27-07-2024 13:38

Markalaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor: Selin Ekin Güzellik Merkezi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/01/2024
Güzellik uzmanı Selin Ekin markalaşma yolculuğunda en önemli adımı attı, merkezini İzmit’e taşıdı, şimdiki hedefi şubeleşmek
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: SERPİL ÇOLAK TÜRKOĞLU

FOTOĞRAFLAR: HAKKI TİMUÇİN

 

Güzellik uzmanı Selin Ekin, kendi adını taşıyan güzellik merkezini Değirmendere’den İzmit’e taşıdı.

İsmini markalaştırmak isteyen, ‘bu yüzden şehrin merkezinde olmalıyım’ diye düşünen güzellik uzmanı Selin Ekin, hem çok şık hem de konforlu hale getirdiği güzellik merkezinin kapılarını geçtiğimiz ay açtı.

Cilt bakımından bölgesel incelmeye, lazer epilasyondan kalıcı makyaj uygulamalarına kadar her türlü hizmetin verildiği Selin Ekin Güzellik Merkezi sektöre ayrı bir heyecan ve hareket getirdi.

Açılışa özel kampanyalar düzenleyerek müşterilerini memnun eden güzellik uzmanı Selin Ekin’in şimdiki hedefi ise şubeleşmek.

Selin Ekin Güzellik Merkezi’ni sizler için ziyaret ettik, merak ettiğiniz konuları güzellik uzmanı Selin Ekin’den dinledik.

Şimdiden keyifli okumalar…

Selin Hanım sizi tanımak isteriz…

1987, İzmit doğumluyum. İki oğlum var. Yaklaşık 7 yıl önce mesleğe başladım, 3 yıldır da kendi iş yerim var. Selin Ekin Güzellik Merkezi daha önce Değirmendere’de faaliyet gösteriyordu, merkezimi geçen ay İzmit’e taşıdım.

 

Peki, güzellik sektörüne girmeye nasıl karar verdiniz?

Kendimi keşfetmeye başladığım bir dönemdi, sosyal medyada karşıma sürekli eğitim videoları çıkıyordu. Bu videolar ilgimi çekmeye başladı. ‘Neden olmasın?’ dedim ve bu konuda eğitim almaya karar verdim. O dönem iş yeri açmak gibi bir hayalim de yoktu, sadece bulunduğum ortamdan biraz uzaklaşmak istemiştim. İki yıl boyunca her gün İstanbul’a gittim geldim. Bu sektörün içinde olmak hoşuma gitmeye başlamıştı. ‘Kendime bir şeyler yaparım’ diye düşünürken, öğrendiklerimi çevremdekilere de uygulamaya başladım. İlk cilt bakımı yaptığımda ‘Ben bu işi yapacağım’ dedim. Sonra ‘başka hangi konularda eğitim alabilirim’ diye araştırmaya başladım ve kalıcı makyaj eğitimi aldım. İlk kalıcı makyaj uygulamasını yaptığım kişinin yüzündeki mutluluğu gördüğümde kesin kararımı verdim, ne olursa olsun ben bu işi yapacaktım.

 

Sonra süreç nasıl ilerledi?

Hangi eğitimi aldıysam hemen malzemelerini temin ettim. Çevremde kim varsa hepsine işlem yaptım diyebilirim. Kendimi bu şekilde geliştirdim fakat hemen bir iş yeri açmaya cesaret edemedim. Daha fazla deneyim kazanabilmek için birkaç yerde çalıştım. Bir gün çocukları okula bırakırken Değirmendere’de küçük bir dükkân gördüm. Dönüşte dükkanı tutmuştum. ‘Sadece kalıcı makyaj yaparım, sonrasında manikür, pedikür ve protez tırnak uygulamasını eklerim’ diye düşünmüştüm. Ancak dükkanı açtığım ilk günden itibaren ‘Cilt bakımı da yapsaydın’, ‘Lazer de olsaydı’ gibi talepler gelmeye başladı. Altı ay sonra bu dükkan bana yetmez oldu.

MARKALAŞMAK İÇİN…

Daha büyük bir yere geçtiniz sanırım…

Değirmendere’de gezerken büyük bir iş yeri gördüm, yine aniden karar verip, tuttum. Yaklaşık iki yıl kadar orada hizmet verdim. İlk iş yerimi açarken hedefim güvenilir bir marka olmaktı. Güzellik merkezime gelen bir kişinin “Ben gittim ama sonuç alamadım” dememesi için uğraştım hep. Müşteri istese de sonuç alamayacağına inandığım bir işlemi yapmadım. Çok şükür bugüne kadar hep güzel sonuçlar, olumlu geri dönüşler aldım.

 

Peki, Değirmendere’den İzmit’e gelmeye nasıl karar verdiniz?

Değirmendere’de gelebileceğim en üst noktaya gelmiştim, daha ileri gidemezdim. Değirmendere’de kalarak bir marka olamayacağımı anlamıştım. İstanbul’dan, Belçika’dan, Almanya’dan gelerek bana işlem yaptıran müşterilerim vardı ama İzmit’teki insanları Değirmendere’ye çekmek zordu. Hedefim markalaşmak olduğu için merkezde olmam gerekiyordu. O yüzden İzmit’i tercih ettim.

Selin Ekin Güzellik Merkezi’nde hangi hizmetleri veriyorsunuz, biraz bahseder misiniz?

Lazer epilasyon, bölgesel incelme, selülit ve çatlak onarımı, sıkılaşma, kalıcı makyaj, dudak renklendirme, microblading, ipek kirpik, kirpik lifting, hydrafacial, medikal cilt bakımı, karbon peeling, kalıcı makyaj silme, dermapen, manikür-pedikür, kalıcı oje, protez tırnak. 320 metrekarelik bir alanda 6 personel ile hizmet veriyoruz.

