20-04-2024 13:02

Melek Çabuk: Tepeden tırnağa yenilendim!

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/03/2022
Sırt, bel ve eklem ağrısı şikayetiyle Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ne başvuran 71 yaşındaki Melek Çabuk, ağrılarından kurtulurken, tepeden tırnağa yenilendiğini söylüyor
.stripslashes($urun->baslik).

Omurga rahatsızlıklarında uyguladığı ‘rubatonik pilates’ yöntemiyle çok başarılı sonuçlar elde eden Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nin kurucusu fizyoterapist Elif Akıncı, danışanlarından 71 yaşındaki Melek Çabuk’un da yüzünü güldürdü. Sırt, bel ve diz ağrısı şikayetiyle fizyoterapist Elif Akıncı’ya başvuran ve rubatonik pilates sayesinde ağrılarından kurtulan Melek Çabuk, ‘tepeden tırnağa yenilendim’ dediği süreci şöyle anlatıyor:

AĞRILARIM ARTINCA…

“Ciddi derecede sırt, bel ve boyun ağrım vardı. Yaşımdan dolayı normal olduğunu düşünüyordum fakat ağrılarım giderek artmaya başlayıp yürümekte dahi zorlanınca, bir ortopediste muayene oldum. Doktorum bana fibromiyalji, kireçlenme gibi teşhisler koydu ve mutlaka bir fizyoterapiste görünmemi, egzersiz ve masaj yaptırmamı istedi. Buraya gelmeden önce bir fizik tedavi merkezine gittim fakat memnun kalmadım. Haliyle yeni bir merkez arayışına girdim.

KİŞİYE ÖZEL PROGRAM

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ni ablamın bir arkadaşından duymuştum, kendisi buraya gelmiş ve çok memnun kalmıştı. Bunun üzerine ben de soluğu Elif Hanım’ın yanında aldım. Elif Hanım benimle çok ilgilendi, röntgen filmlerimi inceledi ve doktorumun koyduğu teşhis doğrultusunda bana bir egzersiz programı hazırladı. Merkeze dair en sevdiğim özelliklerden biri de egzersiz programlarının kişiye özel hazırlanıyor olması. Ağrılarımın geçmesi için hocalarımız burada bana pilates dışında pasif germe egzersizleri de yapıyor. Seanslardan çıktığımda kendimi daha dinç, daha sağlıklı hissediyorum.

AĞRILARIM GEÇTİ

Egzersiz programına başladıktan sonra ağrılarım neredeyse tamamen geçti. Yürürken yaşadığım eğrilik ve kısa sürede yorulma gibi şikayetlerim de son buldu. Egzersizler sayesinde doğru nefes almayı öğrendim, artık daha az yoruluyorum. Yaklaşık 3 yıldır buraya geliyorum ve bu zaman zarfında sadece rubatonik pilates yapmakla kalmadım, pasif germe egzersizleri de yapıldı. Bir de karın bölgemdeki yağları eritmek için Tesla cihazına girmeye başladım. Tepeden tırnağa yenilendiğimi hissediyorum. Pandemi koşullarında merkezin aldığı önlemleri ve hocalarımızın ilgisini de atlamamak gerek.

HERKESE ÖNERİRİM

Merkezde sağlığıma kavuşurken, hocalarım ve diğer danışanlar sayesinde sosyalleşme fırsatı da buldum. Belli bir yaşa gelince yeni bir çevre edinmek zorlaşıyor fakat ben burada herkesle sohbet edip her anımı keyifli geçiriyorum. Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ne geldikten sonra anladım ki bundan sonra hayatımda sporsuz geçen bir günüm olmayacak.

Ağrılarım tamamen geçtiğinde bile buraya gelmeye devam edeceğim. Omurga rahatsızlıklarından muzdarip olan herkese Elif Akıncı’yı önerdim.

Buradan aklında şüphe olan herkese sesleniyorum; mutlaka gelin ve Elif Hanım ile görüşün. Fizyoterapist Elif Akıncı’nın alanında ne kadar uzman olduğunu anlayacaksınız.”

 

İZMİT MERKEZ:

Adres : Körfez Mah. D-100 Karayolu Üzülmez İş Merkezi No:  127 kat: 2 İzmit/kKocaeli

Tel : 0262 322 9 322

Gsm : 0541 5334541

Web: www.elifakinci.com.tr

Instagram : fzt.elif_aknc

Youtube : Elif Akıncı Official

mail:info@elifakinci.com.tr

 

ATAŞEHİR ŞUBE:

Barboros Mahallesi Al Zambak Sok. Varyap Meridian Grand Tower A Blok Ofis Kısmı Kat 2 Dai: 29 Ataşehir/İstanbul

Tel :0533 1474471

NASIL ARANDI: #elifakıncı #fizyoterapist #elifakıncıpozitifyaşammerkezi #izmit #ataşehir #skolyoz #omurga #sağlık #egzersiz #kişiyeözel #program #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.