27-07-2024 12:38

Kartepe'ye yaptığı yatırımlarla işini zirveye taşıdı: Tuğba Ciğerdelen

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/08/2023
Girişimci iş kadını Tuğba Ciğerdelen çıtayı daha da yükseltti, Kartepe’ye devasa bir yatırım yaptı. Ciğerdelen’in kurucusu olduğu Hunza Camp Wellness Yaşam Merkezi ekim ayında kapılarını açıyor…
.stripslashes($urun->baslik).

Uzun yıllar çalıştığı medya sektörüne evlilik nedeniyle ara veren ve İzmit’e yerleşen Tuğba Ciğerdelen, iki kızını büyüttükten sonra evde sıkılınca, ‘Hunza Camp’ adıyla yeni bir marka yaratarak, farklı bir sektöre hızlı bir giriş yaptı.

Hunza Camp’ın bundan 5 yıl önce bir apartman dairesinde başlayan yolculuğu, son olarak Kartepe’deki 10 dönümlük alana taşındı. Girişimci iş kadını Tuğba Ciğerdelen, vizyoner yapısıyla ilimize eşi benzeri olmayan, çok kapsamlı bir sağlıklı yaşam merkezi kazandırdı.

‘Aslında bir hırsım yoktu, iş kendi kendini büyüttü’ diyerek geldiği noktayı özetleyen, bu aşamada sektördeki diğer merkezlere de öncülük etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Tuğba Ciğerdelen, Kartepe’de yaptırdığı sağlıklı yaşam merkezinin kapılarını Kocaeli Life’a açtı. Hunza Camp Wellness Yaşam Merkezi’ni konaklamalı hale getirerek hizmet ağını iyice genişleten Tuğba Ciğerdelen, ekim ayından itibaren bedenen ve ruhen arınmak isteyenleri yeni merkezinde ağırlayacak.

Tuğba Hanım, ilimizin kişiye özel ilk sağlıklı yaşam merkezi Hunza Camp’ı kurarken ne hayal etmiştiniz, şimdi geldiğiniz noktada düşüncelerinizi merak ediyorum.

Hunza Camp’ı kurarken bir hayalim yoktu açıkçası. Çocuklarım büyümüştü, İzmit’te sıkılmaya başlamıştım, evde boş boş oturmak yerine bir şey yapmak istedim.  Kendi mesleğimi yapamayacağım için de bu işin eğitimini almaya karar verdim. Amacım kendimi oyalamak, iyi vakit geçirmek, yeni insanlar tanımak, güzel dostluklar kurmaktı. Hem kendi sporumu yapacaktım hem de sağlıklı yaşamak isteyenlere faydam dokunacaktı. Kartepe’de bir apartman dairesinde başlayan yolculuğumuz zamanla bambaşka bir hal aldı, iş kendi içinde kendini büyüttü. Aslında işimi büyütmek gibi bir düşüncem, bir hırsım da yoktu ancak bir müddet sonra apartman dairesine sığmamaya başladık. Bir gün baktık ki gerçekten talebe yanıt veremiyoruz, Yahya Kaptan’da daha büyük bir mekana geçtik. Burada çok mutluyduk fakat burası da bize yetmemeye başladı. Daha önce de dediğim gibi iş kendi içinde kendini büyütürken bizi de farklı bir noktaya taşıdı. Bugün geldiğimiz noktada farklı bir yerde, farklı bir sistemle, bambaşka bir yaklaşımla yolumuza devam ediyoruz. İş kendini büyütürken bize de neyi, ne zaman ve nasıl yapmamız gerektiğini öğretmişti. Ceplerimize doldurduğumuz bilgi, birikim ve tecrübelerimizle basamakları teker teker çıktık diyebilirim.

Girişimci, yenilikçi ve vizyoner yapınızla Hunza Camp’ı kısa sürede marka haline getirmeyi başardınız. Bu kente yeni bir marka kazandırmak nasıl bir duygu?

