27-04-2024 01:46

Nejdet Aras: Çocuklarımın Oyun Arkadaşıyım

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/06/2022
Analiz Özel Öğretim Kursu’nun kurucusu Nejdet Aras, oğlu Rüzgar Ali ve kızı Zeynep Duru için en eğlenceli, en komik ve güvenilir oyun arkadaşı
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Analiz Özel Öğretim Kursu’nun kurucusu Nejdet Aras’ın en büyük keyfi, 9 yaşındaki oğlu Rüzgar Ali ve 6 yaşındaki kızı Zeynep Duru ile birlikte yaramazlık yapmak. Bir baba olarak çocuklarına, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebilecekleri güven dolu bir ortam sunmayı amaçlayan Nejdet Bey, ”Öğretmen olduğum için mesleğim gereği çocukları daha kolay anlayabiliyorum. Onlarla bir arada olmayı, yaramazlık yapmayı, evi dağıtmayı çok seviyorum. Eşime göre dünyanın en eğlenceli ve komik babasıyım” diyor.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1981 yılında Bayburt’ta doğdum. Sakarya Üniversitesi Fizik bölümü mezunuyum. 18 yıldır öğretmenim ve Analiz Özel Öğretim Kursu’nun kurucusuyum. Rüzgar Ali ve Zeynep Duru adında iki çocuğum var. Rüzgar Ali 9, Zeynep Duru ise 6 yaşında.

Baba olacağınızı ilk duyduğunuz an hissettiğiniz duygunun adı neydi?

Büyük bir heyecan ve sabırsızlık hissettim.

Baba olmadan önce nasıl bir baba olacağınıza dair planlar yapmış mıydınız; düşündüğünüz gibi bir baba olabildiniz mi?

Baba olacağımı öğrendiğim zaman küçük hayallerim ve planlarım olmuştu. Çocuklarıma, duygu ve düşüncelerini rahat bir şekilde ifade edebileceği, güven dolu bir ortam sunmak istiyordum; sanırım bunu başardım. Onlarla verimli zamanlar geçirerek kişisel gelişimlerinde rol sahibi olmak da onlarla ilgili arzularım arasındaydı. Yoğun bir iş temposuna sahip olduğum için ve mesleğim gereği sürekli çocuklarla birlikteyim. Bu nedenle çocuklarımı anladığımı düşünüyorum. Kızım henüz küçük olduğu için şu dönemde ilkokul 3. sınıfta olan oğlum Rüzgar Ali ile paylaşımım daha fazla oluyor. Haftanın belirli günlerinde baba-oğul günü yapıyoruz. Kızımın ise evdeki en büyük oyuncağıyım. Düşündüğüm gibi bir baba oldum mu? Sanırım bunun cevabını vermek için henüz erken.

Babanızın, ’baba olunca anlarsın’ dediğinde ne demek istediğini, baba olunca anladınız mı? Bizimle de paylaşır mısınız?

Evet... İnsanın en çok endişelendiği, düşündüğü, merak ettiğinin çocukları olduğunu; evimi, işimi, yaşam tarzımı onlara göre planlamam gerektiğini baba olunca anladım.

Kendinizi nasıl bir baba olarak tanımlarsınız?

Aslında bunu çocuklarıma sormak lazım ama eşimin deyimiyle en matrak, en komik, en eğlenceli, en güven verici, en cesaret verici, en yol gösterici babayım :)

Sizce baba olmanın en keyifli yanı nedir?

Günün, haftanın yorgunluğunu onların yanında unutmak. Çocuklarla çocuk olmak ve evde onlarla birlikte yaramazlık yapmak. Anneyi kızdırmak, çocuklarımla beraber nizami düzeltilmiş yatak üstünde zıplamak.

Peki, en çok zorlayan yanı?

Babalık, vazgeçilmeyen büyük bir sorumluluk. Çocuklarıma her yönüyle rol model olmaya çalışmak, daha planlı ve kontrollü yaşamaya çalışmak bence baba olmanın zorlayan yanları.

’Baba olursam asla yapmam’ deyip, baba olunca unuttuğunuz davranışlarınız hangileri?

“Asla kızmam” deyip kızmak; “eline tablet ve telefon vermeyeceğim” deyip, ilk fırsatta playstation oynamak.

Çocuklarınızla ilişkinizde, kendi babanızdan örnek aldığınız davranışlar var mı?

Babam, beni sorumluluk sahibi birisi olarak yetiştirdi. Ben de çocuklarımın kendi işlerini kendilerinin yapmasını sağlamaya çalışıyorum.

Büyüdüklerinde, onlarla birlikte yapmayı sabırsızlıkla beklediğiniz bir şey var mı?

Hayata atıldıklarında ilk kazançlarını ıslatmak :)

Babalar Günü’nde, babanıza ne söylemek istersiniz?

George Herbert’in dediği gibi “Bir baba, yüz öğretmene bedeldir”. Teşekkürler baba... İyi ki varsın.

20 yıl sonra, bir baba olarak çocuklarınızdan hangi cümleyi duymak istersiniz?

Rüzgar Ali şu anda, “Babamla takıl, hayatını yaşa” diyor. Zeynep Duru ise “Kurabiye kokulu babam” diyor. 20 yıl sonrada yine bunları duymak isterim.

20 yıl sonra, çocuklarınız bu röportajı okuduğunda ona nasıl bir not iletmek istersiniz?

Hayatınızda daima mutlu olmayı seçin. Her şeyden önemlisi, kendi kıymetinizi bilin. Anı yaşayın, yaşadığınız güzellikler için şükredin. Yaşantınız bir maraton gibi geçmesin, unutamayacağınız bir sürü anıyla dolsun. Hayat sizi hep iyi insanlarla karşılaştırsın. Gözünüze yaş, ayağınıza taş, yüreğinize telaş değmesin.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # babalargunu # nejdetaras # baba # cocuk # babalar # kız

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.