29-03-2024 01:53

Oğuzhan Başyiğit: "Hoş geldin" Dediği An Var Ya...

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/06/2022
Kendisini eğlenceli, düşünceli, sürprizli bir baba olarak tanımlayan Oğuzhan Başyiğit için baba olmanın en keyifli yanı, kızıyla birlikte büyüdüğünü hissetmek
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Başyiğit Orman Ürünleri firmasının yönetim kurulu başkanı Oğuzhan Başyiğit, 10 yaşındaki kızı Ela Tanem doğduğu günden itibaren dünya görüşünün ve tüm yaşam akışının değiştiğini söylüyor. Kendisini eğlenceli, düşünceli, sürprizli bir baba olarak tanımlayan Oğuzhan Başyiğit için iş dönüşü kapıda kızı tarafından ‘Hoş geldin babacığım’ diyerek karşılanmaktan daha büyük bir keyif yok.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1982 İzmit doğumluyum. Kocaeli Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra yaklaşık 6 yıl çeşitli kurumsal firmalarda dış ticaret uzmanı olarak görev yaptım. Ardından aile firmamız olan Başyiğit Orman Ürünleri San. LTD. ŞTİ.’ne işletme müdürü ve yönetim kurulu başkanı olarak dahil oldum. İkinci nesil yönetici olarak, ortağım aynı zamanda kuzenim Murat Başyiğit ile birlikte yaklaşık 14 senedir firmamızı sektörde iyi noktalara getirdiğimizi düşünüyorum. Eşim Merve ile üniversite yıllarında başlayan arkadaşlığımızı 2008’de evlilik ile taçlandırdık. 10 yaşında Ela Tanem isimli bir kızımız var.

Baba olacağınızı ilk duyduğunuz an hissettiğiniz duygunun adı neydi?

Nasıl sevineceğimi bilemediğim, tepkisiz kaldığım bir andı. Çok net hatırlıyorum... Aşk, sevgi, gözyaşının bir arada olduğu, yoğun bir duygu seli diyelim.

Baba olmadan önce nasıl bir baba olacağınıza dair planlar yapmış mıydınız; düşündüğünüz gibi bir baba olabildiniz mi?

Açıkçası baba olmadan önce bu duygusal yoğunluğa erişemiyorsunuz. Dolayısıyla bir planım ya da öyle belirli bir formül yoktu kafamda. Ancak Çok şanslıydım çünkü mükemmel bir babaya sahiptim. Nasıl sevilirseniz, sevmeyi de öyle biliyorsunuz... Babam kadar iyi bir baba mıyım bilemiyorum ama kızıma onu sevdiğimi gayet iyi hissettirdiğimi düşünüyorum. Bence istediğim gibi bir baba olma yolunda hızla ilerliyorum.

Babanızın, ’baba olunca anlarsın’ dediğinde ne demek istediğini, baba olunca anladınız mı? Bizimle de paylaşır mısınız?

Çok klasik bir cümle olsa da gerçekten bazı şeyler baba olunca anlaşılıyor. İnsan baba olunca bütün dünya görüşü, yaşamın tüm akışı değişiyor. Çocuklarınız için yaşıyorsunuz. Tanem’in bademcik ameliyatında yaşadığım duyguları asla unutamam. Genel olarak çok soğukkanlı biri olsam da o gün kadar korktuğum ve stresli olduğum bir gün daha yoktur hayatımda.

Kendinizi nasıl bir baba olarak tanımlarsınız?

Kendimi övmek gibi olacak ama iyi bir insanımdır. Kızıma da iyi, hoş görülü, temiz bir insan olduğumu hissettirmek; ona rol model olmaya çalışmak beni mutlu ediyor. Tanem’i iyi bir birey olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Eğlenceli, düşünceli, sürprizi bol ama en önemlisi dilinden “Seni seviyorum”u düşürmeyen bir baba olduğumu söyleyebilirim.

Sizce baba olmanın en keyifli yanı nedir?

Malum, iş yaşamı zor ve stresli. Eve yıpranmış bir şekilde geliyorsunuz. Kızınızın kapıda boynunuza sarılıp, “Hoş geldin babacığım” dediği an var ya.. O keyif insana her şeyi unutturuyor. Ama yine de bana göre baba olmanın en büyük keyfi çocuğunuz ile büyümek.

Peki, en çok zorlayan yanı?

Çocuklarımız bizim çok daha yeni ve iyi versiyonlarımız. Dolayısıyla baba olarak kızıma bir yol göstermek için ondan daha akıllı davranmam gerekiyor. Çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak da hayatlarını berbat etmek de elimizde.

’Baba olursam asla yapmam’ deyip, baba olunca unuttuğunuz davranışlarınız hangileri?

Açıkçası ‘asla yapmam’ veya ‘mutlaka şöyle davranırım’ dediğim herhangi bir düşüncem yok. Benim babalıkla ilgili bir klişem, bir formülüm de hiçbir zaman olmadı.

Tanem ile ilişkinizde, kendi babanızdan örnek aldığınız davranışlar var mı?

Her çocuk babasını sever ama ben babama inanılmaz saygı duyuyordum ve hayrandım. Babam mükemmel bir arkadaş, hayat dolu bir insandı. En kötü anlarda bile yüzünüzü güldürmeyi başarırdı. Ondan öğrendiğim en önemli şeylerden biri bu. Ben de genel olarak kızıma karşı bu şekilde yaklaşıyorum. Ona karşı olan sevgimi hiç gizlemiyorum. Bir birey olduğunu her zaman hissettiriyorum. Tıpkı babamın bana yaptığı gibi.

Büyüdüğünde, onunla birlikte yapmayı sabırsızlıkla beklediğiniz bir şey var mı?

Aslında artık çoğu şeyi birlikte yapıyoruz ama biraz daha büyüdükten sonra Kocaelispor, Galatasaray ve Anadolu Efes maçlarına birlikte gitmeye başlarız diye düşünüyorum. Kızımla baba-kız bir Avrupa turu ise yakın gelecekteki en önemli planım.

Babalar Günü’nde, babanıza ne söylemek istersiniz?

Canım babamı kaybedeli 10 yıl oluyor... Zaman zaman rüyamda görür sabah bir gülümsemeyle uyanırım. İlk cümlem, “Seni çok özledim”, ikincisi “Aslan babam” olurdu sanırım. Allah babalarımızı başımızdan eksik etmesin.

20 yıl sonra, bir baba olarak çocuğunuzdan hangi cümleyi duymak istersiniz?

Çok zor bir soru... Tek cümleyle cevap verebilir miyim bilmiyorum ama 20 yıl sonra Kızım “İyi ki benim babamsın” dese, “Seni seviyorum” dese benden mutlusu olmaz.

20 yıl sonra, çocuğunuz bu röportajı okuduğunda ona nasıl bir not iletmek istersiniz?

Benim sana en büyük mirasım, sevgim kızım. Hayatta her ne yapıyorsan, onurunla yap ve asla kimsenin seni üzmesine izin verme. Seni çok seviyorum.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # babalargunu # oguzhanbasyigit # baba # cocuk # babalar # kız

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.