27-04-2024 08:11

Begonvilli dükkandan baş döndüren lezzetler: GRANDCAKE PATISSERIE

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/02/2022
Pasta ve ekmek şefi Banu Başer’in açtığı Grandcake Patisserie, hem çok özel ürünleri hem de insanın içini ısıtan dükkan tasarımıyla kısa sürede lezzet avcılarının dikkatini çekmeyi başardı. Begonvilli dükkan, nefis pastaları ve ekşi mayalı ekmekleriyle fark yarattı
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Cheesecake sever misiniz? 

Peki, orijinal Fransız makaronuna ne dersiniz? 

Eğer siz de nefis bir pavlovaya, gerçek Alman pastasına, mozaik pastanın Belçika çikolatalısına, ekmeğin ekşi mayalısına ulaşmak için ‘Fizan’a kadar giderim’ diyenlerdenseniz, size harika bir haberimiz var: Artık bu orijinal lezzetleri uzaklarda aramanıza gerek kalmadı çünkü Grandcake Patisserie açıldı. 

Kapılarını yaklaşık iki ay önce açan bu şirin fırın-patisserie, hem muhteşem ürünleri hem de insanın içini ısıtan dükkan tasarımıyla çok kısa sürede lezzet avcılarının dikkatini çekmeyi başardı. 

Haydi gelin, Grandcake’in pembe begovillerle süslenmiş o meşhur kapısından içeriye girelim ve bu şipşirin mekanı birlikte keşfedelim…

ÇOCUK YAŞTA BAŞLADI

Grandcake Patisserie’nin kurucusu, elinin lezzetiyle ve en kaliteli malzemeleri kullanarak pişirdiği pasta ve ekmeklerle geniş bir kesim tarafından tanınan, pasta ve ekmek şefi Banu Başer. 

Banu Hanım, üniversite eğitimini bambaşka bir alanda almış olmasına rağmen hayallerinin peşinden giden, çocukluğundan beri tutkuyla bağlı olduğu mutfaktan kopamayan bir isim. 

İlkokul, ortaokul ve liseyi İzmit’te okuduktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi’nde İnşaat Teknikerliği bölümünden mezun olmuş hatta bu alanda bir süre çalışmış. Bununla beraber, çocukluğundan beri mutfağa duyduğu ilgi her geçen gün artınca, en sonunda bu alanda da eğitim almak için kolları sıvamış… Banu Başer, o günleri şöyle anlatıyor:

“Aslına bakarsınız, mutfağa olan ilgimi de bugün geldiğim noktayı da çalışan bir annenin kızı olmama borçluyum. Anneciğim çalıştığı için çok pratik ve lezzetli yemekli yapardı. Bununla beraber işi gereği, okul çıkışı bana kek-poğaça yapacak zamanı yoktu. 

EĞİTİM ALDI

Apartmanda diğer annelerin yaptığı keklerin kokusunu duydukça, zaman içinde bunların nasıl yapıldığını merak etmeye başladım. 

Evde olan yemek kitaplarını karıştırarak, gördüğüm tarifleri uygulamaya çabaladım. Anlayacağınız, mutfak kariyerime 9-10 yaşlarımda, un helvası kavurarak başladım.”

Küçücük yaşında kendisi için yaptığı kekler, kurabiyeler çok beğenilince, Banu Hanım’ın mutfağa ilgisi de sevgisi de günden güne büyümüş; sonunda bu tutku onu işin eğitimini almaya kadar götürmüş…

Yaptığı araştırmalar sonunda İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi’nden eğitim almaya karar veren Banu Başer, oldukça disiplinli ve meşakkatli bir eğitimden sonra akademiden ‘profesyonel pasta ve ekmek şefi’ olarak mezun olmuş. 

“Mutfak Sanatları Akademisi’nde aldığım sıkı eğitimden sonra stajımı İstanbul Moda’da 5 yıldızlı bir otelde yaptım” diyen Banu Hanım, şöyle devam ediyor: “4 ay boyunca, her gün sabah 04.00’te yola çıkıp İstanbul’a gittim ama oradaki şeflerimden çok şey öğrendim, tecrübemi artırdım.”

