27-04-2024 02:24

Skolyozu 14 derece geriledi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 01/04/2023
15 yaşındaki Azra Can, Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde uygulanan egzersiz programıyla skolyozunun neden olduğu ağrılardan kurtuldu
.stripslashes($urun->baslik).

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nin kurucusu, fizyoterapist Elif Akıncı, duruş bozukluklarından ve genetik faktörlerden kaynaklanan omurga rahatsızlıkları konusunda yaptığı başarılı çalışmalarla adını ülke genelinde duyurmuş bir isim. Elif Akıncı; son olarak skolyoz rahatsızlığıyla mücadele eden 15 yaşındaki Azra Can’ın yaşamına dokundu. Azra Can’ın skolyozdan kaynaklanan ağrıları Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde uygulanan egzersiz programı sayesinde son buldu.

Azra’nın babası Serkan Can yaşadıkları süreci şöyle anlattı: Azra’nın lise giriş sınavlarına hazırlandığı süreçte fark ettik bir sıkıntı olduğunu. Aslında daha önceden de annesi, banyo zamanlarında sırt kısmında, kürek kemiği eşitsizliği hakkında bir fikir sahibi olmaya başlamıştı ama konduramamıştık. Bir şey de anlayamadık açıkçası."

 

ELİF AKINCI’YI ÖNERDİLER

"Azra’nın sınav süreci sonrasında annesi ısrarla “Bu çocuğun sırtında bir şeyler var, omurgası tam düz değil” dedi. Ben yine de baba olmanın verdiği hissiyatla, ‘insan anatomisinin hiçbir zaman sağı ve solu tam simetrik değildir, çocuğun bir şeyi yok’ düşüncesindeydim ama eşimin içinin rahatlaması açısından bir doktora gitmeyi teklif ettim. Bu süreçte birkaç doktor gezdik, sonuç olarak çekilen röntgenlerle Azra’da 50 dereceye yakın skolyoz ölçüldü. Bunu öğrenince, derhal iyi bir fizyoterapist arayışına girdik ve Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi ile ilgili çok olumlu görüşler aldık. Şu anda 1,5 yıldır düzenli olarak Elif Hoca ile birlikte egzersizlerimize devam ediyoruz."

ASIL SORUN BELİNDEYDİ

"Merkeze haftada üç defa geliyoruz. Şu anda çalışmamız gayet güzel ilerliyor. Egzersizler öncesinde Azra’da gözle görülür bir duruş bozukluğu vardı. Şu anda hem pilates hem uygulanan özel egzersizlerle çok yol kat ettik. Skolyoz eğriliği özellikle üst kısımda olursa kişi tamamen yatık ve belden eğimli vaziyette durabiliyor. Bizim öyle bir durumumuz yoktu çünkü asıl sorun bel kısmındaydı. Özellikle belden eğilip, aşağıya doğru durduğunda çok net belli oluyordu. Omurgayı takip ettiğinizde tamamen bir S şekli yapıyordu. Şimdi Azra’nın duruşu gayet güzel, daha da düzelecek."

 

ÇOK MEMNUNUZ

"En son gittiğimizde doktorumuz, özellikle skolyozu olan kız çocuklarının omurgasının, herhangi bir egzersiz ya da böyle bir program içine girilmediği takdirde, kemik gelişimi bitene kadar her yıl 7 dereceye kadar eğrilebileceğini söyledi. Biz Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde bu gerilemeyi önlediğimiz gibi toplamda gibi 14 derecelik gerileme sağladık. Şu anda Azra egzersizlerine devam ediyor, gayet memnun. Yoğun bir ders çalışma programı var biraz yoruluyor ama o da gelişimini gördüğü için daha çok üzerine gidiyor."

 

İZMİT MERKEZ:

Adres : Körfez Mah. D-100 Karayolu Üzülmez

İş Merkezi No: 127 Kat: 2 İzmit/Kocaeli

Tel : 0262 322 9 322

Gsm : 0541 5334541

Web: www.elifakinci.com.tr

Instagram : fzt.elif_aknc

Youtube : Elif Akıncı Official

mail:info@elifakinci.com.tr

 

ATAŞEHİR ŞUBE:

Barboros Mahallesi Al Zambak Sok. Varyap

Meridian Grand Tower A Blok Ofis Kısmı Kat

2 Dai: 29 Ataşehir/İstanbul

Tel :0533 1474471

 

NASIL ARANDI: #elif akıncı # fizyoterapist # elif akıncı pozitif yaşam merkezi # ataşehir # izmit # kocaeli # star tv

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.