27-04-2024 01:37

Remax Palas'ın kurucusu Erkam Altın: "Anayasamız şeffaflık”

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 07/06/2023
Genç girişimci Erkam Altın, Remax Palas markasıyla girdiği gayrimenkul sektöründe emin adımlarla ilerliyor. Güvene dayalı ticaret anlayışını benimseyen Altın, “Anayasamız, şeffaflık” diyor
.stripslashes($urun->baslik).

Uzun süre özel sektörde görev yaptıktan sonra kendi işini kurmaya karar veren genç girişimci Erkam Altın, yaptığı atılımla gayrimenkul sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Kartepe’de hayata geçirdiği Remax Palas’ta güvene dayalı bir ticaret anlayışını benimseyen Altın, kısa sürede sektörün yükselen yıldızlarından biri olmayı başardı. Gayrimenkul alanında aldığı eğitim ve güçlü ekibiyle sektöründe emin adımlarla ilerleyen Erkam Altın; başta Kartepe bölgesi olmak üzere, tüm Kocaeli, İstanbul Anadolu yakası ve çevre illerde çok sayıda portföyü yönetiyor. Altın, Remax Palas ekibi olarak en büyük prensiplerinin şeffaflık olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Kurumsal yapımız, eğitimimiz, bölgeye olan hakimiyetimiz ve güvene dayalı çalışma anlayışımızla Remax Palas’ın kısa sürede büyüyeceğine olan inancım tam.”

Erkam Bey, bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

30 yaşındayım, aslen Düzceliyim ancak İstanbul’da doğdum büyüdüm. Okan Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü mezunuyum. Kafkas göçmeni bir ailenin çocuğuyum. İş hayatına, İstanbul’da döviz ve kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren aile işletmemizde başladım. Babamın emekli olmasıyla ailece Düzce’ye yerleşmeye karar verdik ve İstanbul’daki ticaretimizi sonlandırdık. Ben de aldığım eğitim paralelinde bir süre özel sektörde çalıştım, ardından da kendi işimi kurarak Remax Palas ile gayrimenkul sektörüne giriş yaptım.

 

Remax Palas’tan önce hangi sektördeydiniz?

İş hayatıma Düzce’de özel bir hastanede süpervizör olarak başladım, ardından Tarım Kredi Kooperatifleri’nin marketleşme sürecinin başında satış üzerine görev yaptım. Sonrasında Türk Telekom’a geçtim. Önce Batı Karadeniz’de bölge yöneticisi olarak sekiz ilin operasyonunu ve  entegre dağıtım merkezini yönettim. Sonrasında Doğu Marmara’da Kocaeli bölge yöneticisi olarak görevlendirildim ve yaklaşık bir sene Kocaeli’de 55 bayinin yöneticiliğini yaptım.

Remax Palas’ı kurmaya da bu dönemde mi karar verdiniz?

Evet, burada görev yaptığım dönemde Kartepe bölgesinin hızla geliştiğini fark ettim. Bunu bir fırsat olarak görüp, birkaç şahsi yatırım yaptım hatta önce bir süre daire alım satımıyla uğraştım. Buradaki pazarın farkına varınca da gayrimenkul sektörüne geçiş yapmaya karar verdim. Kurumsal bir yapının içinden geldiğim için bu işi de ciddi ve kurumsal bir marka altında yapmak istedim. Yaptığım araştırmalarda gayrimenkul sektörünün lider markasının Remax olduğunu gördüm. Firmayla bir araya geldik, konuştuk, anlaştık ve 2022’nin aralık ayında imzaları attık.

TAMAMEN ŞEFFAFIZ

Sektöre girerken bir eğitimden geçtiniz mi?

Elbette… Süreç şöyle ilerliyor: Öncelikle Remax’ın hazırlamış olduğu eğitim videolarının tamamının izlenmesi gerekiyor. Sonrasında ise Zoom üzerinden verilen oldukça kapsamlı, online eğitimlere katılmak ve bu eğitimi tamamlamak zorundasınız. Ayrıca bir de Remax’ın Tuzla’daki akademisinde verilen 3 günlük broker eğitimleri bulunuyor. Ancak bu eğitimleri tamamladıktan sonra sisteme dahil olabiliyorsunuz.

 

Remax Palas’ta nasıl bir işleyiş var?

