23-04-2024 19:29

Masal diyarına davetlisiniz: Villa Dream By Çelenk

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/06/2022
Rüya gibi bir bahçe, masal kitaplarındakileri kıskandıracak kadar şirin bir ev ve sadece kuş sesleri... Villa Dream by Çelenk, şehir hayatının keşmekeşine kısa bir mola vermek isteyenleri, bu küçük cennete davet ediyor
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Hiç gözlerinizi açtığınızda kendinizi bir masal kitabının sayfaları arasında buldunuz mu? Bir düşünsenize... Çamların, palmiyelerin, meyve ağaçlarının, rengarenk çiçeklerin arasında kırmızı kiremitli, beyaz boyalı, verandası sardunyalarla süslü bir ev. Alev rengi yapraklarında güneş ışıklarının dans ettiği bir ağacın gölgesindeki salıncakta, gözleriniz kapalı... Genzinizde mis gibi yasemin çiçeği kokusu, kulağınızda tatlı bir telaşla sağa sola koşuşturan sincapların çıtırtısı, çok yakında bir yerlerden gelen neşeli bülbül şarkısı... Gün batarken bahçeyi şölen alanına çeviren ateş böcekleri, gökyüzünü aydınlatan milyonlarca yıldız, içinizi kaplayan derin bir huzur hissi. Gerçek olamayacak kadar güzel ama hayal değil. Ulaşılmaz gibi ama uzak da değil. Sevdiyseniz hadi gelin, Sapanca’ya kadar gidiyoruz. Bir masal evinin kapısını birlikte aralayacağız... Villa Dream by Çelenk’in büyülü ortamında, zamanı bir süreliğine durduracağız.

Villa Dream by Çelenk’in sahipleri, İstanbullu Gülser ve Cüneyt Çelenk çifti. Emlakçılık ve turizmle uğraşan çift, uzun yıllar İstanbul’da yaşadıktan sonra büyük şehrin keşmekeşine veda ederek aile yadigarı, Sapanca’daki bu şirin eve yerleşmiş. Kesintisiz 5 yıl burada yaşamışlar, sonra değişen yaşam koşullarından dolayı taşınmak zorunda kalmışlar. 5 dönüm arazi içindeki evin boş kalmasını istemeyen Çelenk ailesi, bir süre önce evlerini diğer doğa severle de paylaşmaya karar vermiş. Cüneyt Bey, bu rüya gibi evin hikayesini ve Kocaeli’ye geliş serüvenlerini bakın nasıl anlatıyor:

GELDİK VE GERİ DÖNMEDİK

“Villa Dream by Çelenk, bizim aile evimiz. Rahmetli annem, bu araziyi yıl- lar önce almış; üzerine şu anda içinde bulunduğumuz evi yaptırmıştı. Bura- yı uzun yıllar hafta sonu kaçış noktamız olarak değerlendirdik. Eşim Gülser Hanım ile evlendikten sonra da İstanbul’da, Bağdat Caddesi’nde yaşamaya devam ettik. Uzun süre kurumsal hayatın içinde, yoğun bir tempoda çalıştık. O dönemde de yine her fırsatta buraya kaçar hem bedenimizi hem de ruhumuzu dinlendirirdik. Sapanca’yı ve evimizi o kadar çok severdik ki İstanbul’a dönmeyi hiç istemezdik. En sonunda radikal bir karar aldık. Bir gün buraya geldik ve bir daha geriye dönmedik.

YENİDEN DEKORE ETTİK

Sapanca’ya yerleştiğimizde oğlumuz Cem çok küçüktü. Anaokuluna buradan gidip geldi ama ilkokul çağına geldiğinde işler biraz zorlaştı. Beş yıl burada yaşadıktan sonra mecburen okula daha yakın bir lokasyona taşınmak zorunda kaldık.” Çelenk ailesi, yaşam ko- şulları gereği Sapanca’dan ayrılınca, ev uzun süre boş kalmış. Haliyle bu kadar büyük bir bahçenin ve evin bakımı da zorlaşmış. Çift bir dönem villayı elden çıkarmayı düşünse de gönülleri aile evinden kopmaya razı olmamış. Gülser Hanım, o süreci anlatırken şunları söylüyor: “Aslında, gönül bağımızın olduğu, böyle cennet gibi bir yerden ayrılmak hiç içimize sinmiyordu. Bir çözüm yolu ararken, aklıma evimizi doğa severlere açmak geldi. Böylece hem evimizi kapatmak zorunda kalmayacak hem de büyük şehirlerin keşmekeşinden bunalan insanlara huzur dolu bir seçenek sunmuş olacaktık. Bu fikre eşim de sıcak bakınca, çalışmalara hemen başladık ve Villa Dream by Çelenk’i yeniden dekore ettik.”

DOĞAYLA UYUMLU

Çelenk çifti, bu kararı aldıktan sonra Villa Dream by Çelenk’i ihtiyaca uygun şekilde yeniden düzenlemiş. 5 dönüm arazisi bulunan ve içinde bulunduğu doğaya uygun mimarisiyle göz kamaştıran villa, 155 metrekare kullanım alanına sahip. 4 oda, 1 salon, mutfak ve 2 banyodan oluşan tripleks yapı 8 yetişkin ve 2 çocuğun rahatlıkla konaklayabileceği şekilde dizayn edilmiş. Gülser Hanım’ın zevkli seçimleriyle hem yapının mimarisine hem de içinde bulunduğu bahçenin dokusuna uygun olarak, tamamen doğal ve birinci sınıf malzemelerle dekore edilen Villa Dream by Çelenk, artık misafirlerini ağırlamaya hazır.

