27-04-2024 08:00

Senem Yetkin: Yaşam Kalitem Arttı

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 01/09/2022
Bir firmada mağaza müdürü olarak çalışan ve kısa bir süre önce anne olan 46 yaşındaki Senem Yetkin, skolyoz nedeniyle yaşadığı ciddi sırt ağrılarından, Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde kurtuldu
.stripslashes($urun->baslik).

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nin kurucusu, başarılı fizyoterapist Elif Akıncı, sırt ağrıları nedeniyle sıkıntı çeken danışanlarının yaşam konforunu artırmaya devam ediyor. Eğitimi, birikimi, tecrübesi ve geliştirdiği rubatonik pilates yöntemiyle pek çok kişinin ağrılarından kurtulmasına yardımcı olan Elif Akıncı, son olarak bir firmada mağaza müdürü olarak çalışan ve kısa bir süre önce anne olan 46 yaşındaki Senem Yetkin’in yüzünü güldürdü.

SKOLYOZUM ILERLEDI

Sırt ağrısı şikayetiyle doktora başvuran ve kendisine 10 derece skolyoz teşhisi konulan Senem Yetkin, hamilelik süreci nedeniyle tedavi olamayınca yaşadığı sıkıntılar daha da arttı. Doğumdan sonraki muayenesinde skolyozunun ilerlediği tespit edilen Yetkin, yaşadığı ağrılardan kurtulmak için çözüm yolları aramaya başladı. Bu dönemde fizyoterapist Elif Akıncı ile tanışan Senem Hanım, merkezde geçirdiği süreci şöyle anlattı:

ÇOK AĞRIM VARDI

“Şiddetli sırt ağrıları çekiyordum. Bu sebeple 2019 yılında bir ortopedi doktoruna başvurdum ve 10 derece skolyozum olduğunu öğrendim. Bu dönemde hamilelik sürecim başladığı için tedavi olamadım. Doğum yaptıktan sonra ağrılarım daha da şiddetlendi. Tekrar doktora gittiğimde skolyozumun ilerlediğini, 11 derece olduğunu gördük. Bu ilerleme beni çok endişelendirdi. Araştırmalar yaptım, birkaç kurum buldum. Annem yıllardır Elif Hanım’ı sosyal medyadan görüyormuş. Onun önerisiyle Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ne gittim ve Elif Hanım ile görüştüm.

EGZERSIZLER IŞE YARADI

İlk görüşmemizde Elif Hanım’dan skolyozumun yanısıra kifozumun da olduğunu öğrendim. Elif Hanım benim için 3 aylık bir egzersiz programı hazırladı. Haftanın 2 günü buraya geliyorum. Ayrıca egzersizlere evde de devam ediyorum. Elif Hanım, bana nasıl yatacağımdan ne pozisyonda oturacağıma kadar her konuda ayrıntılı bilgi verdi. Küçük çocuğum olduğu için hareketlerin hepsini yapamasam da egzersizler çok işe yaradı. Kontrol seansımda, kat ettiğim yol hepimizi çok mutlu etti. Omuzlarımın aynı hizaya geldiğinin, artık daha dik durduğumun farkındayım.

ARTIK DAHA HUZURLUYUM

Eskiden yemek yaparken sırtım çok ağrırdı, sürekli mola verirdim. Şu an öyle bir ağrı yok. Bu sayede sosyal hayatımda hem daha aktifim hem de çocuğumla daha rahat ilgilenebiliyorum. Hatta artık uyurken dahi daha rahat ve huzurluyum. Elif Hanım ve ekibinden çok memnunum. Merkezde herkesle aile gibi olduk. 45 dakikalık seansın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Onların bilgisi, tecrübesi ve titizliği sayesinde ağrılarımdan kurtuldum, yaşam kalitem arttı. Elif Hanım’ı herkese öneririm, onun sayesinde tekrar ağrısız günlerime döndüm.”

 

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # sağlık # skolyoz # fizyoterapist

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.