Burada ortaklı bir yapı olmasa da danışman arkadaşlarımızın hepsiyle ortak gibi çalışıyoruz. Arkadaşlarım, şahıs şirketi olarak bizimle bir alt kira sözleşmesi imzalıyor. Onlara ofisimizde çalışabilecekleri bir alan sağlıyoruz ve burada kendi işlerinin patronu oluyorlar. Ben burada yönetici pozisyonundayım. Kişisel olarak portföy almıyorum, alım-satım yapmıyorum çünkü buradaki arkadaşlarıma rakip olmak istemiyorum. Beraber kazanalım beraber büyüyelim istiyorum. Bu ofisi hep birlikte yaptık, yeri geldi duvarları kendimiz boyadık. Hepimiz için huzurlu bir çalışma ortamı oluşturduk. Şu anda 6’sı danışman olmak üzere toplam 9 kişiyiz. Bir arada olmaktan mutluyuz. Birlikte başladık, işimizi beraber büyüteceğiz.

 

Bize Remax Palas’ın çalışma prensiplerinizden bahseder misiniz?

Bugüne kadar yapılan hatalardan dolayı gayrimenkul sektörüyle ilgili ne yazık ki hala kırılamamış önyargılar var. Bizim buradaki anayasamız şeffaflık, bunu her şeyin önünde tutuyoruz. Bu çatı altında, alıcıyı satıcıyı bir araya getirmeden, son pazarlığı onlara yaptırmadan kesinlikle hiçbir işlemi kapatmıyoruz. Devletin belirlediği %2+KDV oranındaki komisyon bedelinin dışına asla çıkmıyoruz ve bu prensiplere uyum sağlayamayacağını düşündüğümüz hiçbir danışmanı da aramıza almıyoruz.

UZMANLAŞMAK ÖNEMLİ

Çok genç yaşta farklı bir ilden geldiniz ve yeni bir sektöre giriş yaptınız… Danışanlarınız size nasıl ulaşıyor?

Daha önce yaptığım işten dolayı hem Kocaeli’de hem de çevre illerde oldukça geniş bir çevrem var. Danışman arkadaşlarım için de aynı avantaj söz konusu. Örneğin, birlikte çalıştığımız Mehmet Altınkaya 15 yıldır bu bölgede ticaret yapıyor. Bu anlamda bize çok büyük katkısı oldu. Ofisimizi açalı üç ay oldu hala büyük bir memnuniyetle misafirlerimizi ağırlıyoruz. Sadece portföy olarak değil, diğer konularda da ekibimin daha önce yaptığı işlerin avantajını yaşıyoruz.

 

Nasıl?

Örneğin, ekip arkadaşlarımızdan Pınar Hanım, öğretmen. Kendisiyle danışmanlıktan bağımsız olarak kendimizi nasıl geliştirebileceğimizi, alınacak eğitimleri konuşuyoruz. Bir diğer arkadaşımız Uğur Bey, daha önce tapuda memur olarak görev yapıyordu. Bu anlamda alana çok hakim bir isim. Ümran Bey, organizasyon konusundaki yeteneğiyle ofis içindeki tüm süreci ve işleyişi takip ediyor. Yani genel anlamıyla herkesin, danışmanlıktan öte Remax Palas’a katkıları var.

 

Daha çok hangi alanda hizmet veriyorsunuz?

Türkiye’nin her yerinde konut, arsa ya da sanayi arsaları gibi tüm alanlarda alım, satım ve kiralama faaliyetimiz var. Remax’ın bölgesellik gibi bir kuralı yok, bu nedenle 81 ilde faaliyet gösterebiliyoruz. Özellikle Kartepe’ye çok hakimiz. Bulunduğunuz bölgenin her sokağını, o bölgenin piyasasını ve en son kapanan satışların tutarını bilmek karşı tarafa da güven sağlıyor. Bunun yanı sıra proje bazında da çalışıyoruz. Dirsek temasında olduğumuz İstanbul menşeili bir ofis var. Proje bazında son görüşmeleri yapıyoruz. Projeye başladığımızda Kocaeli’de hiç yapılmamış bir satış, reklam ve pazarlama operasyonu gerçekleştireceğiz.

FAYDALI OLMAK İSTİYORUM

Biraz da emlak piyasasındaki son durum hakkında bilgi verir misiniz?

Şu anda konut ve emlak anlamında son on yılın en durgun dönemini yaşıyoruz. Hem kiralarda hem konut satışlarında fiyatlar fahiş düzeye ulaştı. Piyasa banka kredilerine endekslenmiş durumda. Ben bu durumun önümüzdeki dönemde düzeleceğine inanıyorum. Bir şeyin fiyatı ne kadar hızlı inerse, o kadar hızlı çıkar. Özellikle yazın bir fırsat dönemi olacağını düşünüyorum. Bu anlamda daha aktif rol alabilmek için kendimizi sürekli geliştiriyoruz.

 

Bu şartlarda danışanlarınıza nasıl yardımcı oluyorsunuz?

