27-07-2024 09:12

Naturalis Yapı’dan ultra lüks villalar: Naturpark Bahçecik

   3 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/10/2023
Naturalis Yapı; doğa, deniz ve orman üçgeninde yaptığı 6 adet ultra lüks villadan oluşan Naturpark Bahçecik’i bu ay teslim ediyor
.stripslashes($urun->baslik).

Naturalis Yapı, genç bir firma gibi görünse de ortakları Yusuf Emre Çiftçi ve Fatma Nur Sinan Gezgin’in sektördeki 20 yıllık tecrübesiyle Kocaeli’deki ilk konut projesini hayata geçirdi.

Başiskele’nin eşsiz doğasında, ormanın yamacında, muhteşem Körfez manzarasına karşı inşa edilen 6 adet ultra lüks villa bu ay sahiplerine teslim ediliyor.

Modern hayatın tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde inşa edilen villalar öylesine konforlu ki ateş böceklerinin ışıklarıyla uykuya dalıp kuş sesleriyle uyanmanın keyfine varacaksınız.

Villaların mimarisinden kullanılan malzemeye kadar her şey öylesine ince bir düşüncenin ürünü ki size sadece akşamları şöminenin etrafında toplanıp güzel vakit geçirmek ya da bahçede, terasta açık havanın keyfini çıkarmak kalacak.

Villaların özelliklerini merak ettiniz değil mi? Naturalis Yapı’nın ortakları Yusuf Emre Çiftçi ve Fatma Nur Sinan Gezgin’e sizler için sorduk.

İşte Naturpark Villaları…

Emre Bey, öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1993 yılında İstanbul’da doğdum. 2015 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden onur derecesiyle mezun oldum ancak inşaat sektöründeki deneyimlerim çocukluk yıllarıma dayanıyor. Çocukluğumdan itibaren zamanımın çoğunu, babamın 1980 yılında kurmuş olduğu inşaat şirketinde çalışarak geçirdim. Hayalim, her zaman kendi yapılarımı inşa etmek oldu, bu yüzden yaz tatillerim genellikle inşaat ustalarının yanında çıraklık yaparak ya da mühendislerin yardımcısı olarak geçti. Üniversite eğitimime başladıktan sonra da bu alandaki deneyimlerim, kendimi daha hızlı bir şekilde geliştirmeme olanak sağladı. Mezuniyetimin ardından direkt olarak Beyoğlu’ndaki bir konut projesinde ve Fener Rum Patrikhanesi restorasyon projesinde şantiye şefi olarak görev aldım. 2017-2021 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘Yapım Mühendisliği ve Yönetimi’ alanında yüksek lisansımı tamamlarken, aynı zamanda yaklaşık 20 bin metrekarelik Lotus Tarabya Konakları projesinde proje müdür yardımcısı olarak görev yaptım. Bu sürecin sonunda İstanbul’daki kariyerimi Kocaeli’ye taşımaya karar verdim ve buraya yerleştim. Bugüne kadar farklı projelerden edindiğim tecrübeyi, Naturalis Yapı ile birlikte kendi yapılarımı inşa etmek ve hayalimi gerçekleştirmek için kullanıyorum.

 

Fatma Nur Hanım, sizi de kısaca tanıyalım?

1989, İzmit doğumluyum. Mimarlık her zaman hayalimdeki meslekti. 2011 yılında da Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldum. Mezuniyetimin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi’nde ‘yapı’ alanında yüksek lisans eğitimime başladım. Bu sebeple İstanbul’a taşınınca meslek hayatıma da adım atmış oldum. İstanbul’da kaldığım süre boyunca Ortaköy Meryem Ana Ermeni Kilisesi restorasyonu ve Republica Academic Aparts projelerinde saha mimarı olarak şantiye deneyimi elde ettim. 2014 yılında memleketim Kocaeli’ye dönerek kendi mimarlık ofisimi açtım ve proje hizmeti vermeye başladım. Covid süreci ile de home office çalışmaya devam ettim. Naturalis Yapı’nın kurulmasıyla birlikte sahada ve mimari projelendirme sürecinde elde ettiğim deneyimleri harmanlayıp hayata geçirebilme imkânı buldum ve bunun ayrıcalığını yaşıyorum.

KÖKLERİ SAĞLAM

Naturalis Yapı ne zaman kuruldu, şimdiye kadar hayata geçirdiği projelerden bahseder misiniz?

