29-04-2024 16:07

Spora başlayın... Pişman olmayacaksınız!

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/02/2024
.stripslashes($urun->baslik).

Merhaba sevgili okuyucularım.

Geçen ay, bu sayfada sizlere medikal pilatesten bahsetmiştim, kaldığımız yerden devam etmek isterim. Aslında bu alanda elimden geldiği kadar sizlerle paylaşmak istediğim çok fazla konu var. Klinik (medikal) pilates kısaca; omurga, eklem, kas ya da sinir sistemi rahatsızlıklarına yönelik olarak, mat spor ekipmanları ve reformer aletli pilates ile uygulanan bir metottur. Sizler de biliyorsunuz ki modern çağın sunduğu imkanlar ve bizlerin de çok fayda sağladığını düşündüğümüz kolaylıklar, her geçen gün hareket azlığına sebep oluyor. Günümüz insanı, ‘modern hayat yaşıyoruz’ diye düşünürken, kendisine çok fazla zarar verdiğini zaman geçtikten sonra anlıyor.

MEDİKAL PİLATES NEDİR?

Sporun hayatımızdaki etkilerini, özellikle pilatesin bedenimize ve ruhumuza olan faydalarını anlatmakla bitiremeyiz. Yaşadığımız süreçte kendimiz için yapacağımız en iyi şeydir pilatese başlamak. Bir de bunu medikal anlamda iyi bir eğitmenle yaparsanız, inanın hem vücudunuza hem de ruhunuza faydalarını gördüğünüzde ve hissettiğinizde, bedeniniz size artık spor yapmadan duramayacağınızın sinyallerini verecektir. “Medikal pilates ne demek?” diye soracak olursanız, hemen açıklayayım:

Medikal pilates; kronik rahatsızlığınız, çalıştığınız işten dolayı rutin hale gelmiş oturma pozisyonunuz veya duruş bozukluğunuza yönelik olarak hareket belirlemek; bütün egzersizleri natural duruşunuzu bozmadan, size ve postürünüze uygun yapmak, yaptırmak demektir. Medikal pilateste sayı tekrarını önemsemeden, doğru açıda, az tekrar ile ama faydasını hissederek çalışmak önem taşır.

 

MEDİKAL PİLATESİN FARKI

Medikal pilates, fitness ve klasik pilatese göre daha derin kas gruplarına hitap eder, doğru açılarda egzersizleri yaptırmayı planlar ve tamamen vücut duruşunu düzenleyebilmek amacıyla tasarlanmıştır. Medikal pilatesle hangi omurga sorunlarının üstesinden gelinebileceğini önümüzdeki aylarda sizlerle paylaşacağım. Kendi öğrencilerimden, omurgasında skolyoz, kifoz ve benzeri duruş bozukluklarıyla salonumuza gelip, pilatesle harika sonuçlar alan öğrencilerimden fotoğraflı örnekler sunacağım. Bir sonraki sayımızda yeniden buluşmak üzere, şimdilik hoşça kalın.

 

CK PİLATES

Adres: Kavaklı Mah. Yavuz Cad. 136 Sok. Gölcük/Kocaeli

Telefon: (0262) 435 88 07

i @ck_pilates

NASIL ARANDI: #ck pilates # cemile kalyoncu # medikal pilates # sağlık # spor

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.