29-04-2024 00:55

Lavantalı cheesecake rüyası

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/08/2023
.stripslashes($urun->baslik).

Son birkaç yılda mutfakta sayısız reçete denedim. Kurabiyelerden keklere, böreklerden hızlı ekmeklere kadar aklınıza ne gelirse her şeyi yaptım. Fakat nedense kendimi, çok uzun zamandır aklımda olan lavantalı cheesecake’i denemekten kaçınırken buldum. Sonunda, sevimsiz korkularımla yüzleşme zamanının geldiğine karar verdim.

Tarifiniz doğruysa aslında lavantalı cheesecake yapması çok kolay ve bir o kadar da lezzetli. Arada lavanta infused, vanilyalı krem ​​peynir; üstündeki limonlu ve beyaz çikolatalı ekşi kremayla bir dilimi bile  cenneti haykırıyor. Cheesecake’imi daha sonra taze lavanta ve limon dilimleri ile süsledim çünkü limonun ferahlığının, onu bir sonraki mutluluk düzeyine çıkaran başka bir aroma eklemesine bayılıyorum.

Hikaye şöyle… Bu tarifi oluşturmaya, bugüne kadar yaptığım en lezzetli cheesecake olan frambuazlı, beyaz çikolatalı cheesecake’imi yaptıktan sonra karar verdim çünkü hayatımda daha fazla pastaya ihtiyacım olduğunu fark ettim! Ve böylece, çıktığım tazelenme ve yenilenme tatilimde, deniz kenarında uzun süre kaldıktan sonra dostlarla geçirilen yaz akşamlarını mükemmelleştirmenin tek yolunun, ferah lavanta ve limon aromalı bir cheesecake pasta olduğunu anladım!

MOR RÜYALAR

Bu sefer moru kullanmayı tercih ettim ve karışıma yaban mersini ile lavanta kattım. Fındıkları ve yulafları hamur kıvamına gelinceye kadar işledim, ardından tabanı çıkarılabilir yuvarlak bir kalıbın tabanına yaydım. Krem peynir için diğer cheesecake’lerimde kullandığım aynı temel malzemeleri kullandım ancak bu kez klasik karışıma lavanta ve o güzel mor tonu ortaya çıkarmak için birkaç yaban mersini ekledim. Pişirdim ve dolaba dinlenmeye bıraktım. Ardından da mor rüyalar görerek uykuya daldım :)

Sabah, dolapta parıldayan muhteşem bir mor cheesecake ile gözlerimi açtım. Pastanın üzerini beyaz çikolatalı bir krema ile kapattım ve son olarak da dilimleyip üzerini taze lavanta ve limon dilimleriyle süsledim. Bu pastayı ısırmak, cenneti hayal ediyormuşum gibi hissettirdi. Narin çiçek tatlarına sahip mükemmel tatlı ve kremsi katmanlar, peri masalından çıkmış bir şeydi! Her lokma saf mutluluktu. Bu kadar iyi olduğunu söyleyebileceğim çok fazla cheesecake yoktur.

Bu yüzden, kendinize cennetten bu dilime ayırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum… Çünkü kimse pastasız kalmamalı! Ne de olsa, bir yerlerde birinin doğum günü. Haydi o zaman tarife geçelim.

 

LAVANTALI CHEESECAKE

(12 kişilik)

Taban için:

• 260 gr graham kraker veya rondodan çekilmiş bisküvi

• 100 gr eritilmiş tereyağı

Peynir dolgusu için:

• 600 gr cheesecake peyniri

• 220 gr şeker

• 200 gr krema

• 3 adet yumurta

• 35 gr nişasta

• 100 gr yaban mersini püresi veya mor gıda boyası

• 1 yemek kaşığı ince öğütülmüş terre blue lavanta

• 1 çay kaşığı vanilya özü

Üstü için:

• 200 gr ekşi krema

• 100 gr beyaz çikolata

Süslemek için:

• Taze lavanta

• Limon dilimleri

Dolgu için:

1- İlk önce bisküvi tabanını hazırlamak için yuvarlak kelepçeli bir kalıbın altını yağlı kağıtla kaplayalım.

2- Bisküvi kırıntısının içine erimiş tereyağını ekleyelim ve iyice karıştırıp, kalıbın tabanına eşit olacak şekilde yayalım ve tabanı biraz donduralım.

3- Cheesecake peynirini büyükçe bir kaseye alalım ve pürüzsüz olana kadar çırpalım. Sonrasında şekeri azar azar ekleyelim. Şeker peynirin içinde çözününce nişastasını ekleyip karıştıralım. Karışıma sırasıyla kremayı, ardından teker teker yumurtaları, son olarak da  yaban mersini püresini ekleyelim. Vanilyayı da ilave ettikten sonra karışımı kalıptaki tabanın üzerine dökelim.

4- Kalıbı birkaç kez sertçe tezgaha vurup içindeki havayı alalım. Önceden ısıttığımız 120 derecelik fırında  1,5  saat pişirelim.

5- Fırından çıkan cheesecake’i, 1 saat fırında soğutalım. Daha sonra dışarıya çıkartıp bir gece dolapta dinlendirelim.

6- Ertesi gün ekşi kremayı el mikseri ile koyu kıvam alana kadar çırpalım, içine eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyelim.

7- Kremamız kıvam alınca cheesecake’in üzerine yayalım. Üzerini taze limon dilimleri ve taze lavanta dalları ile süsleyelim.

Afiyet olsun.

 

Nebiyye Bakery&Patisserie

Yenişehir Mahallesi, Çınar Sok.

No:19/A, İzmit/Kocaeli

Telefon: 0 535 696 91 91

I patisserie_nebiyye

NASIL ARANDI: #nebiyye patisserie # nebiye topuz # izmit # yenişehir # lavantalı cheesecake

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.