Yusuf Emre Çiftçi: Naturalis Yapı, Kasım 2021’de kuruldu. Genç bir firma gibi görünse de Fatma Nur Hanım ve benim toplamda 20 yılı bulan şantiye tecrübemiz ve mimari ile ilgili birikimlerimizin birleşimiyle hayat bulmuş, sağlam kökleri olan bir marka. Kocaeli’deki ilk projemiz olan Naturpark Bahçecik, 6 adet ultra lüks villadan oluşuyor.

 

Naturpark Bahçecik projesinin doğuş hikayesini anlatabilir misiniz?

Yusuf Emre Çiftçi: 2020 yılında Covid-19 vakalarının etkisiyle, müstakil yaşamın, kalabalıktan uzaklaşabilmenin önemini ve buna sahip olabilmenin bir ayrıcalık olduğunu idrak ettik. Bu motivasyonla Naturpark Bahçecik’i hayata geçirmeye karar verdik.

 

Naturpark Bahçecik’in konumu ve yapıldığı alanın fiziki özelliklerinden bahseder misiniz?

Yusuf Emre Çiftçi: Adından da anlaşılacağı gibi Naturpark Bahçecik projesi Başiskele ilçesi, Bahçecik bölgesinde yaklaşık 2 bin m² arazi üzerine kuruldu. Projemiz, doğanın, deniz manzarasının ve ormanın bir arada olduğu çok özel bir konumda bulunuyor.

ÇOK KONFORLU

Proje kaç villadan oluşuyor, villaların fiziki özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Fatma Nur Sinan Gezgin: 6 villadan oluşan projemizde, modern hayatın tüm ihtiyaçlarına cevap veren, konforlu bir yaşam alanı sunmayı hedefledik. Öncelikle ferah hacimler bizim için çok önemliydi. Bu sebeple kat yüksekliklerine büyük bir özen gösterdik. Salonda 3,30, yatak odalarında 3,10 ve çatıda ise 2,50 metre gibi bir kat yüksekliğine sahibiz. Her bir villa, dört geniş oda, ferah bir salon, her detayı düşünülmüş mutfak, üç adet banyo ve bir misafir WC’si bulunan toplam üç kat olarak tasarlandı. Geniş depolama alanlarıyla da ev sahipleri için önemli bir rahatlık sağlamış olduk. Ayrıca, salon ve mutfaktan ulaşılabilen kış bahçesi alanıyla doğanın güzelliklerini evin konforuna taşımak istedik.

Çatı katında ise orman ve deniz manzaralarına hakim 20 m²’lik terasa açılan geniş bir oda mevcut. Sahip olduğu kitchenette ile de alternatif bir yaşam alanı imkanı sunuyor. Naturpark Bahçecik’te, akşamları sıcak şömine etrafında toplanıp güzel vakit geçirmek ya da bahçede, terasta açık havanın keyfini çıkarmak için her şey düşünüldü.

 

Villaları ‘ultra lüks’ yapan özellikler nelerdir?

Yusuf Emre Çiftçi: Bizim için ultra lüks bir projeyi, sadece en üst sınıf malzemelerin seçilmiş olması değil, aynı zamanda bu malzemelerin uygulanmasındaki titizlik ve ince işçilikteki mükemmellik oluşturuyor. Bu nedenle, piyasanın mevcut standartlarından farklı olarak, kısıtlı sayıda ve butik tarzda bir villa projesi geliştirme yolunu seçtik. Her detayın en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü bu projede, ıslak hacimlerden yaşam alanlarına kadar her köşe özenle işlendi. Yüksek kalitedeki malzemelerle, kusursuz işçiliği buluşturarak benzersiz bir bütünlük oluşturmayı amaçladık.

EN İYİLERİ SEÇTİK

Villalarda kullanılan malzemeleri özenle seçtiğinizi biliyoruz, biraz bahseder misiniz?

Yusuf Emre Çiftçi: Kullandığımız her malzemeyi kendimizi kullanıcının yerine koyarak seçmeye çalıştık. Böylece her üründe, sınıfının en iyilerinden seçimler yaptık diyebiliriz.

Öncelikle tüm kaba inşaat sürecini, temelden itibaren özenle tamamladık. Deprem ülkesi olduğumuzun bilinciyle de statik projeyi en doğru malzemelerle, en iyi şekilde uygulamaya büyük bir özen gösterdik. Tüm drenaj, beton dökme ve yerleştirme işleri en doğru şekilde uygulandı.

