25-04-2024 01:12

9 yaşındaki Doruk ağrılarından kurtuldu

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/10/2022
9 yaşındaki Doruk Çakmak, Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde uygulanan egzersiz programıyla ağrılarından bir buçuk ayda kurtuldu
.stripslashes($urun->baslik).

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nin kurucusu, başarılı fizyoterapist Elif Akıncı; fıtık, düzleşme, skolyoz ve kifoz gibi omurga eğriliklerinde ezber bozan özel egzersizleriyle bir çocuğun daha hayatını değiştirdi. Duruş bozukluklarından ve genetik faktörlerden kaynaklanan omurga rahatsızlıkları konusunda yaptığı başarılı çalışmalarla adını ülke genelinde duyuran Elif Akıncı, son olarak skolyoz rahatsızlığıyla mücadele eden 9 yaşındaki Doruk Çakmak’ın yaşamına dokundu. Doruk Çakmak’ın skolyozdan kaynaklanan ağrıları, Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde uygulanan bir buçuk aylık egzersiz programı sayesinde son buldu. Doruk, yaşadığı süreci şöyle anlattı:

‘ASKERE GİDEMEZSİN’ DEDİLER

“Bir vapur gezintisinde ikizimle şakalaşırken ailem sağ omzunun düşük olduğu fark etti. Önce pek önemsemedik ancak eve döndükten sonra da aynı durum devam edince birçok doktora ve hastaneye gittik. Doktorlar ikizim olduğu için doğuştan konjenital skolyoz teşhisi koydu. Bu rahatsızlığın hayatımı olumsuz etkileyeceğini, büyüdüğümde askere gidemeyeceğimi, araba süremeyeceğimi, istediğim sporu yapamayacağımı ve birçok şeyden mahrum kalacağımı söylediler. Bu beni ve ailemi çok üzdü.

’HER ŞEYİ YAPABİLİRSİN’

Tedavime başka bir klinikte başladık ancak oradaki program doktorların bana verdiği plana uymayınca devam etmedim. Böylece yeni bir yer arayışına girdik. Annem zaten Elif Hanım’ı sosyal medya üzerinden takip ediyordu. Danışanlarından gelen olumlu sonuçları görünce, şansımızı denemek istedik ve Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nin kapısını çaldık.

ÖZEL PROGRAM HAZIRLADI

Orada Elif Hanım ile tanıştık. Şikayetlerimi dinledi ve benim için özel bir egzersiz programı hazırladı. Şu anda haftanın 2 günü Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ne devam ediyorum. Haftanın geri kalan beş gününde ise evde egzersiz yapmayı sürdürüyorum. Merkezdeki herkes çok ilgili ve işinin uzmanı. Egzersizlerime başlayalı daha bir buçuk ay oldu ama şimdiden ağrılarımdan büyük ölçüde kurtuldum ve çok rahatladım.

HERKESE ÖNERİYORUM

Geceleri daha rahat uyuyorum, derslerime odaklanabiliyorum. Günlük hayatımda da duruşuma dikkat ediyorum, vücudumu dengelemeye çalışıyorum. Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nden çok memnunum. İhtiyacı olan herkese tavsiye ediyorum.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # elifakinci # cerenişikçi # skolyoz # fizikterapi

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.