İnsanların çoğu hayatında bir ya da iki kez ev alabiliyor ve bazen bütçesel anlamda gerçekten zorlandıkları oluyor. Açıkçası biz böyle durumlarda yüzde 2 pay kazanacağız diye danışanlarımızı daha fazla sıkıntıya sokma taraftarı değiliz. Faydalı olmak için uğraşıyoruz, gerekirse kendi alacağımızı zamana yayıyoruz çünkü biliyoruz ki bütçesi gerçekten elvermiyor. Şunu da belirtmek isterim, işini hakkıyla yapan tek ofis biz değiliz. Getirilen yeni düzenlemelerle sektörümüzün de iyi bir yere evrildiğini görüyorum. Diğer ofisleri, rakip firmalarımızı ziyaret ediyorum, akademik ve ticari anlamda kendilerini geliştirmiş meslektaşlarımızı gördükçe işimize olan inancım artıyor. Bizim gibi şeffaf kalabilen, kendini geliştirmiş insanlar hızla bu sektöre girmeye başladı.

KURUMSAL BİR YAPI

Peki, insanlar neden Remax Palas’ı tercih ediyor?

Çünkü bu sektörde, işler yolunda gitmediğinde karşında kurumsal bir yapı ve sorunu çözebilecek bir mekanizma olduğunu bilmek önemli. Remax, gayrimenkul sektörünün lideri ve en güvenilir markalarından biri. Remax tabelası altında usulsüz bir uygulama yapılamaz; yapılırsa insanlar bir telefonla sorunu Remax Türkiye’ye iletme şansına da hakkına da sahip. Şubelerle ilgili Remax Türkiye’ye giden şikayetler noktasında ciddi cezai yaptırımlar var. Hepsinden önemlisi de itibar kaybı ki bu asla benim kabul edebileceğim bir şey değil. Bu nedenle, biraz önce de söylediğim gibi bizim anayasamız şeffaflık. Hiçbir işten artı bir kazanç elde etme noktasında değiliz, hakkımız neyse o.

 

Erkam Bey, Kahramanmaraş merkezli büyük deprem emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Son dönemde çevre şehirlerden gelip burada bir ev yapacak kadar arsa arayan, “300 metrekare de olsa bir yer istiyoruz” diyen insan sayısı gözle görülür şekilde arttı. İnsanlar depremden endişe ediyor ve gerektiğinde kendilerini atabilecekleri güvenli bir yerleri olsun istiyor. O anlamda arsa piyasası depremin etkisiyle hareketlendi. Diğer yandan konut, özellikle de villa sahipleri aynı sebeple evlerini satmaktan vazgeçti.

ŞUBE SAYIMIZ ARTACAK

Sektörünüzde alışık olmadığımız tarzda, çok şık, modern ve enerjik bir ofisiniz var. Nasıl tasarladınız?

İlk geldiğimizde burası 2 katlı, bomboş bir depoydu ve daha önce kullanılmamıştı. Bu nedenle içeride istediğimiz gibi düzenleme yapabildik. Ben sade, şık, ferah ve dinamik bir çalışma alanı hayal etmiştim. Profondo İç Mimarlık ile çalıştık. Uzun toplantılar ve fikir alışverişleri sonucunda; özel duvar tasarımları, aksesuarları ve ressam arkadaşlarımın tablolarıyla renklenen, gerçekten de içimize sinen ve keyifle çalıştığımız bir ofisimiz oldu.

 

Son olarak Remax Palas ile ilgili hedeflerinizi sormak istiyorum…

Bir ticarete başladığınız zaman altın kural bir yıl boyunca herhangi bir kazanç gözetmeksizin ekonominizi ayakta tutabilmektir. Biz de bunu göze alarak yola çıktık ama 2,5 ayda çok güzel işler yaptık. Kısa vadede hedefim, Şubat 2024’e kadar cirodan bağımsız olarak 15 danışman sayısına ulaşmaktı, şu an programın önünde gidiyoruz, bu anlamda kendimi başarılı görüyorum. Uzun vadedeki hedeflerimi soracak olursanız, önümüzdeki kış Düzce’de de bir ofis açmayı planlıyorum. Oradaki ofisimiz Düzce, Bolu, Hendek, Sakarya bölgesinde faaliyet gösterecek. Kocaeli ofisimiz merkez olmak üzere bu tarafta da işimizi İstanbul Anadolu Yakası’nda sürdüreceğiz. Şimdiden o tarafa kanalize olduk ve Bağdat Caddesi’nde ciddi portföyler almaya başladık. Gayrimenkul sektöründe kendi ismimle markalaşmak gibi bir hedefim var.

 

Fatih Sultan Mah. Ballıca Sok. C Blok No:5A Kartepe/KOCAELİ

Tel: 0262 504 79 29

Instagram: @remaxpalas

www.remaxpalas.com.tr/palas

NASIL ARANDI: #remax # remax palas # kocaeli # gayrimenkul # emlak # erkam altın # ev # satılık # kiralık # daire

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.