Pencerelerden çatıya kadar ısı yalıtımı konusunda çok özenli seçimler yaptık. Dış duvarlar, ısı ve ses yalıtımı avantajı için 20 cm yatık tuğla örüldü ve üzerine 5 cm karbonlu dış cephe ısı izolasyonu kullanıldı.

Pencerelerde Egepen Legend serisi 80’lik 3 contalı doğramalar, 4+22+4 ısıcam konfor doğrama sistemi tercih ettik.

Çatı örtüsü, ahşap çatı konstrüksiyonu üzerine 0,6 mm özel kenet çatı sistemi ile yapıldı ve Dörken nem bariyeri, buhar dengeleyici, 10 cm 50 dansite İzocam taşyünü kullanıldı.

Elektrik tesisatını uygularken de kullanıcı için her türlü konforu önemsedik. İhtiyaç olabilecek her noktaya yeterli sayıda anahtar-priz yerleştirildi. Mutfak ve koridorlar için özel Goya aydınlatma armatürleri ve anahtar-prizler için de yine özel renk Viko markalı ürünler kullanıldı. Paratoner, fiber internet gibi temel özelliklerin yanına her kata access point için cat 6 kablo ve her odaya TV-internet dahil edildi. Her villanın kendi otoparkına elektrikli araç şarj istasyonu alt yapısı getirildi. Tüm elektrik boruları ve kabloları yanmaz, halogen free tercih edildi. Her kata trifaze enerji ve ayrı elektrik panosu konuldu.

Tüm alçıpan uygulamaları komple fileli şekilde yapıldı. İç cephede ise silinebilir, antibakteriyel boya tercih edildi.

Villa girişlerinde, konseptimizdeki turuncu vurgu renginde, özel üretim Sur Çelik Kapı kullanıldı. Isıtma için Baymak tam yoğuşmalı kombi ve boyler tercih edildi. Aynı anda üç duşu da besleyebilecek kapasitede bir sistem olmasına özen gösterildi. En uygun özellikli alt yapı ile Georg Fischer yerden ısıtma sistemi döşendi, Rehau kollektör ve termostat kullanıldı. Sıhhi tesisatta da tüm detaylara özen gösterildi. Her villa kendi foseptik sistemine ve müdahalesine sahip ve her biri için direkt kanalizasyon bağlantısı mevcut. Gerorg Fischer 3A ultra sessiz Pimaş sistemi ve eksta kauçuk ısı izolasyonlu kompozit PPRC sistemi kullanıldı.

Tüm banyolarda vitrifiyeler, alt yapıları da dahil olmak üzere özel seri Vitra ürünlerinden seçildi. Bununla birlikte ebeveyn banyosunda çift lavabo ve küvet tercih ettik. Qua ve Vitra granit ve sırlı porselenler, su izolasyonu yapılarak özel mat siyah seramik çıtaları ile uygulandı. Mobilya ve ahşap işlerinin tamamı özel üretim olarak yapıldı. Hepsi lake portmanto, çamaşır dolabı ve banyo dolapları tercih edildi. 2,30 metre yüksekliğindeki lake kapılar, özel üretim lake süpürgelikler ile tamamlandı. Yine özel olarak betonarme merdiven üzerine masif ahşap kaplama ve korkuluk uygulandı. Döşemelerde ise AGT 10 mm, 32. sınıf derzli parke tercih edildi.

Mutfakta ise 2,90 metre yüksekliğinde, 3 kat özel üretim dolaplar ile porselen tezgaha ek olarak ahşap şelale tezgahlı ada bulunmakta. Siemens markalı ankastre ocak, fırın, davlumbaz, bulaşık makinesi ve mikrodalga fırın ile Franke eviye ve mutfak bataryası da mutfak demirbaşlarından. Tüm mekanlarda Samsung Windfree, asma tavana gizlenmiş merkezi klima sistemi kullanıldı.

Her villaya uzaktan izlenilebilen, bağımsız güvenlik kamerası sistemi kuruldu. Telefona bildirim gönderen Akuvox interkom sistemi tercih edildi. Kapı çalınca ya da giriş kapısında hareket algıladığında telefona bildirim gönderen hareket sensörlü hırsız alarmı mevcut. Bunun yanında mutfakta yangın veya duman sensörü de herhangi bir sıkıntıda telefona bildirim göndermekte.

Her iki katta da ısı odası olan Schömne marka şöminenin yanında nostalji sevenler için soba alt yapısı da hazır bulunuyor.

