13-11-2024 20:54

Zorlu vakalara 'Güçlü Ekip'

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 13/03/2023
Kadın hastalıkları ve doğum ekibi, üniversite ve eğitim hastanelerindeki klinik formatını VM Medikal Park Kocaeli Hastanesi bünyesinde uyguluyor
.stripslashes($urun->baslik).

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Prof. Dr. Hasan Terzi direktörlüğündeki ekip; üniversite ve eğitim hastanelerindeki klinik formatını özel bir hastanede, VM Medikal Park Kocaeli bünyesinde uyguluyor. 4 kişiden oluşan ekip, ‘anne dostu felsefesi’ ve ‘izsiz cerrahi’ konsepti ile modern ve çağdaş bir sağlık hizmetini hastalarıyla buluşturuyor.

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanları Prof. Dr. Hasan Terzi, Doç. Dr. Ünal Turkay, Op. Dr. Gizem Başbay ve Op. Dr. Feyza Beyatlı’dan oluşan ekip, özellikle zorlu vakaları konsey formatında birlikte değerlendirerek, en güvenli ve başarılı tedavi modalitelerini belirleyip, hastalarını tedavi ediyor.

Ekip, hastalara en iyi hizmeti vermek amacıyla, kadın hastalıkları ve doğum alanında dünyadaki güncel gelişmeleri değerlendirip analiz ettikleri bilimsel toplantıları da düzenli aralıklarla gerçekleştiriyor.

Sizi tanıyabilir miyiz?

İzmir/Ödemiş doğumluyum. Evliyim ve 2 çocuğum var. 1999 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. 2001-2006 yıllarında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimimi tamamladım. 2006-2009 yıllarında Yozgat Boğazlıyan Devlet Hastanesi’nde zorunlu hizmetimi yaptım. 2010-2021 yılları arasında Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde görev yaptım. 2017 ve 2021 yılları arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği eğitim sorumlusu ve klinik şefi olarak hizmet verdim. 2013 yılında ‘doğal orifis cerrahisi (izsiz cerrahi) ve sinir koruyucu laparoskopik cerrahi’ eğitimi için Kyungpook National University’de, Güney Kore’de bulundum. 2016 yılında ‘doçent doktor’ unvanını aldım ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak göreve başladım. 2021 yılında İstinye Üniversitesi’nde ‘profesör doktor’ unvanını aldım. 2021 Ağustos ayında VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde, Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği direktörü olarak hizmet vermeye başladım.

 

Meslek hayatınızda birçok ilk var, bunlardan bahsedebilir misiniz?

• Yozgat Boğazlıyan Devlet Hastanesi’nde, Yozgat il sınırlarındaki ilk jinekolojik laparoskopi cerrahisi (2009);

• Türkiye’de ilk kez Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ‘Single Port Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Workshop’ ve canlı cerrahisinin gerçekleştirilmesi. (2014) (Prof. Dr. Yoon Soon Lee katkıları ile);

• Türkiye’de ilk kez ‘Jinekolojide Doğal Orifislerden Endoskopik Cerrahi Workshop’’ düzenlenmesi ve ilk kez canlı yayında vajinal yoldan laparoskopik histerektomi operasyonu (2019).

 

Meslek hayatınızda son 20 yıldır özellikle kapalı ameliyatlar (laparoskopi ve histeroskopi) ile ilgileniyorsunuz. Bunun özel bir sebebi var mı?

Türkiye’de kadın hastalıkları alanında kapalı ameliyatların (laparoskopi ve histeroskopi) ilk yapılmaya başladığı kliniklerden bir tanesi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’dir. Kadın hastalıkları eğitimime Ege Üniversitesi’nde başladığım için kapalı ameliyatlarla erken tanıştım. Yaklaşık 20 yıl önce kapalı ameliyatların kadın hastalıklarının cerrahi tedavisinde önemli bir yeri olacağını ve hastalar için büyük konfor sağlayacağını düşündüm. Gerçekten günümüzde özellikle gelişmiş ülkelerde kadın hastalıklarıyla ilgili ameliyatlar büyük oranda kapalı yöntemler (laparoskopi ve histeroskopi) ile yapılmaktadır.

