız

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.