Bunlar gibi sayamadığımız daha pek çok, sınıfının en iyisi yapı malzemesi ve sistemini tercih ettik. Başta da dediğimiz gibi bu projede, kendi kullanmak isteyeceğimiz her şeyi ev sahipleri ile buluşturmak temel önceliklerimizden oldu.

GENİŞ BAHÇELER

‘Bu yazı bahçenizde yaşayın’ sloganıyla yola çıktınız, projede bahçeler için ne kadar alan ayırdınız?

Fatma Nur Sinan Gezgin: Her bir villamız, 330 m² arazi üzerine konumlandırıldı ve bu alanın 240 m²si, geniş bir bahçeye ayrıldı. Özellikle, villalar arasında site içi araç yolu gibi ortak kullanımlı alanlar yerine bahçelerin cömertçe genişlemesine olanak sağladık. Bu yaklaşımın sunduğu başka bir avantaj da aidat endişesi olmadan konforlu bir yaşam sürülebilmesi. Her evde bireysel güvenlik kameraları bulunuyor ve ev sahipleri, sunduğumuz akıllı sistemle uzaktan erişip kontrol edebiliyor. Daha fazla güvenlik için de panjur alt yapıları önceden hazır durumda olduğundan istenildiği takdirde pencerelere panjur eklemek de mümkün.

 

Naturpark Bahçecik’i ne zaman teslim etmeyi planlıyorsunuz?

Yusuf Emre Çiftçi: Projemizin teslimini bu ay başında gerçekleştireceğiz.

ŞEHRE 15 DAKİKA

Naturpark Bahçecik’ten ev sahibi olan bir kişiyi burada nasıl bir yaşam bekliyor?

Yusuf Emre Çiftçi: Şehrin karmaşasından uzakta, aynı zamanda şehre kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda yer alıyoruz. Her türlü sosyal ihtiyaca cevap verebilecek bir konumla öne çıkıyoruz ve şehir merkezine sadece 15 dakikalık mesafede, araç gürültülerinden uzak, doğayla iç içe, bol oksijenli bir çevre sunuyoruz.

Daha özgür ve konforlu, aynı zamanda daha az masrafı olan bir yaşam konseptiyle tasarladığımız bu benzersiz proje, doğanın içinde ve deniz manzaralı geniş bahçeleriyle sakinlerini bekliyor. Huzur dolu ve şehrin kalabalığından uzak bir ortamda, evinizin konforunda, bahçenizde derin nefes alabilirsiniz. Ateş böceklerinin ışıklarıyla uykuya dalıp kuş sesleriyle uyanmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Naturalis Yapı olarak bundan sonraki hedefiniz nedir?

Yusuf Emre Çiftçi: Naturalis Yapı olarak gelecekteki hedefimiz, önceki projelerimizde sağladığımız üstün kaliteyi sürdürerek hem işçilik hem de malzeme açısından yüksek standartlı işler ortaya koymak. Tüm detaylarıyla düşünülmüş daha özel ve yaşanabilir, butik tarzda siteler oluşturmayı amaçlıyoruz. İnsan ilişkilerine değer veren, dostlukların güçlendiği topluluklar inşa etmek en büyük amacımız.

 

Damlar Mah. Ulubatlı Hasan Cad.

No: 13 Başiskele/Kocaeli

Telefon: 444 6 974

Instagram: naturalisyapi

NASIL ARANDI: #naturalis yapı # mekan # tasarım # ev # inşaat # konut # mühendis # mimar # kocaeli

8 ay önce - Serkül Kan

Selamlar.. Umarım tercih edilen kaliteli ve konforlu ürünler ile sistemler yeteri kadar fark edilir. Çok güzel düşünülmüş, Detaylar çok başarılı bir şekilde anlatılmış, geriye bu villaların ve yaşam alanının tadını çıkarmak kalmış :) Başarılar.

10 ay önce - Serkül Kan

Selamlar.. Umarım tercih edilen kaliteli ve konforlu ürünler ile sistemler yeteri kadar fark edilir. Çok güzel düşünülmüş, Detaylar çok başarılı bir şekilde anlatılmış, geriye bu villaların ve yaşam alanının tadını çıkarmak kalmış :) Başarılar.

10 ay önce - Serkül Kan

Selamlar.. Umarım tercih edilen kaliteli ve konforlu ürünler ile sistemler yeteri kadar fark edilir. Çok güzel düşünülmüş, Detaylar çok başarılı bir şekilde anlatılmış, geriye bu villaların ve yaşam alanının tadını çıkarmak kalmış :) Başarılar.

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.