24-04-2024 04:29

Kulak Burun Boğaz Uzmanı: Op. Dr. Emrah Tekdemir

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 13/03/2023
Op. Dr. Emrah Tekdemir, ‘Hastaya rahat nefes aldırmayan hiçbir burun güzel değildir’ diyor
.stripslashes($urun->baslik).

Çocukluk hayali olan hekimlik mesleğine adım attıktan sonra hedeflediği gibi ihtisasını Kulak Burun Boğaz (KBB) üzerine yapan Op. Dr. Emrah Tekdemir, geçtiğimiz ay kendi kliniğini açtı. Hastalarını oldukça şık ve konforlu bir şekilde dizayn edilen muayenehanesinde ağırlamaya başlayan Op. Dr. Emrah Tekdemir, özellikle burun estetiği konusunda iddialı. Bu yönde kendisini geliştiren Tekdemir, hastanın burnunun yalnızca dış görünüşü ile değil aynı zamanda nefes alma problemiyle de ilgilendiklerini söylüyor, ‘Hastaya rahat nefes aldırmayan hiçbir burun güzel değildir’ diyor. Gelin, Op. Dr. Emrah Tekdemir’i daha yakından tanıyalım.

Emrah Bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1986, Kahramanmaraş doğumluyum. 2010 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. Sonrasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde KBB (Kulak Burun Boğaz) ihtisasımı yaptım. İstanbul’da yaklaşık dört yıl KBB uzmanı olarak çalıştıktan sonra Balıkesir’de bir devlet hastanesinde üç yıl boyunca görev yaptım, sonrasında Kocaeli’ye geldim. 2020 yılının şubat ayından beri Karamürsel Devlet Hastanesi’nde KBB uzmanı olarak görev yapıyordum, bu yılın şubat ayı itibariyle de İzmit’te kendi muayenehanemi açtım.

 

Her çocuğun hayalidir doktor olmak, sizin için de öyle miydi?

Evet, ilkokuldan beri hayalimdi. Çocuklara hep sorarlar ya ‘Büyüyünce ne olacaksın?’ diye. Bana sorduklarında doktor olmak istediğimi söylerdim. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandıktan sonraki hayalim ise KBB uzmanı olmaktı. ‘Neden?’ diye soracak olursanız, cerrahi bir branş olduğu için KBB uzmanı olmak istedim. Bir de bir insana baktığınızda ilk göze çarpan yer yüz bölgesidir, bu bölgede yapılan operasyonlar hep daha fazla dikkatimi çekmiştir.

Bu sebeple bu alanda çalışmayı istedim. Ameliyatlara girmeyi çok seviyorum, ameliyathanede kendimi mutlu hissediyorum. Hastalarımın ameliyat sonrası memnuniyetleri de beni çok mutlu ediyor.

Şimdiye kadar kaç ameliyata girdiniz?

Hiç saymadım ama bugüne kadar yüzlerce ameliyata girmişimdir. 7 yıllık KBB uzmanlığımın yanında 4 yıllık ihtisas sürecinde de çok sayıda ameliyata girdim, yüzlerce hastanın mutluluğuna ortak oldum.

 

KBB uzmanı olarak özel bir ilgi alanınız var mı?

Hemen hemen bütün ameliyatları yapıyorum ancak burun estetiğine özel bir ilgim var. Bu yönde kendimi daha da geliştirdim.

SAĞLIK KISMI DAHA ÖNEMLİ

Bütün KBB uzmanları estetik operasyon yapabiliyor mu?

Sağlık Bakanlığı’nın yönetmeliğine göre bunun önünde herhangi bir engel yok. Her KBB uzmanı estetik operasyon gerçekleştirebilir. Biz bu alanda çalışan uzmanlar olarak konunun sağlık kısmıyla daha çok ilgileniyoruz. Burun estetiği yaparken hastanın yalnızca burnunun dış görünüşünü değil aynı zamanda nefes alma problemini oluşturan sorunlarla da ilgileniyoruz. Mottomuz da ‘burun estetiği ve sağlığı’ zaten. Hastaya rahat nefes aldırmayan hiçbir burun güzel değildir.

Size göre güzel burun nasıldır?

Bana göre en güzel burun, hastanın yüzüne uyumlu, bakıldığı zaman çok dikkat çekmeyen ve ameliyatlı olduğu belli olmayan, doğal bir burundur. Estetik yapıldığı anlaşılan bir burun, benim için güzel bir burun değildir. İnsanlar, sosyal medyada takip ettikleri ünlülerin burunlarını görüp, bunlara heves ediyor. Ameliyat öncesi yaptığımız görüşmelerde beğendikleri ünlü kişilerin fotoğraflarını ya da videolarını gösterip, aynısından istiyor. Ben hastalarıma o şekilde burun yapmadığımı söylüyorum. Şunu da izah ediyorum; hiç kimsenin cilt ve kıkırdak yapısı, yüz yapısı, ten rengi, cilt kalınlığı aynı değildir. Dolayısıyla her şeyi aynı yapsanız bile her insanda farklı sonuçlar ortaya çıkacaktır. Öncelikle hastanın bunun bilincinde olması gerekiyor. Göstermiş oldukları fotoğraflarda yer alan burunla birebir aynı burun ortaya çıkmaz. Bir diğer konu, doğallıktan yanayım. Kadınlarda hafif kavisli, erkeklerde daha düz hatlara sahip burunlar benim için güzel burunlardır. Ucu aşırı kalkık, ameliyat edildiği belli, bakıldığı zaman eğreti duran burunlar benim için güzel burunlar değildir.

