27-07-2024 18:09

10 parmağında 10 marifet: Cemile Karaaslan Zorer

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/09/2023
Bugüne kadar girdiği her sektörde çok başarılı işlere imza atan ve hızla büyüyen girişimci iş kadını Cemile Karaaslan Zorer’in yıldızı, şimdi de Karaaslan Gayrimenkul ile parlıyor
.stripslashes($urun->baslik).

Başiskele bölgesinde hizmet veren Karaaslan Gayrimenkul’ün kurucusu, girişimci iş kadını Cemile Karaaslan Zorer, bugüne kadar el attığı her işten alnının akıyla çıkmış, başarılı bir isim. Tekstil ve moda alanında başladığı çalışma hayatına, profesyonel temizlik hizmetleri, site yönetimi, inşaat-tadilat işleri gibi pek çok farklı dalı da ekleyerek hızla büyüyen Zorer, gayrimenkul sektöründe de çok başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Karaaslan Gayrimenkul bünyesinde, özellikle proje danışmanlığı alanında yaptığı çalışmalarla bölgenin en tecrübeli isimlerinden birisi sayılan Cemile Karaaslan Zorer ile başarılarla dolu çalışma yaşamı ve gelecek planları üzerine konuştuk…

 

Cemile Hanım, bize kendinizden bahseder misiniz?

1977 yılında, Yuvacık’ta doğdum ve burada büyüdüm. Dedelerimizin Rize’den göç ettiği 1800’lü yıllardan beri bu bölgede yaşıyoruz. Kocaeli’de yaklaşık 50 bin nüfusa sahip, oldukça geniş bir aileyiz. Evliyim, 2 çocuk annesiyim. İlkokuldan sonra medrese ve imam hatip eğitimi aldım; ardından liseyi açıktan okurken aynı zamanda kız meslek lisesinin moda tasarım bölümüne devam ettim ve bitirdim. Üniversite eğitimimi ise çalışma hayatım başladıktan çok sonra aldım. Kocaeli Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü mezunuyum.

 

Çalışma hayatı ne zaman başladı?

Liseden sonra bir süre tekstil atölyesinde çalıştım. Kendi atölyemi kurma hayalimi ise evlendikten sonra gerçekleştirdim. Aynı zamanda bir moda evi gibi çalışan atölyemde, 2007 yılında ikinci evladım dünyaya gelene kadar çok güzel işler yaptım. Bu dönemde kızımın sağlık sorunları nedeniyle önceliklerim değişti ve atölyenin faaliyetlerine son verdim. 3 yıl sonra, Başiskele’nin merkezinde açtığım küçük bir terzi dükkanı ve yanında temizlik malzemeleri satışı yapan ikinci bir iş yeriyle çalışma hayatına geri döndüm. Aslında bu dükkanı sadece deterjan satışı yapmak amacıyla kurmuştum ama iş bir süre sonra bambaşka bir boyuta taşındı. Çevreden gelen ısrarlı ‘Temizlik hizmeti de verin’  taleplerine kayıtsız kalamadım, bir temizlik şirketi kurarak kısa sürede daha büyük bir yere geçtim.

ÇOK YÖNLÜ HİZMET

Bu hikayenin gayrimenkul sektörüne nasıl geleceğini çok merak ediyorum…

Yeni yerimizde de sadece temizlik hizmeti vermekle kalmadık… Yine gelen taleplere cevap vermek adına site yönetimi, inşaat, tadilat, mantolama, havuz bakımı, çatı tamiratı gibi çok çeşitli alanlarda hizmet vermeye başladık. Tabii her işin bir eğitimi var. Ben de bu süreçte müşterilerime en doğru ve kaliteli hizmeti verebilmek için Sakarya Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nde kat mülkiyeti, kat irtifakı, kadastro, site yönetimi gibi çalıştığım alanlarla ilgili verilen tüm eğitimleri aldım. Ancak hizmet verdiğimiz sitelerde yaşayan kişiler, bu sefer de evleriyle ilgili satış/kiralama işlerini bizim yapmamızı istedi. Zaten bölgede çok geniş bir çevremiz vardı, gayrimenkul konusundaki eğitimlerimi de tamamladıktan sonra bu sektöre girmiş oldum. Verdiğimiz çok yönlü hizmetle kısa zamanda ve inanılmaz bir hızla büyüdük.

 

Bu faaliyetlerin hepsi hala devam ediyor mu?

