27-07-2024 04:19

Üç nesildir, güvenle… Halıstore Luxury

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 11/10/2023
Satışa sunduğu binlerce çeşitle halı alanında Kocaelililere sınırsız seçenek sunan Halıstore Luxury mağazası, üç nesildir sektörde faaliyet gösteriyor olmanın getirdiği güven ve tecrübeyle büyümeye devam ediyor
.stripslashes($urun->baslik).

İlimizin en köklü halı firmalarından biri olarak gösterilen Halıstore Luxury, bugün Yıldırım Ailesi’nin üçüncü kuşak temsilcisi Yusuf Yıldırım tarafından yönetiliyor. Satışa sunduğu binlerce çeşit ürün, hizmet kalitesi ve yıllara dayanan tecrübesiyle halı sektörünün öncü markalarından biri olan Halıstore, yurt dışı ayağı ve şubeleşme yolunda attığı adımlarla günden güne güçleniyor. ‘Siz hayal edin, biz ayaklarınızın altına serelim’ mottosu ve Yusuf Yıldırım’ın vizyonuyla yoluna devam eden Halıstore’da klasikten moderne, ipek halılardan postlara, yolluktan kilime dek halı üzerine her ürünü bulmak mümkün. Müşterilerine sınırsız seçenek sunan, aynı zamanda istenilen her model, desen ve ebatta özel halı siparişi de kabul eden Halıstore hakkında merak edilenleri, genç ve başarılı işletmeci Yusuf Yıldırım’a sorduk.

Yusuf Bey, bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

24 yaşındayım, aslen Malatyalıyım. Ailem 80’li yıllarda Malatya’dan Kocaeli’ye gelmiş ve burada yerleşmiş. Ben de İstanbul’da doğdum ama Kocaeli’de büyüdüm. Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu’nda uluslararası ticaret okudum. Okulum bittikten sonra da ticaret hayatına odaklandım.

Ne zamandan beri halıcılık sektöründe faaliyet gösteriyorsunuz?

Halıcılık, bizim dede mesleğimiz. Dedem Ali Yıldırım, Malatya’dan Kocaeli’ye geldiğinde halıları sırtında taşır, mahalle mahalle dolaşarak halı satarmış. Sonra bir araba almış ve satışa öyle devam etmiş. Babam Hikmet Yıldırım büyüdükten sonra bu işi dedemden devralmış, günden güne büyütmüş. Ben de liseye geçtiğim günden beri okuldan arta kalan tüm zamanımı dükkanlarımızda babama yardım ederek geçirdim. Daha sonra babam, yurt dışına halı ihraç etmeye başladı. Şu anda babam yurt dışındaki işlerimizi, ben de MOBESKO’da hizmet veren Halıstore Luxury mağazamızda perakende kısmını yönetiyorum. Buradaki halıların tamamı Kazakistan’a da ihraç ediliyor. Türkiye’de halı üretimimiz yok ancak Kazakistan’daki tesislerimizde üretime de başladık.

ÖZEL TASARIM HALI

Halıstore’da çok fazla ürün var… Hangi markalarla çalışıyorsunuz?

Royal, Sanat Halı, Elexus Halı, Empera, Pierre Cardin, Atlas Halı, Koza Halı, Vivaldi, Dilek Halı gibi sektörün en güçlü markalarıyla çalışıyoruz. Yaklaşık 100 markamız ve binlerce halı çeşidimiz var. 400 metrekare showroom alanı bulunan, toplam bin 600 metrekarelik mağazamızda A’dan Z’ye her türlü halı satışımız var.

 

Halıstore’da ne tür halılar satışa sunuluyor?

Mağazamızda makine halılarından ipek halılara, yün halılardan İskandinav halılarına, dekoratif halılardan yolluk ve paspaslara, postlardan duvardan duvara halılara, çim halıdan kaydırmazlara kadar her çeşit halının satışını yapıyoruz. Mağazamızda büyüklüğü 12 metrekareye kadar halılarımız var ancak daha büyük ya da özel tasarım halılar için sipariş de kabul ediyoruz.

 

Özel tasarım halı nedir?

Bizim sloganımız, ‘Siz hayal edin, biz ayaklarınızın altına serelim’. Halı konusunda yapabileceklerimiz, müşterimizin hayal gücüyle sınırlı. Dolayısıyla özel olarak halı dokutmak isteyen müşterilerimiz için istenilen desende, istenilen malzemeden, istenilen boyutta halı yapabiliyoruz.

İPEK HALILAR

Yusuf Bey, şu sıralar en çok tercih edilen halılar hangileri?

Kilim desenli İskandinav halıları sıklıkla tercih ediliyor. Bunlar hem dekoratif ve yıkanabilir hem de nispeten uygun bütçeli ürünler olduğu için çok talep görüyor. Spor desenli halılara, bambu halılara ve ipek halılara da ilgi büyük.

