25-04-2024 15:08

Kocaeli Medikal’in ortağı Nimet Yıldırım

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2023
İlimizde uzun yıllar sağlık sektöründe hizmet veren, Kocaeli Medikal ve Solunum Cihazları ile Kocaeli İşitme Cihazları ve Uygulama Merkezi’nin hem ortağı hem yöneticisi olan Nimet Yıldırım, yaptığı iş gereği şimdiye kadar binlerce insanın hayatına dokunmanın ve onların yüzündeki tebessüme ortak olmanın mutluluğunu yaşıyor. Açtığı şubelerle başarı yolculuğuna devam eden Nimet Yıldırım, yarının güçlü ve başarılı kadınlarına ise şu mesajı veriyor: “Hiçbir zaman yalnız olmaktan korkmasınlar, bu hayatta bir tek kendilerine yaslanabileceklerini unutmasınlar. Ayaklarının üstüne sapasağlam bassınlar ve kimseye muhtaç olmamak için yaptıkları işte başarılı olmanın yollarını arasınlar.”
.stripslashes($urun->baslik).

Kendinizden ve kariyer yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz?

Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum. Okul bittikten sonra aile şirketimizin finans ağını yönettim. 2001 yılında erkek kardeşimle birlikte dev bir atılım yaparak, Kocaeli Medikal ve Solunum Cihazları şirketimizin açılışını gerçekleştirdik. Medikal malzeme ve solunum cihazlarında bölgemizin öncüsü olma yolunda ilerledik. Sektörde edindiğimiz tecrübeler ve aldığımız güzel geri dönüşlerle başarımızı kısa sürede tasdik etmiş olduk. Medikal ve solunum cihazlarında yakalamış olduğumuz başarıyı 2018 yılında ‘Hayat Duymaya Değer’ sloganıyla işitme cihazları sektörüne taşımak için yeni bir adım attık ve Kocaeli İşitme Cihazları merkezini ailemize kattık. 2001 yılında itibaren şehrimizin adını taşıyan 4 şubemiz ve giderek büyüyen ailemizle birlikte yeni başarılara imza atmaya devam ediyoruz.

 

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız? Bu yolda aldığınız en büyük risk neydi?

Öncelikle kendime belirli kurallar koydum ve o kurallar doğrultusunda ilerleyip, disiplinli bir şekilde, özveriyle çalıştım. İş konusunda bazen kurallar dışına çıkmam gerektiği de oldu fakat hemen toparlanıp aynı disiplinle yoluma devam ettim. Hiçbir zaman kendim olmayı bırakmadım, hep bir amaç uğruna ilerledim, sonunda amacıma ulaştım. Risk konusuna gelirsek; ülkemizdeki finansal kriz döneminde atılım yapmak büyük bir riskti bence. Bunun yanı sıra hayattaki en büyük hazine olan insan sağlığına hizmet etmenin alınabilecek en büyük risk olduğuna inanıyorum.

 

Kariyerinizin bir ‘dönüm noktası’ var mı?

Emek verdiğim işten bir gelir elde ettiğimin farkına vardığım zaman, bu yolda sonsuza kadar başarı, kararlılık ve özveriyle ilerleyebileceğime karar verdim. Elde etmiş olduğum geliri her zaman kendimi geliştirmek ve kurmuş olduğum şirketin mutlak başarıya ulaşması için harcadım. Benim için dönüm noktası, 20 yılı aşkın süredir aktif olarak bulunduğum bu sektörde binlerce insanın hayatına dokunmak ve onların yüzlerindeki tebessüme ortak olmaktı.

Sizce ‘güçlü kadın’ kimdir? Siz, gücünüzü nereden alıyorsunuz?

Bence güçlü kadın, hayatın peşinde sürüklenen değil, hayatı peşinde sürükleyen kadındır. Sağlam omuzlarına hayran bırakan ama aslında o zırhın altında zırhından da ağır bir yorgunluk taşıyan kadındır. Ben de gücümü daima arkamda dağ gibi duran ailemden alıyorum.

 

İşinizle ilgili kendinizi en güçlü hissettiğiniz an hangisiydi?

Kendimi geliştirip, bu sektörde iyi bir yere geldiğimi düşündüğümde ve şubelerimi büyütüp daha iyi hizmet verdiğimde, kendimi güçlü hissettim. En güçlü olduğum an, belirsizliklerden çalışıp, didinip, zaferle çıktığım andır. Büyük riskler alıp, kimsenin cesaret edemediği işlere imzamı atmaktır.

 

Kendinizi güçsüz hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bu duygunun üstesinden nasıl geldiniz?

Tabii ki öyle zamanlarım oldu. Kariyer basamakları her zaman yukarıya taşımaz insanı, bazen durdurur ve geri döndürür. İş hayatımda yaşadığım maddi ve manevi her krizde yeniden başarıya imza atma ve öncüsü olduğum bu sektörde gelişen markama katkı sağlama hırsıyla her türlü zorluğun üstesinden geldim.

Yeniden başlama şansınız olsa geri dönüp neyi değiştirmek isterdiniz?

Hiçbir şeyi değiştirmek istemezdim. Geriye dönüp bakmak yerine başım dimdik ileriye bakmam gerektiğini öğrendim. Bence yaşadığımız her şey bizi biz yapan şeylerdir. Hatalarımla ve doğrularımla bugünlere gelip, bir şeyler başarmanın verdiği haz bambaşka.

 

Yarının güçlü ve başarılı kadınlarına nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Hiçbir zaman yalnız olmaktan korkmasınlar bu hayatta, bir tek kendilerine yaslanabileceklerini unutmasınlar. Ayaklarının üstüne sapasağlam bassınlar ve kimseye muhtaç olmamak için yaptıkları işte başarılı olmanın yollarını arasınlar. Hep kendilerini geliştirmek için çabalasınlar. İnce ruhunuz ve başarıya olan hırsınızla geleceğe ışık tutanlardan olmalısınız. Dik duruşları ve büyük başarılarıyla her sektörde isimlerinden söz ettirecek güçlü iş kadınlarının geleceğe ışık olacağından eminim. Bütün bunların dışında öncelikle kendilerini sevip, önemseyip, kendilerine vakit ayırmayı unutmasınlar. Bir tek siz önemlisiniz, başka hiçbir şey değil.

NASIL ARANDI: #8 mart dünya kadınlar günü # kocaeli life # nimet yıldırım # kocaeli # kocaeli medikal

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.