27-07-2024 14:14

Sevgi dolu, neşeli ve eğlenceli bir anne: Gülcan İlhan

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 15/09/2021
Sevgi dolu bir anne olan eğitimci Gülcan İlhan, aynı zamanda kızı Zeynep Eycan ve oğlu Mehmet Emir’in en neşeli oyun arkadaş
.stripslashes($urun->baslik).

Çocuğum ve ben’ sayfamızın bu ayki konuğu, 15 yaşındaki güzeller güzeli Zeynep Eycan ile 9 yaşındaki dünyalar tatlısı Mehmet Emir’in annesi, Gülcan İlhan. Öğretmen olan Gülhan Hanım, çocuklarıyla kurduğu diyalogda sevginin gücüne inanıyor. Birbirlerine olan sevgilerini her fırsatta dile getirdiklerini ifade eden Gülcan Hanım, çocuklarıyla evde vakit geçirmekten ve onlarla oyunlar oynamaktan da çok keyif alıyor. Gelin, sevgi dolu bir eğitimci olan Gülcan İlhan’ın annelik serüvenini kendisinden dinleyelim.

Gülcan Hanım, kendinizi nasıl bir anne olarak tanımlarsınız?

Zeynep’e ve Emir’e doğru rol model olmaya çalışan ve onları sevgiyle büyüten bir anneyim. Sevgimi göstermekten kaçınmıyorum. Her şeyin temelinin sevgi olduğuna inanıyorum. Sevgi varsa hey şeyin çözümü vardır. Çocuklarıma sevgilerini koşulsuz göstermelerini aşılıyorum. Sık sık sebepsiz birbirimize sarılıp, birbirimizi sevdiğimizi söylüyoruz. Çok eğlenceli bir anne olduğumu da söyleyebilirim. Her zaman çılgınca fikirlere hazırım. Onların, geleceğin birer yetişkin bireyi olacağını düşünüp, özgürce fikirlerini söyleyebilecekleri ortamı sağlamaya çalışıyorum.

Çocuklarınızla nerelere gitmek, neler yapmak keyif verir?

Zeynep ve Emir, evde olmaktan inanılmaz keyif alıyorlar. Salgın döneminde hiç zorlanmadılar. Evde yaptığımız film günlerimiz çok keyifli geçiyor. Tabu, scrabble ve monopoly en çok sevdiğimiz, oynarken en çok eğlendiğimiz oyunlar. Ben yemek hazırlarken ikisi salata yapıyor, hamburger köftesini kızartmak her zaman Emir’in işidir. Tabi ki müzik olmazsa olmazımız. Bu yıl ilk defa kamp yaptık, çok eğlenceli geçti. Kızım böceklerden korkmasına rağmen bu deneyimden çok zevk aldı ve kamp yapmaya devam ediyoruz. Çok sıkıldığımızda yaptığımız en güzel etkinlik, deniz kıyısında yürümek oluyor.

Çocuklarınızı büyütürken nelere dikkat ediyorsunuz?

Bir eğitimci olarak çocuklarımın ruhuna dokunabilmek, onların baktığı pencereden bakabilmek, psikolojik ve gelişimsel açıdan onlara faydalı olabilmek için sürekli araştıran, kendini geliştiren ve dünyadaki gelişmeleri takip eden bir insan olmayı önemsiyorum. Sorumluluk bilinci yüksek çocuklar yetiştirebilmek adına hem çocuklarıma hem de öğrencilerime rehber olmaya çalışıyorum. Sorumluluk sahibi olan çocuklar kendi ayakları üzerinde durabilir ve başarılı olurlar. Başarısız oldukları zamanlar  tabii ki olacaktır. Ancak bu durumu sorgulayacak ve sorunu da en kısa zamanda bir şekilde çözecek, güzel tecrübeler edinerek geleceğe güvenle bakacak, ayaklarını yere daha da sağlam basacaklardır.

Çocuklarınızın ilgi alanları var mı?

Zeynep Eycan çok naif bir genç kız. Ergenliğe adım atmasıyla beraber ilgi alanları da değişti. Kişisel gelişimle ilgili araştırmalar yapıyor, yoga onun vazgeçilmezi oldu. Resim yapmak, puzzle yapmak çok hoşuna gidiyor. İspanyolca öğreniyor. Mehmet Emir ise hayal dünyası çok zengin bir çocuk. Çok yaratıcı fikirleri var. Lego yapmaya bayılıyor. Birlikte oyun oynamaktan, özellikle satrançtan çok keyif alıyor. Kuzeni ile kamp yapmak ve onunla vakit geçirmek için can atıyor. İlk kamp deneyimini de onunla yaşadı. Basketbol oynamaktan zevk alıyor ve çok iyi bir basketbol oyuncusu olacağına inanıyor.

Çocuklarınızı büyütürken faydalandığınız kaynaklar neler?

Anne olacağımı öğrendiğim andan itibaren çocuk gelişimi ve annelik üzerine kitaplar okuyorum ancak bir gerçek var ki iş teoriği pratiğe dökmeye geldiğinde, bazen teorik bilgiler yeterli olmuyor ve her sorunun üstesinden kolayca gelinmiyor. Son yıllarda psikolojik danışman olan yakın bir arkadaşımdan ve dostlarımın fikirlerinden de yardım alıyorum. Özellikle Zeynep’in yetişkin birey olma yolundaki yolculuğunda; onu anlamak ve bu zorlu süreçte ona eşlik edebilmek için profesyonel yardıma ihtiyacım oluyor.

NASIL ARANDI: #esinalçıoğlu #çocuğumveben #gülcanilhan #zeynepeycan #mehmetemir #sevgidolu #eğlenceli #neşeli #arkadaş #anne #çocuk #röportaj

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.