25-04-2024 07:27

Lahmacun ve pidesiyle tam not aldı: Antep Kale

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/02/2023
Antep’in nefis mezeleri ile kebap ve et çeşitlerini ilimize getiren Antep Kale, şimdi de menüsüne eklediği lahmacun ve pide çeşitleriyle gündemde. Mekân, taş fırında pişirdiği bol malzemeli, çıtır çıtır pideleri ve Antep usulü lahmacunuyla müdavimlerinden yine tam not aldı
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAF: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

İlimizin başarılı işletmecilerinden, Maçka İşkembe’nin kurucusu Yüksel Mandıralı’nın yatırımıyla 2021 yılında ilimize kazandırılan Antep Kale, açıldığı günden itibaren kebap severlerin en favori mekanlarından biri oldu. Antep mutfağının nefis mezelerini, damakta iz bırakan kebaplarını, lokum gibi et çeşitlerini en geleneksel haliyle İzmit’e getiren Antep Kale; kömür ateşinde pişen nefis Adana kebap, Urfa kebap, tavuk kebap, kuzu pirzola, kuzu şiş, kaburga, kuzu ciğer, tavuk şiş ve tavuk kanat lezzetleriyle damaklarda iz bırakmaya devam ediyor.

VAZGEÇİLMEZ ADRES

Balıkesir’den özel olarak getirtilen etleri ve Güneydoğu Bölgesi’ne özellikle de Antep’e has lezzetleriyle çok beğenilen mekan, sipariş öncesi masayı donattığı leziz çiğ köfte, közde soğan, kaşık salatası, tablacı salata, yoğurtlu patlıcan ve taze maydanoz ikramıyla da gönüllerdeki yerini koruyor. İyi kebaptan anlayanların vazgeçilmez adresi Antep Kale, nefis et ve kebap çeşitlerinin yanı sıra son dönemde menüsüne eklediği yeni lezzetlerle yine gündemde.

TAŞ FIRIN KURULDU

Müşterilerinden gelen ‘Antep Kale’de, kebaplarla aynı kalitede lahmacun ve pide çeşitlerini de görmek istiyoruz’ şeklindeki talebi değerlendiren işletme yönetimi, en lezzetli Antep usulü lahmacunu üretmek üzere kolları sıvadı. Antep Kale’nin başarılı işletmecisi Yüksel Mandıralı, müşterilerine kentin en lezzetli Antep usulü lahmacununu ve pide çeşitlerini sunmak için ilk iş olarak mekânın içerisine bir taş fırın yaptırdı. Reçetesine, yapılan araştırmalar sonucunda karar verilen nefis lahmacun, Antep Kale müşterilerine sunulduğu ilk günden itibaren tam puan aldı.

 

ANTEP USULÜ

Yüksel Mandıralı, yaptığı yeni yatırımı şu sözlerle anlattı: “Antep ve Güneydoğu Anadolu yöresine ait et ve kebap çeşitlerimiz çok beğenilince, pek çok müşterimiz aynı yörenin lahmacununu da yapmamız yönünde talepte bulundu. Biz de gerekli araştırmaları yaptıktan sonra işletmemizin bünyesinde bir taş fırın kurarak üretime başladık. Geldiğimiz noktada gördük ki müşterilerimiz iyi yapılmış Antep usulü lahmacunu gerçekten özlemiş. Lahmacunumuz, servis edildiği ilk gün itibariyle büyük ilgi gördü ve çok beğenildi. Elbette, taş fırınımızda sadece lahmacun değil, nefis pide çeşitleri ve sıcacık lavaş ekmekleri de pişiyor.”

ÇITIR ÇITIR LAHMACUN

Antep Kale lahmacununun bu kadar beğenilmesi tesadüf değil. Özenle hazırlanılan çıtır çıtır lahmacun masanıza taze yeşillikler, limon ve domatesle birlikte dumanı üzerinde servis ediliyor. Lahmacunun bu kadar beğenilmesinde, taş fırında pişmesinin, işinin ehli ustalar tarafından açılıyor olmasının ve kullanılan kaliteli malzemenin önemi büyük. Yüksel Mandıralı bu konuda şunları söylüyor: “Müşterilerimize servis ettiğimiz her ürüne maksimum özen gösteririz. Bu prensibimizden lahmacun konusunda da ödün vermedik.