Hunza Camp’ı kurarken sloganımız ‘Her şeyden önce sağlık’tı. Danışanlarımıza kilo verdirmek ya da kilo aldırmak değil, sağlıklı yaşamı öğretebilmekti. Sadece spor yaparak bu işin olmayacağını, spor yaparken beslenmemize de dikkat etmemiz gerektiğini, bedensel sağlığımızın yanı sıra ruhsal sağlığımızı da güçlendirmemizin ne kadar önemli olduğunu anlatmaktı. Ben bu işe başladıktan sonra aynı sektörde bulunan arkadaşlarımın da bu yolda ilerlediğini gördüm. Ben bir adım attım, arkamdan birçok insanın spor merkezine diyetisyen aldığını, yoga derslerine başladığını hatta psikolog hizmeti verdiğini gördüm. Bir bakıma öncülük yapmış gibi oldum bu da beni çok mutlu ediyor. Kendimizi büyütürken, çevremize de faydamız oldu. Bize gelince; biz kendi içimizdeki eksikliklerimizi gördük. ‘Bu işi en iyi şekilde nasıl yapabiliriz’ kısmını yaşayarak öğrendik. Pandemiden önce de konaklamalı danışanlarımız vardı, onlardan aldığımız geri dönüşler yolumuzu aydınlattı. Yeni yerimizi projelendirirken neye ihtiyacımız var, orada ne yapmalıyız ve nasıl yapmalıyız kısmını öğrendik. Çok profesyonel ekiplerle çalışmamız gerektiğini tecrübe ettik. Tabii daha kat edilecek çok yolumuz var ama bilgi, birikim ve edindiğimiz tecrübeyle çok güzel bir tesise imza atacağız.

DOĞANIN İÇİNDE…

Gelelim tesise… Hunza Camp Wellness Yaşam Merkezi’ni nerede kurdunuz?

Hunza Camp Wellness Yaşam Merkezi; doğal güzellikleriyle öne çıkan ve Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kartepe’de, İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü arasında, Samanlı Dağları’nın eteklerinde; yaylaları, yeşili, pınarı, vadisi, şelaleleri, dereleri ve meyve bahçeleriyle ünlü Maşukiye sınırları içinde 10 dönümlük arazi üzerine kuruldu. Sabiha Gökçen Havaalanı’na 90 km mesafede. İstanbul’a, Adapazarı’na, Yalova’ya ve Bursa’ya çok yakın. Aynı zamanda Kartepe Kayak Merkezi’ne, Ormanya Doğal Yaşam Parkı’na, Kuzuyayla Tabiat Parkı’na, Yuvacık’taki trekking alanlarına, Sapanca Gölü’ne, Soğukdere Kanyonu’na, Seka Kamp Alanı’na birkaç kilometre mesafede. Konumumuz inanılmaz güzel. Bulunduğumuz yer hem şehre çok yakın hem de şehrin keşmekeşinden çok uzak. Burada hem sesten ve gürültüden uzak izole bir yaşam söz konusu hem de istediğiniz her şeye çok kolay ulaşabileceksiniz.

İlk dikkatimi çeken girişteki devasa heykel. Ne anlatıyor?

Evet, merkezimizin girişinde 12 metre yüksekliğinde bir heykel var. Elleriyle göğsünü yaran bir Hunza insanı. Bu da şu anlama geliyor; o kapıdan içeriye girdiğin anda özüne ve kendine dön. Merkezimizi çok güzel sembolize etti. Tesisin her yerinden görülebilecek büyüklükte, ona her baktığınızda içinize, özünüze dönmeniz gerektiğini, doğayla bir olmanız gerektiğini anlatacak size.

ANA BİNADA NELER VAR?

Tesisin fiziki özelliklerinden biraz bahsedelim mi?

Sağlıklı yaşamın ana unsuru hareket ve temiz havadır. Bu düşünceden yola çıkarak, danışanlarımızın sağlıklı bir ortamda arınma süreçlerini tamamlayacakları, kentin rutininden sıyrılıp gündelik yaşamın olumsuz etkilerinden uzaklaşacakları, daha sağlıklı yaşama potansiyelinin farkına varacakları doğa içinde ortamlar, binalar, yeşil alanlar ve etkinlik alanları oluşturmayı amaçladık. Tesisimizin girişinde bir kontrol binası var. Giriş-çıkışın kontrol edileceği, denetim ve güvenliğin sağlanacağı kontrol binası aynı zamanda misafirlere tesis kullanımına ilişkin yönlendirme de yapacak. Ana binamız ise 1000 metrekare kapalı alana sahip; bodrum kat, zemin kat ve çatı katından oluşuyor. Bodrum katta spor alanları yer alıyor. Burada mat pilates, aletli pilates, hypoxi, kardiyo, slimmer, zumba, modern dans ve bungee fly odaları bulunuyor.

