27-04-2024 00:40

KOİDER Çıtayı Yükseltti

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/06/2022
KOİDER’in bu yıl 3.’sünü düzenlediği alışveriş festivaline binlerce kişi akın etti. Kent Meydanı; açılan stantlar, bando ve dans gösterileri, defileler, yarışmalar, workshop’lar ile renklendi, konserler ile hareketlendi
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: TİLBE GÜN

Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Der- neği (KOİDER) tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen ‘KOİ- DER Bazaar Alışveriş Festivali’nin 3.’sü çok daha kalabalık, çok daha renk- li, hareketli ve eğlenceli geçti. Kentin ekonomisini canlandırmak ve KOİDER üyelerinin ticari ilişkilerini geliştirmek amacıyla organize edilen festivalin bu yıl il dışından da konukları vardı. KOİ- DER’in de üye olduğu Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) üyeleri festival öncesi ilimizde buluştu. 8 şehirden 8 iş kadını derneğinin katıldığı GİFED 1. Strateji Geliştirme Çalıştayı, KOİDER’in ev sahipliğinde DoubleTree By Hilton Otel’de gerçekleşti. Oldukça verimli geçen çalıştay sonrası festivalin startı verildi.

ÖNEMLİ KONUKLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de katkıdabulunduğuKOİDERBazaarAlışveriş Festivali’nin dopdolu bir programı vardı. Onlarca firmanın stant açtığı festivale; bando gösterisi, kahve work- shopu, yarışmalar, defileler, dans gösterileri ve konserler damgasını vurdu. KOİDER Kurucu Başkanı Nilgün İrteni Yılmaz ve yönetim kurulunun ev sahipliği yaptığı festivalin açılışına AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanvekili Volkan Yılmaz, GİFED Kurucu Başkanı Huriye Serter ve yönetim kurulu üyeleri ile yüzlerce iş insanı ve vatandaşlar katılım sağladı.

STANTLARI GEZDİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, eşi Figen Büyükakın ile birlikte stantları gezerken kadın girişimciliğinin önemine vurgu yaptı. KOİDER Kurucu Başkanı Nilgün Yılmaz ise yaptığı konuşmada 2017 yılında kurulan KOİDER’in çatısı altında; kadınların güçlerini birleştirerek birbirlerine ve topluma fayda sağlayacak çalışmalar yürütmek, kadının toplumsal statüsünü güçlendirmek hedefiyle hareket ettiklerini, kısa zamanda birbirinden değerli projeler üretmeyi başardıklarını belirtti.

ÖZEL İNDİRİMLER VARDI

Başarılı iş kadınlarının sahibi olduğu Nico Burger, Ötebery, İnci Balık, Rog Coffee, Nutat Çikolata, AYD Snack, Çı- naraltı Künefe, Patisserie Nebiyye, AYD Home Design, Leda İlk Yardım Sağ- lık Eğitim ve Danışmanlık, Leda Fizyorom, Rimini Optik, Özge Optik, Özel E.L.M. Polikliniği, Bravo Yapım & Organizasyon, Yataş Bedding Arastapark, NBA Clinic, Ayşe Sayan Organizasyon, Hokka Atelier & Designer, Diarossa Perfüme, Atakent Cihan Hastanesi, Kalben Derneği, KOMEK Sepeti gibi firmaların stant açtığı festivalde Kent Meydanı zi- yaretçi akınına uğradı. Alışveriş stantlarında festivale özel indirimler sunuldu ve yapılan yarışmalar sonrası katılımcılara onlarca hediye takdim edildi.

SOSYAL SORUMLULUK

Ayrıca KOİDER tarafından açılan bir çadırda sosyal sorumluluk projelerine ayrılan 2 farklı stant vardı. Birinde SMA Tip 1 hastası Barkın’ın tedavisi için ‘SMA değil Barkın kazansın’ sloganıyla başlatılan kampanyaya destek toplanırken, aynı çadırda Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği (KALBEN) için bağışlanan ikinci el ve sıfır kıyafetlerin satışı yapılarak der- neğe gelir elde edildi. Farklı sektörlerden her biri kendi alanında başarılı iş kadınlarının ticaretini geliştirdiği festivalde, tüm stantların ortak memnuniyeti; elde ettikleri gelirin yanı sıra Kent Meydanı’nda toplanan binlerce kişi sayesinde, büyük bir reklam çalışmasına imza atmış olmalarıydı.

İKİ AYRI KONSER

Hem alışveriş hem eğlencenin olduğu KOİDER Bazaar Alışveriş Festivali’nin ilk akşamında ünlü sanatçı Emre Kaya sahne aldı. İzmitlilerin akın ettiği konserde Emre Kaya sevilen şarkılarını hay- ranları için seslendirdi. Vatandaşlar da zaman zaman şarkılara eşlik edip telefonlarının ışığıyla konser alanında renkli görüntüler oluşturdu. Festivalin ikinci akşamı ise DJ Ali Taş sahnedeydi. 90’ların sevilen şarkılarıyla vatandaşları eğlendiren DJ Ali Taş sahnede yaptığı şovlarla da büyük alkış topladı. Her iki sanatçıya da konserleri sonrasında dernek yönetimi tarafından çiçek takdim edildi. Kentin yoğun ilgi gösterdiği KOİDER Bazaar Alışveriş Festivali, dernek başkanı Nilgün İrteni Yılmaz’ın kapanış konuşmasıyla son buldu.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # koider # kadın # kadındayanısması # konser # topluluk # koiderbazaar # bazaar

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.