Ameliyat sırasında hastanın karnında büyük bir kesi ve yaranın olmaması, ameliyat sonrası hastanın ağrısının az olmasını ve hızlıca iyileşmesini sağlamaktadır.

Cerrahinin içine teknolojinin girdiği kapalı ameliyatların yapılma oranı her geçen gün artarak devam etmektedir. Ben de hastalarımın daha konforlu ameliyat süreci geçirmesi ve daha hızlı iyileşmesi için uzun süredir yoğun şekilde kapalı ameliyatlarla ilgileniyor ve Türkiye’nin birçok merkezinde meslektaşlarımıza eğitim vermeye ve tecrübelerimizi paylaşmaya çalışıyorum.

 

Kadın hastalıklarında hangi ameliyatlar kapalı ameliyat ile yapılabiliyor?

Günümüzde tecrübeli ellerde birçok ameliyat kapalı yöntemle ile yapılabilmektedir. Başlıca ameliyatlar; endometriozis (çikolata kisti hastalığı) ameliyatları, yumurtalık kisti ameliyatları, rahim alınması (laparoskopik histerektomi) ameliyatları, rahim sarkması ameliyatları, dış gebelik (ektopik gebelik) ameliyatları, myom ameliyatları, tüp alınması ve tüp bağlanması ameliyatları, rahim kanseri ameliyatları, infertilite (kısırlık) ameliyatları, pelvik ağrı ameliyatlarıdır.

 

Son günlerde çok merak edilen HPV aşıları hakkında bizi bilgilendirebilir misiniz?

HPV aşısı, içerisinde canlı virus bulunmayan ve HPV’ye karşı bağışıklık kazanılmasını sağlayan bir aşıdır. HPV’ye bağlı gelişen rahim ağzı kanseri, genital siğil, vulva ve vajina kanserleri, ağız, dil, gırtlak kanserini azaltmanın önemli bir yoludur. Cinsel hayatı başlamamış ya da HPV virüsüne hiç sahip olmayan bir kadına yapılan HPV aşısı, Tip 16 ve Tip 18 olarak geçen ve kansere neden olan virüslere karşı %100 korur. HPV aşısı hem kız hem de erkek çocuklarında 11 ila 12 yaşlarından başlayarak, kadınlarda ise yaş sınırı olmadan uygulanabilir. Çocuklarda 2 doz, yetişkinlerde 3 doz şeklinde yapılmaktadır.

 

Sayın Hocam, kadın okuyucularımıza son mesajınız var mı?

Henüz şikayete yol açmamış, ilerlememiş ancak var olan bir hastalığın erkenden fark edilip tedavisine hemen başlanabilmesi için düzenli yıllık jinekolojik muayene çok önemlidir. Özellikle rahim ağzı kanseri gibi ciddi rahatsızlıklar erken tanı ve taramayla yüzde yüz önlenebilmektedir.

 

‘Anne dostu’ felsefesiyle özdeşleşti: Doç. Dr. Ünal Türkay

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ünal Turkay, ‘anne dostu’ felsefesiyle çalışıyor, anne ve baba adaylarının kalplerinde güzel doğum hikayeleriyle yer alıyor

Sizi tanıyabilir miyiz?

1976 Elazığ doğumluyum. Malatya Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdim, uzmanlığımı İstanbul Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptım. Mecburi hizmetimi Bayburt’ta tamamladıktan sonra Kocaeli’ye atandım. 7 yıl Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştım. Halen VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görev yapmaktayım.

 

Ünal Hocam, sizinle özdeşleşen ‘anne dostu’ felsefesi hakkında bizleri bilgilendirebilir misiniz?

