15-06-2024 22:25

Kocaeli Şehir Tiyatroları'nın 'Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi' oyunu, Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nde 7 dalda aday gösterildi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 14/05/2024
Türkiye'nin köklü tiyatro ödüllerinden biri olan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri için heyecan dorukta
.stripslashes($urun->baslik).

Türkiye'nin köklü tiyatro ödüllerinden biri olan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri için heyecan dorukta! Bu yılın en dikkat çeken yapımlarından biri olan Kocaeli Şehir Tiyatroları'nın "Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi" oyunu, tam 196 oyun arasından seçilen en iyi 5 oyundan biri olarak büyük bir başarı elde etti.

Oyun, ışık tasarımı, sahne müziği, giysi tasarımı, sahne tasarımı, yönetmenlik ve en iyi oyun dallarında toplam 7 adaylıkla öne çıktı. Sahne sanatlarının zenginliğini ve derinliğini yansıtan bu başarılı yapım, Türk tiyatrosunun canlılığını ve çeşitliliğini gözler önüne seriyor.

Bu yılki Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, tiyatro tutkunlarını heyecanlandırırken, Kocaeli Şehir Tiyatroları'nın "Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi" oyununun adaylıkları da Türk tiyatrosunun önemli bir dönemeci olarak kayda geçiyor.

GENİŞ OYUNCU KADROSU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından hazırlanan oyunda Funda İlhan, Aydın Sigalı, Çağrı Mengüç, Serhat Güzel, Zeynep Dilara Saydam, Levent Muratoğlu, Güliz Gençoğlu, Ozan Şahin, Duygu Mine Özcan, Onursal Yıldırım, Cemal Aldıç, Volkan Dinç, Ferdi Yıldız, Su Özdemir, Sevcan Kuş Efe, Umut İsfen, Çağla Buldak Akarsu, İbrahim Aydın, Ahmet Buğra Karakoyun ve Işık Öztorun rol alıyor.

 

OYUNUN KONUSU

1939- Varşova. Polonya’ nın Naziler tarafından işgalinin hemen öncesi. Özel bir tiyatronun Hitler karşıtı oyununun provaları, politik-diplomatik gerekçelerle yasaklanır. ‘’Hamlet’’ oyununa geri dönen tiyatroda, genç bir havacı teğmen ile oyuncu arasında bir flört başgösterir. Almanlar işgali gerçekleştirmiş, tiyatro kapanmıştır. Havacı teğmen aracılığıyla bir Alman casusun Polonya’ daki tüm direniş hareketini ele verecek listeyi Nazilere iletmek üzere Polonya’ ya geleceği bilgisine ulaşan oyuncular, bunu engellemek üzere harekete geçerler. Artık dekorları Gestapo karargâhına, kostümleri üniformaya, oyuncular da yurt sever direnişçilere dönüşmüşlerdir…

 

Yazan: NICK WHITBY
Çeviren: YÜCEL ERTEN
Yöneten: İLHAM YAZAR
Dekor Tasarımı: MURAT GÜLMEZ
Kostüm Tasarımı: CEVREN SARAYOĞLU
Müzik: ALİ EREL
Koreografi: GİZEM ERDEN
Işık Tasarımı: MUSTAFA BAL
Ses Tasarımı: İLKER SEVÜKER
Tasarım Koordinatörü: EMİNE KAYNAK YILDIRIM
Yönetmen Yardımcısı: IŞIK ÖZTORUN

 

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.