BÖLGESEL ZAYIFLAMADA İDDİALI

Bu hizmetler arasında iddialı olduğunuz bir alan var mı?

Bölgesel zayıflamada iddialıyız. Bu amaçla merkezimize gelen kişiye öncelikle uygun bir paket oluşturuyor, sonra seanslara başlıyoruz. Kavitasyon ile yağ kırma işlemini yapıyoruz, arkasından radyo frekans ve vakumla hem kırdığımız yağı lenf kanallarına doğru itiyoruz hem de sıkılaşmayı sağlıyoruz. Daha sonra g5 ile yağ kırma ve sıkılaşma işlemine devam ediyoruz. Sonrasında Emslim uygulamasıyla kas aktivitesini artırarak depolanmış yağları parçalıyoruz. Kavitasyon üst tabakadaki yağı eritirken, Emslim kasların altındaki yağlara etki ediyor. Ardından lenf drenaj yöntemiyle kırdığımız yağları lenf kanallarına iyice itiyoruz. Bu yöntem aynı zamanda vücuttaki kan dolaşımını artırarak metabolizmayı hızlandırıyor. Bu şekilde yağ yakımı da hızlanmış oluyor. Kişi verilen talimatlara uyduğunda, yeteri kadar su tükettiğinde ve beslenmesine dikkat ettiğinde çok hızlı bir şekilde sonuç alabiliyor.

 

Peki, sizi diğer güzellik merkezlerinden ayıran en önemli özellik nedir?

Önceliğimizin insan ve güven kazanmak olması. Evet, bu işi para kazanmak amacıyla yapıyoruz ancak güven kazanmak benim için çok daha önemli. Aksi taktirde kişiye bir kere işlem yaparsınız, bir daha sizi tercih etmez. Ne kendimi ne de kişileri riske atacak hiçbir işleme girmem. Müşteri istese dahi ona fayda sağlamayacak hiçbir işlemi sırf para kazanmak için yapmam. Ben öncelikle karşımdaki kişinin güvenini kazanmak istiyorum, önceliğim her zaman bu.

YÜZDE 85 SONUÇ GARANTİSİ

Lazer epilasyonda da iddialısınız gördüğüm kadarıyla.

Lazer epilasyonda yüzde 85 sonuç garantisi veriyoruz, kişinin hormonal yapısına bağlı olarak yüzde 95’lere kadar çıktığımız da oluyor. Lazer epilasyonda Diode Buz Lazer cihazını kullanıyoruz. Bunu tercih etmemizin nedeni de her türlü kıl tipini görmesi. Lazer uygulamamız 8 seanslık paketlerden oluşuyor, uygulamayı ayda bir yapıyoruz. İlk seanstan itibaren de sonuç almaya başlıyoruz. Kalıcı olsun diye 8 seansı mutlaka tamamlıyoruz.

 

Biraz da cilt bakımı uygulamalarından bahseder misiniz?

Cilt bakımı için gelen müşterilerimize önce cilt analizi yapıyoruz çünkü kişinin neye ihtiyacı varsa ona göre hareket ediyoruz. Analiz sonucuna göre medikal cilt bakımı, hydrofacial, dermapen ya da karbon peeling yapıyoruz. Bu arada DMK Enzim Terapi, Kocaeli’de sadece bende var.

 

Nedir DMK Enzim Terapi?

Enzim bakımı, bir çeşit maske uygulaması. Enzim maskelerin formülünde deriye nüfuz edebilen, deriyi kalınlaştıran ve derideki ince kırışıklıkları azaltan proteinler bulunuyor. Bu maddeler derideki plazmatik etkiyi hızlandırıyor ve kan dolaşımını arttırarak, cilde oksijen terapisi sağlıyor. Enzimlerin nemlendirici ve plasmatik etkilerini göstermeleri veya kırışıklıkları azaltmaya başlamaları için 40-45 dakika gerekiyor. Cildi nemlendiriyor, kırışıklıkların görünümünü azaltıyor, deride gözle görülür bir biçimde iyileşme sağlıyor. Özellikle lekeli ve akneli ciltlerde çok işe yarıyor.

ŞUBELEŞMEK İSTİYOR

Selin Hanım eğitimlere devam mı?

İçinde bulunduğumuz sektör sürekli gelişen, yeniliklere açık bir sektör. Bu yüzden eğitimlere devam ediyorum. Yeni çıkan tüm ürünlerin ya da cihazların eğitimini almaya çalışıyorum. Şimdiye kadar Türkiye’nin birçok yerinde eğitim aldım, hala devam ediyorum. Bir danışanım gelip bana bir şey sorduğunda onu doğru bilgilendirmem gerektiğini düşündüğüm için her konuda eğitim almaya çalışıyorum. Kişiyi doğru yönlendirebilmem için bunun kesinlikle gerekli olduğunu düşünüyorum.

 

Son olarak geleceğe dair hedeflerinizi de öğrenmek isterim.

İsmimi markalaştırmak ve şubeleşmek istiyorum. Franchise vermek gibi bir düşüncem yok, kendi ekibimi kurup, kendi şubelerimi açmak istiyorum. İlk şubemi Sakarya ya da Yalova’ya açmayı düşünüyorum. Bu şekilde büyümeyi hedefliyorum.

 

Adres: Alikahya Fatih Mah. Horosan Cad. Tem İş Merkezi No: 44 Kat: 1 İzmit/KOCAELİ

Telefon: 0 538 454 82 92

i selinekinguzellikmerkezi

NASIL ARANDI: #selin ekin güzellik merkezi # güzellik # bakım # sağlık # izmit # değirmendere # selin ekin

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.