Zemin kat yani ana binanın girişinde lobi, resepsiyon kayıt, muhasebe gibi işletmeye yönelik birimlerin yanı sıra spor ve sağlık faaliyetlerine destek veren birimler yer alıyor. Spor faaliyetleri öncesinde ve sonrasında kullanılacak soyunma odaları, duş, WC bu katta bulunuyor. Lobide misafirler için dinlenme-bekleme alanı, vitamin bar ünitesi ve WC var. Aktiviteler sonrası kullanılmak üzere mini kuaför salonu da bu katta konumlandırıldı. Diyetisyenimiz Türkan Dayıoğlu’nun ofisi de binanın girişinde yer alıyor. Zemin katta ayrıca fizyoterapist ile pilates imkanı sunan ‘VIP pilates’ odası da var.

Çatı katı ise masaj odaları için planlandı. Burada kafa masajı, ayak masajı (refleksoloji), bireysel masaj (VIP) odası ve cilt bakım birimleri ile WC yer alıyor. Benim odam da çatı katında. Ana binanın hemen yanında 40 metrekare alana sahip kış bahçesi var. Burada hem toplantılarımızı hem de tesisimizden yararlanmak isteyen misafirlerimizle ön görüşmelerimizi yapabileceğiz.

Yoga için ayrı bir alan ayırdınız sanırım…

Bugüne kadar edindiğimiz tecrübeler ışığında yoganın tamamen bağımsız bir bölümde yapılması gerektiğini düşündük, yogayı ana binanın dışına aldık. Proje alanının en sakin köşesini yoga için ayırdık. Burada tek katlı, yüksek tavanlı, ahşap, taş ve camın kullanıldığı bir bina inşa ediyoruz. Bahar ve yaz aylarında açık alanda yoga etkinliği yapılması için bina etrafında geniş, ağaçlarla çevrili yemyeşil bir bahçe tasarladık. Ayağınızın toprağa değmesi yogada önemli. Misafirlerimiz yaz-kış bahçede, çimlerin üzerinde, ağaçların altında, kuş cıvıltıları eşliğinde yoga yapabilecek. İstenildiği taktirde kapalı alan da kullanılacak.

DOĞAL YAŞAM KAFESİ

Merkezin içinde bir de kafeterya olacak değil mi?

Ana binanın hemen önüne, büyük etkinlik alanı ve mini göletin yanına bir kafeterya inşa ediyoruz. Burada diyetisyenimiz Türkan Dayıoğlu’nun hazırladığı reçeteler eşliğinde sağlıklı yemekler hazırlanacak. Misafirlerimiz sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeğini burada yiyecek. Gün içerisinde kahve ve detoks suyunuzu içebileceksiniz. Kafemizin bir özelliği de kişiye özel diyet yemekleri hazırlayabileceğiz. Kafemizden sadece konaklamalı misafirlerimiz değil dışarıdan gelenler de yararlanabilecek. Kafemizde kendi üretimimiz olan tavuk suyundan yumurtaya kadar sağlıklı ve organik ürünlerin satışı da yapılacak.

 

Kendi üretimimiz derken…

Çevremizde çok sayıda köy var. Tavuklar için köyde yaşayan birisiyle anlaştım. Zaten tavuk besliyordu, ben de evime ondan tavuk alıyordum. Oturdum konuştum, ‘Benim için tavuk yetiştirir misin?’ dedim. Kendisine 200 adet tavuk aldım. Hatta kuluçka makinesi, tavuk soyma makinesi dahi aldım, her şeyini hazır ettim, tavuklar için yer de yaptım. Hunza Camp’ta; tavuğun hangi yemle beslendiğini, nasıl büyütüldüğünü bilmenin gönül rahatlığıyla misafirlerimize ikramda bulunacağız. Yine yakın köylerden birinde bir Fatma Teyzem var, sütü ondan alıyordum. Ona da aynı teklifle gittim, ‘Sütü senden alacağım’ dedim, kabul etti. 5 inek alıp kendisine teslim ettim. Süt işini de böyle halletmiş olduk. Et için Kartepe’deki bir kasabımızla anlaştık. Etrafımız tarım arazileriyle dolu, sebzemizi ve meyvemizi de buralardan karşılayacağız. Kendim de ekip biçmeyi sevdiğim için hangi köyden ne alınır biliyorum. Mesela tarhanamızı Kartepe Kadın Kooperatifi’nden alıp, kadınlarımıza da katkı sağlayacağız. Hunza Camp’ta doğal yaşamın sunduğu tüm nimetlerden faydalanacağız. Aslında Hunza Camp büyürken, etrafını da büyütüyor. Köylüye de katkı sağlıyoruz, istihdam da yaratıyoruz, bölgeyi de canlandırıyoruz.