Günümüzde doğuma iki temel yaklaşım mevcut. Bu yaklaşımlardan birincisi doğumu normal, fizyolojik, anne ve bebek odaklı ele alırken, ikinci yaklaşım ileri teknoloji kullanılan tıbbi bir işlem olarak görmektedir. Bu yaklaşımlardan birincisi kesinlikle desteklenmesi gereken bir yaklaşımdır çünkü doğum normal, doğal ve sağlıklı bir eylemdir, anneler ve bebekleri doğum için gerekli içsel zekaya sahiptir. Günümüzde de anne adayları kendi bedenlerinin gücüne inandıklarından dolayı normal ve fizyolojik olan yaklaşımı tercih etmeye başladı.

Hastanede yaptığımız bütün çalışmalar anne ve bebek odaklı çalışmalardır. Hastanemizde anne adaylarımızın kendilerini güvende hissedebilecekleri, yanlarında istedikleri bir refakatçi ile doğum sürecini geçirebilecekleri, mahremiyetlerinin korunduğu, rahat hareket edebildikleri; kısacası kendilerini evdeymiş gibi hissedebildikleri, doğum ünitelerinde doğum hikayelerinin son sayfasını yazdıkları bir ortam sağladık.

Yeni ekip arkadaşlarımızla birlikte anne ve baba adaylarımızın kalplerinde güzel doğum hikayeleriyle yer almak istiyoruz.

 

Ünal Hocam, özellikle ileri yaşlarda sık karşılaşılan idrar kaçırma probleminden de bahseder misiniz?

Kişinin kontrolü dışında oluşan, sosyal ve hijyenik problemler yaratan bir durumdur.

İdrar kaçırma üç şekilde ortaya çıkar:

1- Stres inkontinans: Öksürme, hapşırma, ıkınma, zorlanma gibi karın içi basıncın arttığı durumlarda görülen idrar kaçırmadır. Nedeni mesane tabanı ve üretranın anatomik desteğinin zayıflamasıdır.

2- Sıkışma (urge) inkontinans: Tuvalete giderken idrar kaçırma. Nedeni idrar dolarken mesanenin ani olarak kasılmasıdır.

3- Karma (mikst) inkontinans: Her iki tipin birlikte olmasıdır.

 

İdrar kaçırma nedenleri ve risk faktörleri:

• Yaş (ileri yaşta artar)

• Doğum

• Menopoz

• Obezite

• Irk (beyaz ırkta fazla)

• Kalıtsal nedenler (bağ dokusu gevşekliği)

• Sigara içme

• Kabızlık

• Kronik obstrüktif akciğer hastalığı

 

Tanı ve tedavi

Tanıyı koymadan önce ekarte edilecek en basit sebep idrar yolu enfeksiyonudur. Tam idrar tahlili ve idrar kültürüyle idrar yolu enfeksiyonları ayırt edildikten sonra ürodinami yapılarak idrar kaçırmanın tipi ve fayda görecek tedavi yöntemi seçilebilir. Tedavideki amaç idrar kaçınmanın engellenerek hastanın yaşam kalitesini arttırmaktır. Cerrahi ve cerrahi dışı tedavi yöntemleri mevcuttur. İstem dışında idrar kaçırmak, kabul edilmesi gereken normal bir durum değil, tedavisi mümkün bir durumdur.

 

Ünal Hocam, son yıllarda ilginin arttığı genital estetik kliniğinizde uygulanıyor mu?

Genital estetik, cerrahi ya da laser uygulamaları şeklinde kliniğimizde uygulanıyor. Kadın cinsel organında şekil veya işlev bozukluklarının giderilmesi için en sık uygulanan ameliyatlar ise şunlardır:

• Labioplasti (küçük dudakların şekil bozuklarının giderilmesi)

• Klitoropeksi (klitorisin küçültülmesi)

• Vajina daraltma

• Vajina beyazlatma (vulva beyazlatma)

 

Ünal Hocam, son olarak jinekolojik cerrahilerde kapalı ameliyatlar hakkında okuyucularımıza mesajınız var mı?

Günümüzde tecrübeli ekiple çoğu jinekolojik ameliyatlar büyük başarıyla gerçekleştirilebiliyor. Kadın hastalıkları nedeniyle ameliyat gerekliliği oluştuğunda, bu ameliyatın kapalı (laparoskopik, histeroskopik) yöntemle yapılıp yapılmadığını mutlaka araştırsınlar. Kapalı ameliyatlar hastalar için hızlı iyileşme ve büyük konfor sağlar.