Bu tempoda 2019 yılına kadar devam ettim. Çok fazla alanda hizmet veriyordum ve artık yorulmaya başlamıştım. Pandemiyi fırsat bildim, işlerimizde küçülmeye gittim. Site yönetimi ve konut temizliği işlerini bıraktık, temizlik işlerimizi kurumlarla sınırlı tutma kararı aldık. Gayrimenkul işine ise ara vermeden devam ettik. Bu dönemi yine eğitimle değerlendirdim, Kocaeli Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü’nü bitirdim. Bu yıl gayrimenkul kısmımızı diğer iş alanlarımızdan ayırdık; mart ayında, Karaaslan Gayrimenkul olarak yeni ofisimize taşındık.

PROJE DANIŞMANLIĞI

Karaaslan Gayrimenkul’de hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Burada her türlü gayrimenkulün alım-satımı, kiralaması ve projelendirmesiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ben daha çok proje danışmanı olarak çalışıyorum. Arsalar için proje çizdirerek müteahhitlere sunuyorum. Ekip arkadaşlarım da gerekli eğitimi ve sertifikalarını aldı, ağırlıklı olarak konut alanında çalışıyorlar.

 

Karaaslan Gayrimenkul, sektörün hangi alanlarıyla daha çok ilgileniyor?

Biraz önce de bahsettiğim gibi ailem çok uzun zamandır bu bölgede yaşıyor ve Karaaslanlar’da çokça arsa ve toprak var. Bu arsaları değerlendirmek isteyenler bize ulaşıyor; biz de mimarlarla çalışarak projeleri çizdirip müteahhitlere sunuyoruz. Yani daha çok konut projeleriyle ilerliyoruz. Yıllar içinde bu konuda ciddi bir tecrübeye ve birikime sahip oldum, artık müteahhitler arayıp elimizde arsa olup olmadığını soruyor.

 

Sadece Başiskele bölgesinde mi hizmet veriyorsunuz?

Başiskele, doğasıyla çok güzel ve hızla konutlaşma sürecinde olan bir bölge. Aslına bakarsanız bu lokasyon bize yetiyor ama elbette Kocaeli’nin diğer ilçelerinden de çok sayıda portföyümüz var.

 

MUTLAKA DENETLENMELİ

Cemile Hanım, şu sıralar konut fiyatları ve yüksek kiralar hepimizin gündeminde. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Haziran ayındaki seçime kadar, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği ‘Yeni Evim’ kampanyası kapsamında; vatandaşa verilen düşük faizli kredi sayesinde, çok güzel satışlar yaptık. Seçimden sonra ise yükselen faizler ve kur nedeniyle konut fiyatlarında ciddi bir artış oldu. Bu durum satışları etkilese de durdurmadı, banka kredileriyle yapılan satışlarımız devam ediyor. Ben konut fiyatlarının makul seviyelerde kalması için satışların mutlaka devletin ekspertiz raporuyla yapılması ve denetlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

Peki, kiralar?

Bir gayrimenkul uzmanı olarak geniş yelpazeden bakarak şunları söyleyebilirim. Ülkemizin mevcut ekonomik şartlarında, kiracısına en fazla yüzde 25 zam yapabilen ev sahibi diyor ki: “Ben aldığım kirayla market alışverişimi bile yapamıyorum.” Diğer taraftan, asgari ücretle geçinmeye çalışan kiracı, ev sahibinin istediği zammı yapsa maaşı, kirasını ödemeye bile yetmiyor. Burada yine devlete iş düşüyor. Yöneticilerimizin, konunun uzmanlarıyla istişare yaparak bu sorunu acilen çözüme ulaştırması lazım. Her satışta ve kiralamada ekspertiz değerinin sorulması ve bunun zorunlu hale getirilmesi lazım.

EĞİTİM VERMEK İSTİYORUM

Cemile Hanım, sohbetimizden anladığım kadarıyla karşımda elini attığı her işi başarmış, güçlü bir iş kadını var. Bundan sonraki atılımınız ne olacak?

Bugüne dek çok sayıda çalışma arkadaşımız şirketimiz bünyesinde eğitimler aldı, kendisini yetiştirdi, tecrübe kazandı. Şimdi neredeyse hepsi kendi iş yerlerini açtılar ya da çok iyi işlere yerleştiler. Bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bundan sonra en büyük amacım sektöre yeni arkadaşlar kazandırmak, eğitimler vermek, onlara fayda sağlamak.

 

 

Adres: Yeşil Yurt Mah. Osman Gazi Sok. 15 Temmuz Parkı karşısı No: 24 Başiskele/Kocaeli

Telefon: 0535.294 25 70

Instagram: @karaaslangayrimenkull

NASIL ARANDI: #karaaslan gayrimenkul # emlak # arsa # ev # cemile karaaslan

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.