13 ADET BUNGALOV

Gelelim konaklama kısmına. 13 adet bungalov olacak değil mi?

Hunza Camp’ta misafirlerimizin belli periyotlarda konaklamalarına ve bu sürede dönüşüm yolculuğuna çıkmalarına aracılık edeceğiz. Misafirlerimizin 2-5-7-14-21 günlük programlar dahilinde konaklamaları için 13 adet bungalov inşa ediyoruz. Bungalovların biri hariç hepsi 41 metrekare kapalı alana sahip olacak, ahşap ve bitki peyzajıyla çevrilmiş en küçüğü 158, en büyüğü 238 metrekare müstakil bahçeleri bulunacak. Bungalov girişinde oturma alanı, mutfak ve banyo, asma katta ise yatak odası olacak. 2 kişinin konaklamasına imkan verecek şekilde planlanan bungalovlarda 11 m2 teras alanı ile her bir bungalov ünitesine ait özel bir havuz ve ateş çukuru planlandı. Havuzumuz, sağlıklı yaşam tesisinin amacına uygun olarak efor havuzu olarak hizmet verecek.

Bir de VIP bungalov var yanılmıyorsam…

VIP bungalov 60.5 metrekare kapalı alana sahip olacak. Tamamen VIP misafirlerin konaklayacağı şekilde tasarlandı. 572 m2 bahçe alanı içerisinde, tek katlı, dik çatılı, ahşap ve taş ile inşa edilecek bu yapıda; oturma alanı, bir yatak odası, bir spor salonu, mutfak ve banyo ile açık teras alanı olacak. Ayrıca girişte 24 m2 jakuzili teras alanı ve diğer ünitelerdeki gibi bahçe içinde özel efor havuzu ve ateş çukuru bulunacak. VIP bungalovun giriş-çıkışı da tesisten bağımsız olacak.

REVİR DE BULUNUYOR

Sağlıklı yaşam aktivitelerinin kontrollü ve güvenli yapılabilmesi için bir de revir olacak değil mi?

Tesisimizde ana binanın hemen yanında bir de revir olacak, burada 7/24 hemşiremiz, kapımızda ambulansımız hazır bulunacak. Endokrinoloji & Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğba Arkan’ın sahip olduğu Endo Klinik ile anlaşma yaptık, tüm sağlık hizmetini kendilerinden alacağız. Uzm. Dr. Tuğba Arkan misafirlerimizin sağlık kontrollerini de yapacak. Böylece misafirlerimiz kendilerini güvende hissedecek.

Gördüğüm kadarıyla projede mini bir gölet, açık etkinlik alanı ve sportif yürüyüş-koşu yolları da bulunuyor.

Mini gölet olarak isimlendirdiğimiz su ögesi, wellness yaşam tesisinin odağında konumlandırıldı. Dört element ile şifalanmak antik çağlardan beri kullanılan bir yöntem biliyorsunuz. Bu yöntemde su, hava, ateş ve toprak gibi doğal elementlerin enerjisi kullanılarak kişinin fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlığına kavuşmasına yardımcı olunur. Biz de bundan yola çıkarak mini bir gölet yaptık.  Proje alanının odağındaki mini göletin hemen yanında tasarlanan 600 m2’lik yeşil alan da tesis içerisinde farklı etkinliklerin yapılabileceği çok amaçlı aktivite alanı olarak tasarlandı. Biraz önce de belirttiğimiz üzere dört elementin şifasından faydalanarak yoga, pilates, fitness gibi aktivitelerin yapılacağı bu alan, küçük grupların yanı sıra kalabalık grupların da ağırlanmasına imkan sağlayacak.

Kafe, mini gölet ve açık etkinlik alanı etrafında yer alan koşu parkuru ise spor aktivitelerinin doğa içinde keyifle yapılması için planlandı, tartan pist olarak tasarlandı.

KİŞİYE ÖZEL PROGRAMLAR

Tesisinizde kimler kalabilecek?

