23-04-2024 15:57

Alper Öztürk: Tarifsiz Bir Mutluluk

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/06/2022
Özel Alper Öztürk Eğitim Kurumları’nın kurucusu Alper Öztürk, baba olmayı “Tarifsiz bir mutluluk” olarak tanımlıyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Özel Alper Öztürk Eğitim Kurumları’nın kurucusu Alper Öztürk, 12 yaşındaki Ali Efe’nin ve 6 yaşındaki Elif’in babası. Baba olmanın tarifsiz bir mutluluk olduğunu söyleyen Alper Bey, kendisini kuralcı, disiplinli ve çocukları için her zaman en iyisini isteyen bir baba olarak tanımlıyor. Buna karşılık Ali Efe ve Elif’i kalıplara sokmadan, özgür ruhlu bireyler olarak yetiştirmeye çalışan Alper Öztürk, “Baba olmak karşılıksız, kayıtsız ve şartsız sevginin ne olduğunu anlamaktır”

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1978, İzmit doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi matematik bölümünde okurken, bir yandan Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde matematik öğretmenliği formasyonumu tamamladım. 14 yıllık evliyim. Ali Efe adında 12 yaşında bir oğlum ve Elif adında 6 yaşında bir kızım var. Halen matematik öğretmeni ve eğitim kuru- mu işletmecisi olarak çalışmaktayım.

Baba olacağınızı ilk duyduğunuz an hissettiğiniz duygunun adı neydi?

Hayatımıza ve ailemize yeni birinin katılacağının müjdesini almış olmanın verdiği sevinç ve heyecanın yanı sıra aşırı bir merhamet duygusu... Tarifsiz bir mutluluk aslında.

Baba olmadan önce nasıl bir baba olacağınıza dair planlar yapmış mıydınız; düşündüğünüz gibi bir baba olabildiniz mi?

Aslında bu planı yapılabilecek bir duygu değil. İnsan baba olmaya hazır olduğunu hissedebilir ama bu duyguyu ancak yaşayarak anlayabilir. Ben iyi bir baba olduğumu zannediyorum ve daha da iyi olmaya çalışıyorum. Bu soruya da ancak çocuklarım büyüdüğünde ve onlar da ebeveyn olduklarında bir cevap alabileceğimi düşünüyorum.

Babanızın, ’baba olunca anlarsın’ dediğinde ne demek istediğini, baba olunca anladınız mı? Bizimle de paylaşır mısınız?

Aslında anladım diyebilirim. Mesela babalar neden ekmeğin kenarlarını yer, bunu baba olunca anlarsınız :) Genelde babamdan gördüklerimi kendimle kıyaslardım hep ama baba olunca anlıyorsunuz ki gerçekten hiçbir şey dışarıdan gözüktüğü kadar kolay değil.

Kendinizi nasıl bir baba olarak tanımlarsınız?

Biraz kuralcı ve disiplinli ama hep onlar için en iyisini yapmaya çalışan ve sevginin gücüne inanan bir baba olduğumu söyleyebilirim.

Sizce baba olmanın en keyifli yanı nedir?

Karşılıksız, kayıtsız şartsız sevginin ne olduğunu anlamaktır. Onun bir gülümsemesinde kaybolmak ve zamanın bir anda durması... Senden bir parçanın yanında yeşeriyor olmasını görmek çok heyecan verici.

Peki, en çok zorlayan yanı?

En zor soru bu. Çocuklarınızı incitmeden hayata karşı güçlü ve özgüvenli bireyler olarak yetiştirebilmek bence baba olmanın en zor yanı.

’Baba olursam asla yapmam’ deyip, baba olunca unuttuğunuz davranışlarınız hangileri?

Bence bunun bir cevabı yok. Baba olmayı planlayabilirsiniz ama davranışı planlayamazsınız çünkü baba olmadan önce karşılaşacağınız bu yeni durumu anlamanız mümkün değil.

Çocuklarınızla ilişkinizde, kendi ba- banızdan örnek aldığınız davranışlar var mı?

Tabii ki var. Babam bizlere karşı her zaman çok merhametliydi. Genel olarak söylemek gerekirse bizi sınırlandırıp kalıplara sokmaya çalışmadı. Kendisi de özgür ruhlu bir insan olduğu için bizi bu konularda her zaman destekledi. Ben de onun bu tavrını çocuklarımda uygulamaya çalışıyorum.

Büyüdüklerinde, onlarla birlikte yapmayı sabırsızlıkla beklediğiniz bir şey var mı?

Daha fazla birlikte vakit geçirebilmek, belki beraber çalışmak...

Babalar Günü’nde, babanıza ne söylemek istersiniz?

Seni seviyorum babacığım iyi ki varsın...

20 yıl sonra, bir baba olarak çocuklarınızdan hangi cümleyi duymak istersiniz?

“Mutluyum baba. Her şey yolunda, hayat çok güzel. Biz de seni seviyoruz” demelerini isterdim.

20 yıl sonra, çocuklarınız bu röportajı okuduğunda ona nasıl bir not iletmek istersiniz?

Canım çocuklarım iyi ki varsınız, iyi ki annenizle kurduğumuz dünyaya geldiniz. Sizden bir an bile pişmanlık duymadım. İkinizi de çok seviyorum.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi #dergilik # babalargunu # babalar # baba # cocuk # ogul # kız # alperozturk

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.