MEYVELER DALINDAN

Çelenk çifti, evlerini en az iki gece süreyle kiralıyor. Isıtma sistemi ve şöminesi de bulunan Villa Dream by Çelenk misafirleri, dört mevsim doğanın kalbinde diledikleri gibi zaman geçirebiliyor, bahçenin tüm imkanlarından faydalanabiliyor. Peki, bu muhteşem villada konaklayanlar nasıl vakit geçiriyor? Aslına bakarsanız, yapılabileceklerin sınırı yok... İsterseniz dört mevsim görsel bir şölen sunan bu bahçeden hiç çıkmadan; kuş sesleri içerisinde hamak keyfi yapabilir, orman yürüyüşüne çıkabilir, bahçedeki trambo- linde eğlenebilir, her türlü meyveyi dalından yiyebilirsiniz. Villa Dream by Çelenk’in tamamen bağımsız bahçesinde, aileniz ya da dostlarınızla hiçbir şeyden rahatsızlık duymadan huzur dolu saatler geçirebilir; kimseyi rahatsız etme endişesi duymadan dilediğinizce eğlenebilirsiniz.

TAMAMEN GÜVENLİ

Villa Dream by Çelenk, çocuklu aileler için de oldukça uygun bir seçenek. Çelenk çifti, oğullarını da büyüttükleri bu son derece güvenli bahçede, çocuklar için salıncaktan kaydırağa, tahterevalliden tramboline pek çok oyun ve eğlence alanları oluşturmuş. Bununla beraber, “Sapanca’ya kadar gelmişken, başka aktivitelere de katılalım” derseniz; Villa Dream by Çelenk’te, Kartepe bölgesinin tüm imkanlarına 5 dakika mesafede olduğunuzu da hatırlatalım. Villanızın biraz ilerisindeki turistik mekan ve tesislerde güzel bir akşam yemeği yiyebilir, ATV turuna çıkabilir, zipline ile adrenaline doyabilir, kısa bir yürüyüşle Sapanca Gölü’ne ulaşabilir hatta kış aylarında 30 dakika içinde kayak pistlerinde olabilirsiniz.

EŞYALAR, KULLANIMA AÇIK

Villa Dream by Çelenk’te yemek servisi bulunmuyor. Villanın misafirleri alışverişini yaparak geliyor, kendilerine tamamen açık olan tam donanımlı mutfakta diledikleri yemeği pişirebiliyor; bahçedeki barbeküden faydalanabiliyor. Sınırsız internet hizmetinin bulunduğu Villa Dream by Çelenk’te, bir evin ihtiyacı olabilecek her türlü beyaz eşya da mevcut. Buzdolabından bulaşık makinesine, çamaşır makinesinden mikrodalga fırına kadar tüm elektrikli eşyalar, misafirlerin kullanımına açık. Cüneyt Çelenk, alanın bağımsızlığı ve konukların konforu açısından villanın çevresinde görevli bulundurmadıklarını belirtiyor ve ekliyor:

RAHATSIZ ETMEK İSTEMİYORUZ

“Konuklarımızı karşılarken ve uğurlarken burada mutlaka bir görevlimiz oluyor. Bununla birlikte konakladıkları süre içinde onların rahatını ve arzuladıkları müstakil yaşamı bozmak istemediğimiz için villa etrafında görevli tutmuyoruz. Ancak tabii ki her ihtiyaçlarında bir telefonla bize ve görevlimize anında ulaşabilirler.” Villa Dream by Çelenk, büyük çoğunlukla ailelerin tercih ettiği bir yer. Bununla beraber kurumsal motivasyon toplantıları, yoga ve sağlıklı yaşam kampları, bekarlığa veda ve balayı organizasyonları, doğum günü partisi gibi çeşitli etkinlikler için de çok uygun.

REZERVASYON İÇİN

Eğer siz de şehir hayatının keşmekeşine, iş yaşamının stresine, günlük yaşamın yorucu temposuna kısa bir ara vermek; aileniz ya da dostlarınızla beraber her şeyden uzak birkaç huzurlu gün geçirmek isterseniz, Villa Dream bu Çelenk’i mutlaka değerlendirmelisiniz. Rezervasyonunuzu www.airbnb.com. tr üzerinden gerçekleştirebilir, daha detaylı bilgi almak için irtibat numarasını arayabilirsiniz. Bu masal diyarında, herkese şimdiden iyi tatiller dileriz.

Adres: Yanık Mahallesi Meşelik 1. Sokak No:37 – Sapanca/SAKARYA

Rezervasyon: https://abnb.me/1x9CR2x59pb

E-posta: villadreambycelenk@gmail.com

@villadreambycelenk

 

NASIL ARANDI: ##kocaeli ##kocaelilife ##dergi ##dergilik # #villadreambycelenk # #masaldiyarı # #gezi # #villa

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.