26-04-2024 11:01

Körfez’in yeni markası: Nazende

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 01/05/2021
Körfez’de atıl haldeki sosyal tesisler elden geçirildi, ‘Nazende’ markası altında son derece şık ve konforlu mekanlara dönüştürüldü
.stripslashes($urun->baslik).

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt seçim vaatlerinden birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyor. Körfez halkının sosyal hayatına değer katacak sosyal tesisleri; yenilenen yüzleri, kaliteli ve hesaplı hizmet anlayışıyla birbiri ardına açan Başkan Söğüt, hem vatandaşına verdiği sözü tuttu hem de ilçeye yeni bir marka daha kazandırdı. Körfez’in yeni markası Nazende, pandeminin tüm olumsuz koşullarına rağmen üç farklı noktada ilçe halkıyla buluştu. Yarımca, Kirazlıyalı ve Tütünçiftlik’teki sosyal tesisler konuklarını ağırlamaya başladı, şimdi sırada Hereke var.

DENİZE SIFIR MEKANLAR

Körfez Belediyesi’nin güvencesindeki üç sosyal tesis de Körfez sahilinin en güzel noktalarında bulunuyor. Denize sıfır, muhteşem manzaraya sahip, doğayla iç içe sosyal tesisler, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün ‘Nazende’ projesi kapsamında baştan sona elden geçirildi. İç mekanları tamamen yenilenen, son derece modern ve şık kafe & restoranlara dönüştürülen sosyal tesislerin bahçeleri de yapılan peyzaj çalışmalarıyla güvenli, huzurlu ve keyifli hale getirildi. Nazende restoran & kafeler, kısa bir süre önce açılmalarına rağmen halktan büyük ilgi görmeye başladı.

Yarımca’daki Nazende Restoran & Cafe sadece fiziksel özellikleriyle değil, Türk ve dünya mutfağının seçkin lezzetleriyle de dikkat çekiyor. Nazende’nin olağanüstü güzelliğe sahip manzarası eşliğinde birbirinden lezzetli pizza ve makarnaların tadına bakabilir, yüzde yüz dana etinden yapılmış burgerler, fırından yeni çıkmış çıtır çıtır pide çeşitleri, dumanı üstünde tüten lahmacunlar veya mantıyla öğle ya da akşam yemeklerinizi ziyafete dönüştürebilirsiniz. Kırmızı veya beyaz etten yapılmış birbirinden lezzetli yemeklerle masanızı şenlendirebileceğiniz restoranda ‘çok acıkmadım’ diyenler için de sandviç, gözleme gibi çeşitli atıştırmalıklar mevcut.

KÖRFEZ’E ÖZGÜ LEZZETLER

Salata ve tatlı çeşitlerinde de sınırlarını zorlayan Nazende Restoran & Cafe’nin bir özelliği de Körfez’e özgü lezzetlere menüsünde yer vermesi. Körfez’e has ancak unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri gün ışığına çıkarmak isteyen Başkan Söğüt, Taşköprü’nün mancarlı pidesini, dartıyı ve tatlı olarak zerdeyi restoranın menüsüne ekleyerek tüm ilçe halkıyla buluşturdu. Yarımca’daki Nazende Restoran & Cafe’nin bir başka özelliği de lezzet avcılarını mutlu edecek cinsten. Afyon’dan özel olarak getirtilen ve özel bir tarifle iki günde pişirilen kabak tatlısının tadı damağınızda kalacak, özellikle bu tatlıyı yemek için Nazende’nin kapısını tekrar tekrar çalacaksınız.

 

KAHVALTISI EFSANE

Bahçesiyle birlikte 350 kişiyi ağırlayabilecek kapasitedeki Nazende Restoran & Cafe’de haftanın her günü kahvaltı yapabilirsiniz. Nazende’nin kahvaltısı o kadar zengin ki ekstralara ihtiyaç duymayacaksınız. Serpme kahvaltının yanı sıra tabak kahvaltı seçeneğinin de bulunduğu Nazende’de ikram edilen her ürünün hem çok taze hem de çok kaliteli olmasına özen gösteriliyor. Yemekler gibi kahvaltının fiyatı da dışarıya oranla oldukça uygun. “Amacımız kar etmek değil, vatandaşımıza seçkin lezzetleri uygun fiyata sunmak” diyen Başkan Söğüt, hijyenden ve kaliteden de asla ödün vermediklerini söylüyor. Birinci sınıf servis ve hizmet anlayışıyla hareket eden Nazende Restoran & Cafe, öğle ve akşam yemeklerinizi unutulmaz kılacak.