 

Genital estetik konusunda uzman: Op. Dr. Gizem Başbay

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gizem Başbay, genital estetik ve lazer uygulamalarıyla yakından ilgileniyor, eğitimlere katılarak yeni gelişmeleri ve teknikleri yakından takip ediyor

Gizem Hocam kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

1989 Giresun doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Samsun’da tamamladım. Tıp eğitimimi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde aldıktan sonra Ankara’nın en köklü doğum evi olan Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde uzmanlık eğitimime başladım. Uzmanlığımı Ankara Şehir Hastanesi’nden alarak, 2020 yılında kadın hastalıkları ve doğum uzmanı oldum. Zorunlu hizmetimi 2 yıl süreyle Çorum Osmancık Devlet Hastanesi’nde yaptıktan sonra 2022 yılı itibariyle VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde hastalarıma hizmet veriyorum.

 

Uzmanlık alanınızda verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?

Gebe takibi, sezeryan- vajinal- SSVDdoğum, kapalı ve açık yöntemle jinekolojik ameliyatlar ve jinekolojik hastalıkların tedavisi, adölesan ve postmenopozal dönemdeki hastaların tedavisinin yanı sıra genital estetik ve lazer tedavileriyle özel olarak ilgilenmekteyim. Bu alanda yapılan birçok eğitime katılarak yeni gelişmeleri ve teknikleri takip ediyorum, estetik alanında da hastalarıma hizmet veriyorum.

 

Genital estetik operasyonlar nedir, kısaca bilgi verir misiniz?

Genital estetik, özellikle günümüzde estetik algı ve beklentisinin değişmesiyle birlikte hastalar tarafından oldukça sık istenen işlemlerdir. Estetik amaçlı beklentilerin karşılanması ve özgüven kazanımının yanı sıra özellikle iç dudaklardaki sarkma ve asimetri kadınların günlük hayattaki konforlarını azaltıp, bazı tıbbi sorunlara neden olabilmektedir. Bunların başında sık tekrarlayan idrar yolu ve vajinal enfeksiyonlar, orgazm sorunları, vulvada tahrişe bağlı ağrı ve hassasiyet, bisiklet binme vb. fiziksel aktivitelerde zorlanma gibi şikayetler bulunmaktadır. Özellikle vajinal genişlik nedeniyle cinsel hazda azalma ve özgüven problemleri nedeniyle cinsel işlev bozuklukları sık görülmektedir. Genital estetik ameliyatları vajen, iç dudak, dış dudak ve klitorisi içeren kombine ameliyatlar şeklinde planlanabilmektedir. Cerrahi işlemleri tercih etmeyen hastalarımız için de hastanemizde bulunan ‘Genital CO2 Lazer’ cihazımızla vajinal daraltma, genital beyazlatma, idrar kaçırma tedavisi başta olmak üzere vajinal kuruluk, sık tekrarlayan vajinal enfeksiyon ve genital siğillerin tedavilerini yapabilmekteyiz.

 

Gebe kalmayı düşünen bir kadın ne zaman kadın doğum uzmanına başvurmalı?

Öncelikle sağlıklı olduğunu varsaydığımız her kadının rutin olarak yılda bir jinekolojik muayene yaptırmasını öneriyoruz. Bunun dışında gebe kalmayı düşünen bir kadının 2-4 ay öncesinden bir kadın hastalıkları uzmanına başvurarak muayene olması gerekir. Bu muayene sırasında ultrasonla yumurtalık ve rahmin değerlendirilerek gebelik için risk oluşturacak bir durum var mı diye bakıyoruz. Smear taraması, kan sayımı ve hormon testi gibi bazı kan tetkiklerinin de yapılması gerekmekte. Eğer muayene ve kan tetkiklerinde bir sorun yok ise 35 yaş altı çiftlerde 1 yıl, 35 yaş üstü çiftlerde 6 ay korunmasız ilişki öneriyoruz. Eğer bu süreler içinde gebelik oluşmazsa çiftin daha ileri testlerle değerlendirilmesi gerekmekte. Ayrıca anne adaylarının gebelikten 2-3 ay öncesinde folik asit desteğine başlamasını öneriyoruz.

