03-05-2024 10:28

KADIN OLMAK…

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/03/2021
Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Lütfiye Ünlü yazdı
.stripslashes($urun->baslik).

Yaşadığım toplumda,

kendi ailemde bir KIZ evlat olmak…

Topluma katkı sağlama amacı olan

ÇALIŞAN KADIN olmak…

Dünyaya faydalı iki çocuk yetiştirmeye

çalışan bir ANNE olmak…

Başka kadınların sorunlarına çözüm

arayan bir KADIN hekim olmak…

 

Uzayıp giden bir listenin ana başlıkları bunlar. Kadın olarak doğmuş olmaktan çok mutluyum. Belki bu mutluluğun sebebi, henüz bir embriyo halinden doğum anına kadar annelik serüvenine seyirci olmamdır. Belki de bu mesleği seçmemdeki amaç, tam da bu serüvenin parçası, yardımcısı olmaktır, bilemiyorum… Ancak bir kadın olarak en çok anne olmayı sevdiğim aşikar.

Her sohbetimde mesleğimi ne kadar çok sevdiğimi anlatıyorum herkese. Seviyorum çünkü kendim de bir kadınım ve tüm kadınların yaşadığı sorunları ben de yaşıyorum. Çocuk sahibi olabilmenin stresi, çocukları büyütürken doğru davranıp davranmadığımın tedirginliği… Benzer sağlık problemleri yaşıyoruz danışanlarımla da… Hele de bu toplumda tek başına mücadele edebilmek, çalıştığın sektörde başarılı olma isteği başlı başına yıpratıcı bir şey. Tüm bu mücadeleye rağmen kadın olmak harika.

 

✦ ✦ ✦

Keşke tüm kadınlar, kadın olmanın güzelliğinin farkına varabilse. Anne olmak kadına bahşedilmiş bir güzellik. Hoş, her kadın annedir gözümde; çocuğu olsun ya da olmasın. Her kadın içinde merhamet duygusu barındırır. Çiçeği, böceği, inceliği sevmesi bundandır.

İki erkek çocuk büyütüyorum, onlar benim hem yaşam enerjim hem de yürüdüğüm yolda en büyük dayanaklarım. Her bulduğum fırsatı onlarla geçirmek için düzenliyorum hayatımı. Onların mutluluğu benim için hayattaki en önemli amaç. Eğitimleriyle ilgilendiğim kadar hayatta başarılı olmaları için de elimden geleni yapıyorum. Tüm anneler gibi… Bütün kadınlar çevresini güzelleştirmeye, iyileştirmeye çalışmaz mı zaten?

Ancak göz ardı ettiğimiz, çoğu zaman kendimiz oluyoruz. Hep çocuklarımız, ailelerimiz, yakınlarımız için yaşıyor ve kendimizi hırpalıyoruz. Ne için? Onların mutluluğu için. Ama kendisi mutlu olamayan bir kadın çocuklarını nasıl mutlu edebilir? O yüzden kadınların biraz olsun kendilerini düşünmeleri gerekiyor. Sağlığınız konusunda zaten ben ve diğer kadın doğum uzmanı arkadaşlarım her zaman uyarılarda bulunuyoruz. Hepsi bu değil ama…

 

✦ ✦ ✦

Ayaklarının üzerinde durabilen, kendisini kimseye muhtaç hissetmeyen, bilgili, cesur ve en önemlisi mutlu kadınlar olmak için öncelik sıralamasına kendimizi de almalıyız. Kendimize biraz vakit ayırmalı, iç sesimizi dinlemeliyiz. Toplumdaki bir sürü rollerin altından ancak bu şekilde mutlu çıkarız hem de her ne yapıyorsak o işi çok severek. Kendinizi geliştirmeye çalışın daima, bakımınıza dikkat edin, spor yapın, arkadaşlarınız olsun. Kahkahalarla gülecek vakitler yaratın kendinize.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı bir kadın hekim olmanın gururu ile tüm kadın okurlarımızı sıcacık kucaklıyorum. Kendinizi sevin, hepiniz çok değerlisiniz. Değerinin farkında kadınlar olun. Kadınlar gününüz kutlu olsun.

 

İLETİŞİM

Adres: Yahya Kaptan Mah., Şehit Ali İhsan Çakmak Sk. No:46 /28 Nazer Inn İş Merkezi İzmit

Tel: 0262 321 50 40 –  0532 467 41 48

Instagram: opdr_lutfiyeunlu

NASIL ARANDI: #Lütfiye ünlü # doktor # kadın # sağlık # çocuk # kadın olmak # köşe yazısı # 8 mart # dünya emekçi kadınlar günü # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.