28-03-2024 13:38

Rafine ve şık stiliyle HANDE KAYA

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/02/2022
Kocaeli Anneleri Derneği Kurucu Başkanı Hande Kaya, dernek bünyesindeki çalışmalarıyla olduğu kadar, giyim konusundaki rafine ve şık stiliyle de göz dolduruyor
.stripslashes($urun->baslik).

Fotoğraflar: İsmail Hakkı TİMUÇİN

Mekan: Alâ Makeup Studio Kocaeli

 

Kocaeli Anneleri Derneği Kurucu Başkanı Hande Kaya, dernek bünyesindeki başarılı çalışmalarıyla olduğu kadar, kendine has giyim tarzıyla da dikkat çeken bir isim. Tarzınıspor/klasik’ olarak tanımlayan Kaya, hafta sonlarında taytlardan vazgeçemese de günlük yaşamın hareketli temposunda, en çok elbiselerle rahat ettiğini söylüyor. Giyim konusundaki rafine ve şık stiliyle göz dolduran Hande Kaya’nın, tarzını yansıtan seçimlerini sizler için fotoğrafladık.

Hande Hanım, sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1984 yılında İzmit'te doğdum. Sakarya Üniversitesi peyzaj bölümü mezunu olmama rağmen iş hayatıma sigortacılık sektöründe başladım. 2007 yılında eşim Hasan Kaya ile evlendim. İlk çocuğumuz İsmet Yiğit doğduktan sonra, 2011 yılında çalışma hayatıma ara verdim. Daha sonra ailemize Ilgın İpek ve Sare Mia da katıldı. Bu süreçte dostlarımla birlikte kurduğumuz ‘Kocaeli Anneleri’ adlı sosyal medya platformu, çocukları büyütme maceramda bana çok destek oldu. Platformumuz, 2018 yılında dernekleşti. Halen, Kocaeli Anneleri Derneği’nin kurucu başkanlığı görevimi gururla yürütüyorum.  

Çocuklardan ve dernekten kalan zamanlarda mutfakta vakit geçirmeyi seviyorum; olabildiğince doğal ve katkısız beslenmek için elimden geleni yapıyorum. Bu arada spor yapmaya da özen gösteriyorum. Mesleğimden dolayı çiçeklerle uğraşmayı, bahçe işlerini çok severim. 

Nerede yaşıyorsunuz?

Ketenciler Köyü’nde bulunan Yeşil Gonca sitesinde yaşıyoruz.

Yazları da Değirmendere’deki evimizde olmaya çalışıyoruz.

Evinizi seçerken dikkat ettiğiniz kriterler?

Ketenciler, şehre hem yakın hem de uzak bir köy. Oturduğumuz siteyi çoğu kişi bilmez ama bence Kocaeli'nin en geniş alana sahip, en çok yeşilliği olan sitesidir. Çocuklarımızı yetiştirmek için en doğru yer olduğuna karar verdiğimiz için buraya taşındık. Öncesinde şehir merkezinde oturuyorduk, buraya geldikten sonra anladık ki hareketli bir lokasyon bize göre değil.

Evinizin en rahat köşesi?

Her köşesi… Eve girdiğimde aldığım huzur hiçbir yerde yok. Evimin her yerini çok seviyorum.

Evinizdeki en sevdiğiniz eşya?

Kahve makinası ve tabii bir de robot süpürge. İkisinden de vazgeçemem.

Çalışıyor musunuz, boş vakitlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aslında Kocaeli Kaya Şirketler Grubu’ndaki görevim devam ediyor ama dernek faaliyetleri de başlı başına bir iş olduğu için ağırlık Kocaeli Anneleri Derneği’nde. Ziyaretler, proje çalışmaları, etkinlikler, görüşmeler… Tüm bunlara fazlasıyla kapsamlı bir zaman ayırmak gerekiyor.

Hafta sonlarını nasıl geçiriyorsunuz?

Evde olmaya çalışıyoruz. Belki dışarıda bir kahvaltı…  Yine de hafta içinin koşturmasını evde tam anlamıyla dinlenerek geçiriyoruz. Çocuklar da kurs ya da arkadaş faaliyetleri olmadıkça evde olmaktan yanalar.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor musunuz?

En çok Instagram’daki şahsi hesabımı ve dernek hesabını aktif olarak kullanıyorum.

En son izlediğiniz film?

Özellikle gerçek hayatı konu almış filmleri izlemekten keyif alıyorum. Bilim kurgu, hayal ürünü filmler bana göre değil. Gerçek hikayelerdeki yaşanmışlık ve olaylar sonucunda varılan nokta, aslında bizlere birer ders. O yüzden, eski bir film olmasına rağmen yeni izlediğim The Blind Side (Kör Nokta) bence gerçekten izlenmesi gereken bir film.

En sık dinlediğiniz albüm?

Şu günlerde sanırım en çok Cem Adrian dinliyorum. Bununla beraber, sanırım yaş ilerledikçe arabesk tarafımız da gün yüzüne çıkıyor. Hakan Altun’u da dinlemeye bayılıyorum.

En sevdiğiniz yazar? 

Sunay Akın

GİYİM

Nasıl bir giyim tarzınız var?

