26-04-2024 22:45

Özcan Taras ‘Bağlarım’ sergisiyle sanatseverlerle buluşacak

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 14/12/2022
Fotoğraf Sanatçısı Özcan Taras’ın kişisel sergisi “Bağlarım” 20 Aralık’ta sanatseverlerle buluşacak.
.stripslashes($urun->baslik).

Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde, 20 Aralık Salı saat 18.30’da yapılacak açılış kokteyli ile başlayacak Bağlarım isimli fotoğraf sergisi, 20 Ocak 2023 gününe kadar devam edecek.

"HER ŞEYE RAĞMEN"

Fotoğraf Sanatçısı Özcan Taras, “Neredeyse iki yıldır süren salgın sebebiyle sosyal yaşamımızda bizi etkileyen derin olumsuzluklarla baş başa kaldık. Ancak, her şeye rağmen yaşam devam ediyor ve biz yaşama hayat damarlarımız olan “sanat” ile bağlıyız. Bu yüzden sergime “bağlarım” ismini verdim. Amacım; kısa süreliğine de olsa yaşamımızın üzerine çöken karanlığı bir nebze olsun aralamak” dedi.

30 ADET FOTOĞRAF

Bağlarım sergisi sanatçının daha önce Kasım 2020’de “Kandemir Sigorta”nın mekanında “Ofiste Sanat” konsepti kapsamında açtığı serginin devamı niteliğinde. İzler-im sergisinde 15 parçadan oluşan 60x60 kanvas üzerine basılı eser yer almıştı. Bu sergi ise bir önceki sergide yer alan 13 adet fotoğrafa 17 yeni fotoğraf ilave ediliyor. Sergide toplam 30 adet 50x75 renkli ve siyah-beyaz fine-art baskı fotoğraf yer alacak.

 

ÖZCAN TARAS KİMDİR?

Hereke / Kocaeli doğumlu.  A.D.M.M.A (Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Yüksek Okulu)’ dan 1981 yılında Makine Mühendisi olarak mezun oldu. 2014 yılına kadar özel sektörde çalıştı. 1994-1997 yılları arasında TMMOB, MMO Kocaeli şube Yönetim Kurulu’nda iki dönem Şube Sekreteri olarak görev yaptı, YK üyelikleri ve komisyonlarda yer aldı. 26 Aralık 1989’da KASK (Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği)’ne üye oldu. 1990 yılında bir dönem KASK Yönetim Kurulu’nda yer aldı. 1990-1997 yılları arasında katıldığı ulusal fotoğraf yarışmasında sergileme ve ödüller aldı. 1997 yılında tekrar KASK Yönetim Kuruluna seçildi. 1998 yılından 2002 yılına kadar 4 yıl KASK’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. 1997 yılında İzmit’te ilk kez Fotoğraf Günlerini başlattı. KASK Saydam Dergisini çıkarttı, temel ve ileri düzey eğitim seminerlerinde eğitmen olarak görevler aldı, yerel ve ulusal ortamlarda düzenlenen fotoğraf yarışmaları seçici kurul üyeliklerinde bulundu. İzmit Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının kuruluşunu ve kuruluşundan itibaren sergilenen oyunları beş yıl süreyle fotoğrafladı.  Tiyatronun arşiv çalışmasına öncülük etti. Fotoğrafları, broşürler, albümler, afişler, kataloglar ve basında yer aldı.  Bu fotoğrafların bir kısmı halen Şehir Tiyatroları fuayesinde sergilenmekte. 2001 yılında Türkiye’de faaliyet göstermekte olan Fotoğraf Derneklerini temsil eden TFDB (Türkiye Fotoğraf Sanatı Dernekleri Birliği) Genel Sekreterliği’ne seçildi. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) kuruluşunun gerçekleştirilmesi çalışmalarına öncülük etti. 30 Mayıs 2003 tarihinde merkezi Kocaeli olan Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun kurucu başkanlığını yaptı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2011 yılına kadar sürdürdü. Halen fotoğraf çalışmalarını bireysel olarak sürdürmektedir.

 

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.