 

Gerçekten de mağazanızda çok şık ipek halılar var…

İpek halının yeri her zaman ayrı… Klasik olarak bilinse de yeni trendlerde, ipek halılar spor/modern mobilyalarla da kombinleniyor ve dekorasyona inanılmaz bir karakter kazandırıyor. Müşterilerimiz ipek halılarımızı çok beğeniyor. Satın alanlar evlerinden bize fotoğraf gönderiyor, dekorasyonda ne kadar çarpıcı sonuçlar elde ettiklerine biz bile şaşırıyoruz.

 

Dekorasyonda halı çok önemli, öyle değil mi?

Halı, evinize ve dekorasyonunuza ruh katan en önemli ögelerdendir. Doğru kombinlenmiş bir halı, dekorasyonun kalitesini direkt olarak etkiler. Eskiden piyasada hepsi birbirine benzeyen belli kalitede halılar vardı ama artık öyle değil. Şimdi her bütçeye ve dekorasyon tarzına uygun halı bulmak mümkün. Pek çok müşterimiz, sadece evin enerjisini değiştirmek için bile sık sık halı değiştiriyor.

DETERJAN KULLANILMAMALI

Mağazada, çok fazla post çeşidi de var…

Postlar hem dekoratif olduğundan ve sık yıkanabildiğinden hem de antialerjik oldukları için sıklıkla tercih edilen, keyifle kullanılan ürünler. Üstelik, çok fazla rengi ve çeşidi olduğu için kolay kombinlenebiliyorlar. Dekoratif postlarımızın yanı sıra çocuk odaları için halı boyutunda postların da siparişini alabiliyoruz.

 

Halıstore’da sadece satış mı var? Halı bakımı da yapıyor musunuz?

Saçak tamiri dışında halı bakımını ve temizliğini kendimiz yapmıyoruz ama bu alanda tüm Türkiye’ye hizmet veren e-halı ile anlaşmamız var. İşini çok iyi yapan bir firma ve bizden alınan her üründe müşterilerimize yüzde 20 iskonto sağlıyorlar. Satışa sunduğumuz halıların hepsi 2 yıl garantili. Satış esnasında yaptığımız bilgilendirmeye uygun kullanılan ve temizliği doğru şekilde yapılan hiçbir halımızda bir problem yaşanmaz. Eğer üretimden kaynaklanan bir problem oluşursa de garanti kapsamında yenisiyle değişim yapılır.

 

Peki, halılarımızı daha uzun süre kullanmak için nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle, halı satın alırken bakım ve kullanım koşullarını mutlaka öğrenmeli, halınızı iyi tanımalısınız. Genel kural olarak, halıda beyaz sabun dahil hiçbir deterjan kullanılmamalı. Halılar, git-gel yaparak değil, tüy yönüne doğru süpürülerek temizlenmeli. Halının üzerine herhangi bir şey döküldüğünde ise anında müdahale edilmeli. Lekenin olduğu bölgeye ilk olarak yumuşak bir bez ya da kağıt peçeteyle tampon hareketler uygulanmalı; sıvı bu şekilde emdirildikten sonra nemli bir bezle çok fazla ileri-geri hareketlerden kaçınılarak silinmeli. Makinede yıkanabilen halılar mutlaka hassas programda ve yumuşatıcı kullanılmadan temizlenmeli. Ayrıca, bir halının makinede yıkanabilir olması sadece üretimiyle değil, ebadıyla da ilgilidir. Sadece 3 metrekareyi geçmeyen yıkanabilir halılar makinede yıkanabilir. Onu da makineye atarken nasıl katlamanız gerektiğini mutlaka bilmeniz gerekir.

ŞUBE SAYIMIZ ARTACAK

Satışlarda, müşterilerinize nakliye hizmeti de veriyor musunuz?

Elbette, nakliye tamamen bize ait hatta müşterimiz birkaç halı arasında kararsız kaldığında, beğendiği halıları evine kadar götürüp yerinde görmesini de sağlıyoruz. Seçtiği halı evde kalıyor, diğerlerini alıp dönüyoruz.

 

Yusuf Bey, son olarak gelecekteki hedeflerinizi sormak istiyorum…

Şimdiki hedefimiz, perakende noktasında şubeleşmek. Kısa bir süre içinde İzmit çarşı, Mehmet Ali Paşa ve Başiskele yolu üzerinde birden fazla mağaza açmayı planlıyorum. Bunun için showroom arayışım sürüyor.

 

Köseköy Mah. Ankara Cad. MOBESKO No:267 D-9 Kartepe/Kocaeli

Telefon: 0530 139 36 45

Instagram: @halistorecom

Web: www.halistore.com

NASIL ARANDI: #halı store # dekorasyon # halı # kocaeli # ev # tasarım halı # kartepe # ipek halı

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.