Öncelikle şunun bilinmesi gerekiyor, biz sağlıklı yaşam merkeziyiz, misafirlerimiz bunu bilerek ve bir konsept satın alarak buraya gelebilecek. Bize başvuran kişilere öncelikle bir test göndereceğiz ve oradaki soruları yanıtlamalarını isteyeceğiz. Bu testte hangi hastalıklarınızın olduğu, nelerden hoşlandığınız, ne yapmak istediğiniz, ne amaçla geldiğiniz ve bizden beklentilerinizi öğreneceğiz.

Sonrasında bir değerlendirme yapacağız. Eğer amaç kilo vermekse ona göre plan yapacağız. Hunza Camp Wellness Yaşam Merkezi’nde minimum 2, maksimum 21 gece konaklayabileceksiniz. Daha önce de bahsettiğim gibi 5-7-14 günlük programlarımız da olacak. Şunun da bilinmesi gerekiyor; biz otel değiliz, pansiyon ya da bungalovcu hiç değiliz. ‘Arkadaşlarımla gideyim, iki gün konaklayayım, keyif yapayım’ şeklinde düşünenler için uygun bir yer değil burası çünkü biz sağlıklı yaşam merkeziyiz.

Burada kişinin bir günü nasıl geçecek?

İki günlüğüne geldiniz diyelim. Sabah erkenden kalkıyorsunuz ve yoga yaparak güne başlıyorsunuz. Sonrasında sağlıklı ve doğal ürünlerle hazırlanmış bir kahvaltı sizi bekliyor olacak. Günün bundan sonraki kısmı tamamen sizin isteğiniz doğrultusunda şekilleniyor. Spor yapabilirsiniz, bahçede vakit geçirebilirsiniz, masaj yaptırabilirsiniz, hemşiremizden sağlıklı yaşam için glutatyon ya da C vitamini gibi takviyeler alabilir, psikoloğumuzla sohbet edebilirsiniz. Örgü örmeyi seviyorsanız örgü örebilir ya da resim yapabilirsiniz. Günü keyifli ve dolu dolu geçirmenizi sağlayacak çeşitli aktiviteler de düzenleyeceğiz; kitap söyleşilerinden müzik dinletilerine kadar. Akşam yemeği sonrasında hep birlikte gece yogası ve gece sohbetleri gerçekleştireceğiz. Açık etkinlik alanında, kendi alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katılacağı etkinliklerin yanı sıra kentte ve yurtta ses getirecek organizasyonlara imza atacağız.

Bir sanat merkezi ile anlaştık, her akşam bir aktivite gerçekleştirecekler. Bazen piyona, bazen bateri, bazen hep birlikte darbuka çalacağız. Bazen oturacağız birlikte drama yapacağız, bazen dans edip, şarkı söyleyeceğiz. Her akşam bir aktivitemiz olacak. Bunları da işini profesyonelce yapan firmalardan temin edeceğiz. ‘Biz her şeyi kendimiz yaparız’ demiyoruz, işini en iyi şekilde yapan insanlarla ortaklıklar kurup işimizi birlikte devam ettiriyoruz.

Öte yandan, uzun süreli konaklayan misafirlerimiz bulunduğumuz bölgenin tüm nimetlerinden yararlanabilecek. Kartepe’de kayak yapabilir, doğa yürüyüşüne çıkabilirler. Su sporlarına meraklı olanlar için Sapanca Gölü yanı başımızda. Kişinin neye ilgisi varsa ona göre program yapacağız. Hunza Camp bir şey yaparken etrafındaki herkese fayda sağlayacak.

YAKINDA AÇILIYOR

Hunza Camp Wellness Yaşam Merkezi kapılarını ne zaman açacak?

Ekim ayı gibi spor salonlarımızın bulunduğu ana bina, kafe ve yoga bölümlerini açmak istiyoruz, konaklamalı konsepte de 2024 yılı itibariyle başlayacağız. Yılbaşında hem açılış hem güzel bir yılbaşı partisi düşünüyorum.

 

Tuğba Hanım, bundan sonraki hedefiniz nedir?

Bundan sonraki süreçte daha farklı bir şey yapmayı planlamıyorum. Biz burada en güzel, en iyi hizmeti verelim, gelen kişiyi mutlu edelim, ona faydamız olsun, tek amacımız bu.

 

Maşukiye Mah. Türbe Sok. Akgürgen mevkii No:25 Hunza Camp Wellness Yaşam Tesisi KARTEPE/KOCAELİ

TEL: 0532 733 35 41

@hunza_camp

www.hunzacamp.com

NASIL ARANDI: #hunza camp # tuğba ciğerdelen # kartepe # yahyakaptan # izmit # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.