TÜTÜNÇİFTLİK AÇILDI

Tütünçiftlik’te bulunan Nazende Restoran & Cafe de tıpkı Yarımca’daki sosyal tesis gibi baştan sona yenilendi. Nazende markasına uygun şekilde dekore edilen, son derece şık ve konforlu hale getirilen sosyal tesis bin metrekare alan üzerinde hizmet veriyor. Bahçesiyle birlikte 500 kişiyi aynı anda ağırlayabilecek kapasitedeki tesisin menüsü Anadolu mutfağından esintiler taşıyor. Ağırlıklı olarak kebap, pide ve lahmacunun ikram edileceği tesiste hamburger, gözleme, tost gibi atıştırmalıklar da bulunuyor. Denize sıfır tesisin en büyük özelliği muhteşem manzarası. İster içeride ister bahçede oturun, Körfez’in muhteşem manzarası her an size eşlik edecek.

İKİ AYRI VIP SALON

Tütünçiftlik’teki Nazende Restoran & Cafe’de iki ayrı VIP salon da bulunuyor. Biri 60 kişilik, diğeri 20 kişilik salonlar özel toplantılar için STK’lara tahsis ediliyor. Dilediğiniz taktirde VIP salonların ortasındaki duvar açılıyor, her iki salon birleştirilerek daha geniş bir alan ortaya çıkarılıyor. Başkan Söğüt, bu salonların STK’ların yapacağı özel toplantılara ya da yemeklere tahsis edilebileceğini söyleyerek, “Sosyal tesisimizi yenilerken VIP salonları da unutmadık, vatandaşlarımızın bu yöndeki taleplerine de karşılık verdiğimiz için mutluyuz” dedi. Başkan Söğüt, Tütünçiftlik’teki tesisin bu bölgeye çok yakıştığını, halkın ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

KİRAZLIYALI CAFE

Nazende markası altında Yarımca ve Tütünçiftlik’in dışında Kirazlıyalı’da da atıl bir şekilde duran sosyal tesis elden geçirildi, halkın kullanımına hazır hale getirildi. Nazende Kirazlıyalı sadece kafe olarak Kirazlıyalı halkına en iyi hizmeti en uygun fiyata sunmaya devam ediyor. Nazende projesi kapsamında Hereke’ye de bir tesis kazandırmak istediklerini söyleyen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Sırada Hereke var. Hereke’de yaşayan vatandaşlarımızı da yeni markamızla tanıştıracağız. Hereke halkının sosyal hayatına yeni bir renk katacağımıza inanıyorum” dedi.

İLİMTEPE’YE SEYİR TERASI

Başkan Söğüt’ün çalışmaları bunlarla sınırlı değil. İlimtepe’deki Millet Bahçesi’nin içine Seyir Terası yapmayı planladıklarını söyleyen Söğüt, “İlimtepe’nin hem havası hem doğası hem de manzarası çok güzeldir. Körfez’in tamamını 400 metre rakımdan seyretme şansına sahipsiniz. Batıya doğru baktığınızda neredeyse Osmangazi Köprüsü’ne kadar görebiliyorsunuz. Doğuda ise sizi İzmit Körfezi’nin o muhteşem manzarası karşılıyor. İşte buraya yapacağımız Seyir Terası ile ziyaretçilerimize panoramik bir ambiyans sunacağız. Bu çalışmamızı Millet Bahçesi ile bütünleştireceğiz ve İlimtepe’yi yeni bir cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

 

SEVİNDİKLİ GÖLETİ’NE MESİRE ALANI

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün bir diğer projesi de Sevindikli Göleti’nin kenarına mesire alanı yapmak. Sevindikli Köyü’nün içinde bulunan, doğal güzellikleriyle herkesi büyüleyen Sevindikli Göleti’nin kenarına yapılacak mesire alanının henüz proje aşamasında olduğunu söyleyen Başkan Söğüt, “Projemizin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Burada yapacağımız sosyal tesisleri bungalov evlerle zenginleştirmek istiyoruz. Ailelerin hafta sonu konaklayabileceği, keyifli zaman geçirebileceği bir proje tasarlıyoruz” diye konuştu.

NASIL ARANDI: #körfezbelediyesi #başkan #şenersöğüt #nazenderestoran #kafe #restoran #körfez #mekan #kahvaltı #marka #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.