SIMSICAK BİR MEKAN

Stajı bittikten sonra İzmit’e dönen Banu Hanım, burada da kısa bir süre otellerde çalışmış, ardından mesleğini evinden sürdürmeye karar vermiş. Adının tüm Kocaeli’de hatta şehir dışında duyulması da bu döneme rastlamış. Pandemi döneminde atalık unlarla yaptığı ve sosyal medya üzerinden satışa sunduğu ekşi mayalı ekmeklerle büyük isim yapmış; makaronları, pastaları, kekleri ve diğer ürünleri de en az ekmekler kadar beğenilmiş.

Banu Hanım’ın küçük, butik üretim yapan bir dükkan açma projesi de o günlerde şekillenmeye başlamış. Bu konuda bir arayışa giren başarılı pasta ve ekmek şefi, istediği dükkanı bulur bulmaz da harekete geçmiş ve Grancake Patisserie’nin dekorasyon çalışmaları başlamış. 

Kapısından girerken begonvillerin altından geçtiğiniz, içeride kendinizi küçük bir Fransız patisserie’sindeymiş gibi hissettiğiniz, sımsıcak ortamıyla herkesin kendisinden bir şeyler bulduğu bir dükkan tasarlayan Banu Hanım, şimdi Grandcake Patisserie için “Şu an hayallerimdeki dükkandayım. Ne bir eksik, ne bir fazla… Burada çok mutluyum” diyor. 

TAZECİK EKMEKLER NEFİS PASTALAR

Gelelim, bu etkileyici mekanda satışa sunulan ürünlere… Banu Hanım’ın günlük olarak ürettiği; genetiğiyle oynanmamış atalık tohumlardan elde edilen unları kullanarak, ekşi mayayla pişirdiği ekmekler, Grandcake Patisserie’nin en sevilen ürünlerinin başında geliyor. Birbirinden lezzetli ve sağlıklı tam buğday ekmeği, siyez ekmeği, köy ekmeği, cevizli, zeytinli, susamlı ekmekler ve foccacia’lar yiyenlerde adeta bağımlılık yapıyor.

Grandcake Patisserie her sabah müdavimlerini tazecik ekmekler, sıcacık poğaça, açma ve börek çeşitleriyle ağırlıyor; hafta sonları ise çıtır çıtır simit, tezgahtaki yerini alıyor. Tahinli çörekler ve spesiyal kurabiyeler de damaklarda iz bırakan türden.

Pasta ve ekmek şefi Banu Başer’in pastaları da en az ekmekleri kadar ünlü. Cheesecake konusunda adı adeta bir marka haline gelen Banu Hanım; ekler, Alman pastası, makaron, pavlova ve diğer tüm pasta çeşitlerinde de oldukça iddialı. 

Ürünleri hakkında bilgi verirken, “Pastalarım, cupcake’lerim, beze grubu ürünlerim de cheesecake’ler kadar çok beğeniliyor. Bunun en büyük sebebi, kullandığım malzemelerin kalitesi ve orijinal tariflere bağlı kalmam. Ürünlerimin hepsinde Belçika çikolatası ve en kaliteli pastacılık malzemelerini kullanıyorum. 

ÖZEL SİPARİŞ

Ben burada hiçbir şekilde endüstriyel pastacılık yapmıyorum. Butik bir mekan işletiyorum ve günlük üretim yapıyorum. Ayrıca Grandcake Patisserie’de yerel lezzetlere de yer veriyorum. Örneğin, geçtiğimiz günlerde yaptığım Mardin çöreği İzmit’te çok beğenildi” diyor.

Grandcake Patisserie, özel sipariş de kabul ediyor. Dükkanda bulunan ekmek ve pasta çeşitlerinin yanı sıra birbirinden güzel doğum günü pastalarını sipariş üzerine kişiye özel olarak da üreten Banu Başer, Türkiye’nin her yerine kargoyla ekmek gönderiyor. 

Eğer hala Grandcake Patisserie’nin birbirinden lezzetli ürünleriyle tanışmadıysanız, bir an önce bu şirin dükkana uğramanızı; Banu Hanım’ın sıcacık sohbeti eşliğinde o nefis pastaların tadına bakmanızı öneririz.

Adres mi? ‘Begovilli dükkan’ derseniz, kime sorsanız gösterir…

 

İLETİŞİM:

Adres: Yahya Kaptan Mah. Şehit Ergün Köncü Sok. No:38E İzmit/KOCAELİ

Tel: 0262.311 72 55

Instagram: @grandcakepatisserie

NASIL ARANDI: #grandcake #patisserie #pastahane #begonvillidükkan #macaron #pavlova #cheesecake #ekşimayalıekmek #tazelik #doğallık #katkısız

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.