 

Hasta ısrar ederse?

Kişiye yakışmayacağını düşündüğüm bir burnu asla yapmıyorum.

BİRLİKTE KARAR VERİYORUZ

Hasta geldi ve dedi ki ‘Ben burnumdan memnun değilim.’ Bundan sonraki süreç nasıl işliyor?

Hastayla önce konuşuyoruz, sorun nedir, tam olarak neden rahatsızlık duyuyor, anlamaya çalışıyoruz. Detaylı muayenesini yaparken problemi de saptıyoruz. Sonrasında kliniğimizde bulunan fotoğraf stüdyosunda hastanın fotoğraflarını çekiyoruz. Bu fotoğrafları sistemimize yüklüyor, hastayla birlikte üzerinde değerlendirme yapıyoruz. Hastanın isteğine göre ve burnunun el verdiği ölçüde neler düzeltilebilir, nasıl bir operasyon gerçekleştirilebilir, ortaya nasıl bir sonuç çıkar, bunu birlikte gözden geçiriyoruz. Son olarak ameliyat gününü belirliyoruz, hastamızı anlaşmalı olduğumuz özel hastaneye yönlendiriyoruz. Orada hastamızla ilgilenen sağlık personelimiz var, ameliyat öncesi tüm tetkikler, tahliller yapılıyor. Hastamız ameliyata hazır hale geldikten sonra bir görüşme daha yapıyoruz, ince detayları konuşuyoruz. Sonra da operasyonumuzu gerçekleştiriyoruz.

 

İyileşme süreci hakkında da bilgi verir misiniz?

Hastamız ameliyattan sonra bir gece hastanede kalıyor, üç gün sonra da kliniğimizde muayene ediyoruz, burun içerisine yerleştirmiş olduğumuz tamponlarını çıkartıyoruz. Sekizinci gün tekrar davet ediyoruz, burunda bulunan ateli alıyoruz, sonra bir bantlama gerçekleştiriyoruz. On dört ya da on beşinci günde burundaki bantları çıkartmak için kliniğimize tekrar davet ediyoruz. İlk 15 gün yakın takipte olduğumuz bir süreç. İyileşme zamanına gelirsek, hastanın cilt yapısına, kullandığı ilaçlara, sağlık durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Normal bir burnun ortalama iyileşme süreci 6 aydır. Ancak bu hastadan hastaya değişebiliyor, süreç bir ya da bir buçuk yıla kadar uzayabiliyor.

 

BAŞ DÖNMESİNE ANINDA ÇÖZÜM

Hep ameliyattan bahsettik biraz da kliniğinizde verdiğiniz diğer hizmetleri anlatır mısınız?

Burada her türlü kulak burun boğaz muayenesi yapıyorum. KBB uzmanı olarak sıfır yaştan itibaren bütün yaş gruplarından hastalara bakıyorum. Çocukların özellikle orta kulak enfeksiyonu, geniz eti ve bademcik problemleri de bizim işimiz. Gereken tüm tedavileri düzenliyoruz. Tedaviyle düzelmeyen veya ameliyat gereken çocuk hastalarımızı da ameliyat ediyoruz. Kliniğimizde endoskopik cihazlarımız da mevcut. Burada gerekirse küçük müdahaleler de yapıyoruz.

Öte yandan baş dönmesi şikayetiyle gelen hastalara baş dönmesi manevraları uyguluyoruz. Eğer hastanın vertigodan başka bir sorunu yoksa, yaşadığı baş dönmesi kulakla ilgili bir sorundan kaynaklanıyorsa, burada yaptığımız özel manevralarla baş dönmesi şikayetlerini anında çözümlüyoruz.

Kliniğinizde dolgu, botoks gibi hizmetler de veriyorsunuz sanırım.

Evet, kaz ayakları, alın kırışıklığı gibi durumlara botoks işlemi gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında gece diş sıkması, diş gıcırdatması gibi rahatsızlıkları olan hastalarımıza masseter botoks dediğimiz, çene botoksu uygulaması da yapıyoruz. Migren ağrısı olan hastalara migren botoksu uyguluyoruz.

 

Yenişehir Mah. Konak Sok. No: 19/15

İzmit/KOCAELİ

Telefon: 0 542 248 41 42

Instagram: @emrahtekdemirdr

NASIL ARANDI: #op. dr. emrah tekdemir # sağlık # estetik # burun ameliyatı # botoks # kulak burun boğaz # migren # KBB

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.