 

Gebelik takibiyle ilgili özellikle vurgulamak istediğiniz bir konu var mı?

Gebelik 9 ay süren bir serüven. Özellikle bu dönemde anne ve baba adayının gebelik, doğum ve ebeveynlik sürecine hazırlanması ve bu konularda bilgi sahibi olması sürecin huzurlu ilerleyebilmesi açısından oldukça önemli. Bu yüzden Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde ‘Doğuma Hazırlık Eğitimi’ bulunmakta. 24.  hafta itibariyle anne ve baba adaylarının beraber katıldığı bu eğitimlerde gebelik süreci ve doğumun nasıl ilerlediği, doğumda bizi nelerin beklediği hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapılmakta. Bu kurslara katılım anne baba adaylarının süreçte kendilerini nelerin beklediğini öğrenmeleri, sürece hazırlıklı olmaları ve süreci daha kolay atlatabilmeleri açısından oldukça fayda sağlamakta. Özellikle doğum ağrısıyla başa çıkma yöntemleri, nefes egzersizleri ve gevşeme tekniklerinin öğrenilmesi anne adaylarını doğum sürecinde oldukça rahatlatmaktadır. Bu yüzden gebelerimizin ‘Doğuma Hazırlık Eğitimi’ne başvurmalarını özellikle öneririm.

 

Son olarak okuyucularımıza söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Jinekolojik muayene kadınlar için oldukça stresli ve korkulan bir süreç. Bazı hastalıkların erken tanı ve tedavisinde yıllık yapılan kadın doğum muayenesi bizim için çok önemli. Özellikle smear testi (rahim ağzı kanser taraması) her kadının rutin kontrollerinde aksatmaması gereken bir test. Bekar kadınların da vajinal muayene olmasa bile yılda bir kez kadın doğum uzmanına görünerek ultrason muayenesi olmasını öneriyorum. Polikliniğimizde jinekolojik muayenelerimizi stresten uzak, pozitif bir ortamda gerçekleştirebiliyoruz.

 

Lazerle mucizeler yaratıyor: Op. Dr. Feyza Beyatlı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Feyza Beyatlı, hastanede bulunan son teknoloji lazer cihazı ile genital estetik alanından mucizeler yarattıklarını söyledi

Feyza Hocam, bize kendinizi tanıtır mısınız?

1990 Gaziantep doğumluyum. Evliyim. İlköğretim ve lise eğitimimi Gaziantep’te tamamladım, tıp eğitimimi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi’nde aldım. Uzmanlık eğitimimi Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde başlayıp, Ankara Şehir Hastanesi’nde tamamladım. Erzurum Horasan Devlet Hastanesi ve Bayburt Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetimi yaptım. Kısa bir süre Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde görev yaptım. Aralık 2022 tarihinden itibaren VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde hizmet vermekteyim.

 

Kadın hastalıkları ve doğum geniş bir bölüm sizin özellikle takip ettiğiniz bir hasta grubu var mı?

Ergenlikten itibaren genel jinekolojik takipler, gebelik takibi, doğum, jinekolojik ameliyatlar, laparoskopik ameliyatlar, idrar kaçırma tedavisi, ürojinekolojik tedavi ve ameliyatlar, kozmetik jinekoloji, genital lazer, genital estetik operasyonlar, menapoz takibi olmak üzere birçok kadın hastalığının takip ve tedavisini yapmaktayım.

 

Branşınızın hastalık dışında doğum gibi güzel bir kısmı da var. Siz hastalarınızda normal doğum mu tercih ediyorsunuz sezaryen mi?