 

SOĞANSIZ LAHMACUN

Hem lahmacun hem de diğer fırın çeşitlerimizde piyasanın en kaliteli unlarını kullanıyoruz. Ayrıca lahmacunun iç malzemesini de Antep yöresinde olduğu gibi soğansız olarak, taze sarımsak ve kuzu eti ağırlıklı kıymayla hazırlıyoruz.” Sadece lahmacunda değil diğer fırın ürünlerinde de iddialı olduklarının altını özellikle çizen Mandıralı, Antep Kale’nin içli pide çeşitleriyle de fark yarattığını söylüyor. Antep Kale, menüsüne kavurmalı, kaşarlı, sucuklu, kıymalı ve pastırmalı olmak üzere beş çeşit pide eklemiş. Dileyen, bu ürünlerden karışık pide de sipariş edebiliyor.

BOL MALZEMELİ

Antep Kale pidelerinin incecik hamuru dışındaki en önemli özelliği kullanılan malzemenin kalitesi ve bolluğu. Kavurmalı pide için Rize’den özel olarak getirtilen kavurmayı kullanan işletme, peynir ve diğer ürünlerde de birinci sınıf malzemeyle çalışıyor. Taş fırında nar gibi kızaran bol malzemeli pideler, aynı lahmacunda olduğu gibi oldukça doyurucu bir porsiyonla servis ediliyor. Yüksel Mandıralı, “Lahmacun ve pide çeşitlerimiz çok beğenildi ama menümüzdeki yenilikler sadece bu kadar değil” diyor ve ekliyor:

TAHİNLİ TRABZON BAKLAVASI

“Antep Kale misafirleri artık işletmemizde çorba ve tatlı çeşitlerini de bulabilir. Mercimek başta olmak üzere Maçka İşkembe’nin menüsünde bulunan tüm çorba çeşitlerini Antep Kale’de de servis ediyoruz. Ayrıca, tatlı menümüzü de genişlettik. Antep Kale’de artık Trabzon baklavası, kaymaklı ekmek kadayıfı, fırın sütlaç ve Kemalpaşa tatlısı da servis ediyoruz. Özelikle bol fındıklı, dileyene tahinle servis ettiğimiz nefis Trabzon baklavamızı herkesin tatmasını öneririm. Bir kere deneyenin bu lezzetten vazgeçebileceğini düşünmüyorum.”

 

YAZ-KIŞ BAHÇE KEYFİ

Antep Kale’deki yenilikler sadece menüyle sınırlı değil. Mekânın bahçe bölümünü de çok şık bir tasarımla yenileyen başarılı işletmeci, yaptığı düzenlemeyle alanı kışın da kullanılabilir hale getirdi. Bahçe bölümünün üzeri kapatıldı ve yaz-kış açık havada olmak isteyenler için ısıtma sistemi kurularak keyifli bir alan oluşturuldu. Grup yemekleri için de elverişli hale getirilen ve özellikle akşamları yapılan ışıklandırmayla oldukça şık bir ambiyansı olan bahçe, Antep Kale müdavimleri tarafından da çok beğenildi.

BİR TIKLA KAPINIZDA

Siz de hem bu keyifli ortamın tadını çıkarmak hem de Antep Kale’nin nefis kebap, lahmacun ve pide çeşitlerini tatmak isterseniz, 12.00 ile 23.00 saatleri arasında hizmet veren mekânı dilediğiniz saatte ziyaret edebilirsiniz. Yenişehir Mahallesi’nde hizmet veren mekâna gidemeyenlerin ise bu lezzet şölenine Trendyol Yemek, Yemek Sepeti, Getir Yemek ve Migros Yemek uygulamalarından bir tıkla ulaşması mümkün. Deneyeceklere, şimdiden afiyet olsun.

Adres: Yenişehir Mah. Demokrasi Cad. No:66 İzmit/KOCAELİ

Tel: 0262.313 00 33

Instagram: @antepkalekebap

NASIL ARANDI: #antep kale # yemek # kocaeli # yenişehir # izmit # maçka işkembe # yüksel mandıralı

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.