28-03-2024 21:08

Şevval Sam rüzgarı

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 15/07/2021
İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlamalarında ünlü sanatçı Şevval Sam rüzgar gibi esti
.stripslashes($urun->baslik).

İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılına özel olarak bir haftalık program hazırlayan İzmit Belediyesi, kurtuluş coşkusunu 7’den 70’e herkese doyasıya yaşattı. Milli Mücadele döneminde ve İzmit’in kurtuluşunda vatan topraklarını canları pahasına savunurken şehit ve gazi olanlar ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için Yeni Cuma Camii’nde mevlit okunması ve helva dağıtımıyla başlayan program, gün boyu çeşitli etkinliklerle devam etti.

KARNAVAL HAVASI

28 Haziran Kurtuluş Kupası Yelken Yarışları’nın startının da verildiği günde çocuklar da unutulmadı. Renkli Dünyam Masal Anlatma Yarışması’nın ödül töreni ve Uçurtma Şenliği kapsamında düzenlenen birbirinden eğlenceli etkinliklere katılan çocukların mutluluğu  aldıkları hediyeler ve madalyalarla ikiye katlandı.

Sivil toplum kuruluşlarının, dans ve halk oyunları ekiplerinin, şehir dışından gelen konukların ve vatandaşların katıldığı davullu zurnalı kortej ise İzmit’te karnaval havası estirdi.

DOLU DOLU GEÇTİ

İzmit Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte; Sahne İzmit, KAHAD, Flamenko İstanbul, Darıca Barış Ortaokulu, Gebze Halk Eğitim Merkezi, Olbia GSK, Darfem GSK ve Kocaeli Genç Efeler Derneği sergiledikleri performanslarla izleyicileri kendilerine hayran bırakırken, İzmit Belediye Bandosu da mini bir konser verdi. 28 Haziran kutlamalarının ilk gününde yerli üreticiler ve dernekler de İzmit Kent Meydanı’nda stant açtı, hem kendilerini halka tanıttı hem de el emeği göz nuru çalışmalarını satışa sundu.

ARABALI KONSER

İlk günün finalini ise ünlü sanatçı Şevval Sam yaptı. Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen arabalı konseri çok sayıda vatandaş izledi. Ünlü sanatçı Şevval Sam, halk müziğinden batı müziğine, Karadeniz müziğinden dizi müziklerine kadar çok geniş yelpazedeki repertuarıyla İzmitlilere adeta müzik ziyafeti çekti. Pandemi yasaklarından sonraki ilk konserde stres atan İzmitliler hem müziğe doydu hem de gönüllerince eğlenme imkanı buldu. Halkın ilgisinden son derece memnun kalan ünlü sanatçı istek üzerine konserini uzattı.

KOCAELİSPOR FORMASI

İzmit’in kurtuluşu için sahneye çıkan ve halkın coşkusuna ortak olan ünlü sanatçı Şevval Sam, İzmitlilerden tam not aldı. ‘Hayat Devam Ediyor’ şarkısıyla final yapan ünlü sanatçıya İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, arkasında ‘Şevval Sam’ yazılı Kocaelispor forması hediye etti. Pandemi yasakları nedeniyle iyice bunalan İzmitliler, arabalı da olsa konser izleyerek moral buldu, aynı zamanda kurtuluş coşkusunu da doyasıya yaşadı.

NASIL ARANDI: #şevvalsam #izmitinkurtuluşu #eğlence #kutlama #konser #gösteri #yelken #halkoyunları #zeybek #arabalıkonser #kortej #fatmakaplanhürriyet #yarışma ##100.yıl

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.