Kadın doğum branşının en güzel yanı aslında böyle güzel anlara ve mutluluklara da şahit olmamız. Doğum şekline karar verirken göz önünde bulundurduğumuz en önemli şey anne ve bebeğin sağlığıdır. Her ikisi için de bir engel yoksa normal doğum ilk tercihimizdir. Burada annenin isteği de çok önemli. Gebelik süresinde doğuma hazırlanması, yaşayacağı süreci bilmesi gerekiyor. Ben gebe takiplerimde, anne adaylarını bilgilendiriyorum ayrıca hastanemizde yapılan doğuma hazırlık eğitimlerinde uzman ebelerimizin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmalarını öneriyorum.

 

Gebelikte spor hakkında ne düşünüyorsunuz?

Gebelik bir hastalık değildir, anne adaylarının hiçbir alanda yaşamlarını kısıtlamalarını önermiyorum aslında. Spor da en çok merak edilen konulardan biri. Takiplerde riskli bir durum yoksa gebeliği aktif geçirmelerini öneriyorum. Özellikle düşük tempolu yürüyüşler, yüzme, yoga, pilates hem anne adayının ruh sağlığını olumlu yönde etkileyecektir hem de doğuma hazırlık sürecinde yardımcı olacaktır.

 

Genital estetik de son zamanlarda çok gündemde. Siz neler söylemek istersiniz bu konuda?

Genital estetik benim de özellikle ilgilenip takip ettiğim, yeniliklere açık bir alan. Kadınların bilinçlenmesi ve farkındalığının artmasıyla beraber bu konuda talepler artmaya başladı. Hastalar özellikle genital bölgenin görünümünden rahatsız olma; spor yaparken ağrı veya genital bölgede oluşan genişliğe bağlı olarak gaz kaçırma gibi ses çıkması; cinsel hazda azalma, tekrarlayan genital enfeksiyonlar, genital bölgede sarkma, kararma, doğum sonrası dikişlerin izlerinden rahatsız olma gibi şikayetlerle başvuruyor. Bu durumlar hastanın özgüven eksikliğine sebep olabiliyor. Ben de hastalarıma istekleri doğrultusunda yardımcı oluyorum.

 

Genital lazer nedir, kimlerde kullanmayı tercih ediyorsunuz?

Teknolojinin kadınlar için en büyük hediyelerinden biri diyebiliriz genital lazer için. Uygun hasta seçimiyle birçok jinekolojik problemin ameliyatsız tedavi edilmesine olanak sağlıyor. Özellikle normal doğumlar sonrası oluşan vajinal genişliğin ve öksürüp hapşırmakla, ağır bir şey kaldırmakla olan stres tip dediğimiz idrar kaçırmanın tedavisinde oldukça etkili olmaktadır.

Bunun dışında tekrarlayan inatçı vajinal enfeksiyonların, menapoz sonrası kadınların en büyük problemlerden biri olan vajinal kuruluğun tedavisinde, vajinal bölgede yenilenmeyi ve kanlanmayı arttırarak cinsel hazzı arttırmada, genital siğillerin ve rahim ağzı yaralarının tedavisinde genital lazeri kullanmaktayız.

Genital bölge beyazlatmada, sezaryen veya geçirilmiş cerrahiye bağlı dikiş hattında oluşan izlerin azalmasında ve ciltte oluşan çatlakların görünümünün azalmasında da lazer anlamlı fayda sağlıyor. Hastanemizde bulunan son teknoloji lazer cihazıyla gerçekten mucizeler yaratıyoruz diyebilirim.

 

Son olarak okuyucularımıza vermek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Kadınlarımıza her yaşta ve her aşamada yardımcı olabilmek için güncel, bilimsel, teknolojik yaklaşımları takip edip bu konuda konforlu tedavi imkanı sunan bir ekip olarak çalışıyoruz. Kadınların ihtiyaç duydukları noktada yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Son olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünya üzerinde her şey kadının eseridir’ sözünü hatırlatarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım.

 

 

NASIL ARANDI: #prof dr. hasan terzi # doç. dr. ünal turkay # op. dr. gizem başbay # op. dr. feyza beyatlı # vm medikal park kocaeli # sağlık

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.