Spor/klasik giyinmeyi seviyorum. Dernek faaliyetleri gereği çok fazla ziyaret yapıyoruz, dolayısıyla rahat edebileceğim elbiseler benim en büyük kurtarıcım. Hafta sonları ve daha rahat olduğum günlerde spor giyinmekten keyif alıyorum.

Alışverişi en çok nereden yapıyorsunuz?

Hokka Atelier&Designer, Artichoke by SO en keyifli alışveriş yaptığım mağazalar. Rue, Perspective, Nocturne, İpekyol, Zara, Mango, Beymen ve Vakko da genelde ürünlerini aldığım markalar.

Kot markası ?

Diesel, Perspective ve klasikte de İpekyol tercih ediyorum.

Spor ayakkabı ?

Puma ve Skechers, en çok tercih ettiğim ve en rahat ettiğim spor ayakkabı markaları.

Gece ayakkabısı ?

Aldo, Elle, Casade ve Pierre Hardy, model ve rahatlık  olarak muhteşemler. Ayakkabıya çok önem veriyorum çünkü bence mücevher kadar tamamlayıcı bir unsur. Dolayısıyla gece ayakkabılarımda ışıltı ya da hoş detaylar, rahatlık ve kaliteden sonraki tercihim.

Gömlek ?

Calvin Klein gömleklerini seviyorum.

Çanta ?

En çok Vakko’nun çantalarını kullanıyorum. Michael Kors ve Beymen de kullandığım markalar arasında .

Gardırobunuzun vazgeçilmezi ?

Şık ve aynı zamanda modern görünümüyle, taytlar en rahat ettiğim parçalar.

Moda ikonu ?

Herkes kendine göre ikon. Özellikle “harika giyiniyor” dediğim, takip ettiğim birisi yok.

En son satın aldığınız şey ?

Artichoke by SO’dan Exquise marka elbise. Elbise aşığı olduğumu söylemiş miydim ☺

GÜZELLİK

Parfüm (günlük/gece) ?

Bond no9 kullanıyorum. Arada Versace Bright Cristal’i de zevkle kullanıyorum.

Şampuan ?

Insight markasının şampuan ve saç kremini kullanıyorum.

Cilt bakım markası ?

Cilt bakımı ve makyaj için Dior ilk tercih ettiğim marka. NYX, Missha, Mac, Huda, Nars da ürünlerini kullandığım markalar arasında.

Özel günlerde, makyaj konusunda Alâ Makeup Kocaeli, kendimi tereddütsüz emanet ettiğim bir salon. Zehra muhteşem makyajlar yapıyor. Bana sık sık sorulan bir soru olduğu için buna da bir açıklık getirmiş olalım.

Saçınızı nerede kestiriyorsunuz ?

Saçımla ilgili her şeyi Talip Tekin ve Kenan Erdem’in sahibi olduğu Talip & Kenan Hair Studio’da hallediyorum. Senelerdir föne bile başka kuaföre gitmiyorum.

Estetik yaptırdınız mı? Karşı mısınız?

Yaptırmadım ama karşı değilim.

Evde doğal olarak uyguladığınız güzellik sırlarınız var mı?

Evde makyaj temizliğine dikkat ediyorum. Kuru bir cildim olduğu için iyi nemlendirmeye çalışıyorum, bunun dışında herhangi bir şey yapmıyorum.

GEZİ

Yurt dışına ne sıklıkla çıkıyorsunuz?

Maalesef artık hayatımızda pandemiden öncesi ve sonrası var. Öncesinde her yıl mutlaka bir kaç defa yurt dışı seyahati yapıyorduk. Şu an için her şey biraz daha stabil hale gelene kadar askıya aldık seyahatlerimizi.

Hangi ülkeleri tercih ediyorsunuz?

Avrupa ülkelerini seviyoruz. Yunanistan, İtalya, Belçika, Hollanda en çok ziyaret ettiğimiz ülkeler arasında. Dünyada pek çok ülkeyi gezme, görme şansımız oldu. Umarım yine aynı hızla devam edebileceğimiz günler çabucak gelir

Yurt içinde yaz-kış tercihiniz?

Yurt içinde bir ayrımımız yok, daha çok görmediğimiz yerleri görmeyi tercih ediyoruz. Çocuklarla rahat edebileceğimiz yerler olması da önemli tabii ki. Kartepe çok çok yanımızda iken uzaklara gitme gereği duymuyoruz. Çok güzel bir coğrafya Kocaeli. Çok şanslı olduğumuz bir gerçek. O yüzden de kentimizin değerini bilmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.

Hafta sonlarında kaçış noktalarınız?

Olabildiğince evde vakit geçirmeye çalışıyoruz. Yazın deniz kenarına gitmeyi de çok seviyoruz. Değirmendere en çok gittiğimiz belde.

Şehir içinde kahvaltı ve yemek için nereleri tercih ediyorsunuz?

Kuzine, Carbone, Diva Garden en çok gittiğimiz mekanlar.

Eğlence için sürekli gittiğiniz mekan?

Eğlenmek istediğimizde Hayal Kahvesi’ne gidiyoruz.

NASIL ARANDI: #handekaya #tarzkadın #stil #moda #ikon #merakedilenler #işkadını #style #kocaelianneleriderneği #kurucu #rafine #şık #güzellik #moda #gezi #yaşam

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.